Bitkisel

Bitkisel

Son dakika bitkisel haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bitkisel gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bitkisel haber sayfamızda...

Bitkisel

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.587 bitkisel haberi bulunmuştur.
Araştırma: Vegan etler kalp sağlığına iyi gelmiyor
Araştırma: Vegan etler kalp sağlığına iyi gelmiyor Singapur Ulusal Üniversitesi'nden bilim insanlarının ortaya koyduğu araştırma ağırlıklı olarak vegan-vejetaryen beslenenlerin tercih ettiği bitkisel etlerin kalp sağlığına iyi gelmediği ortaya kondu.
15.04.2024 Dünya
Alaçatı Ot Festivali özüne dönüyor
Alaçatı Ot Festivali özüne dönüyor Alaçatı Ot Festivali’nin tanıtım toplantısına katılan Başkan Lal Denizli “Daha canlı ve özünü koruyan bir atmosfere sahip olacak” dedi.
8.04.2024 Ege
‘Mış’ gibi ürünler raflardan kalkacak
‘Mış’ gibi ürünler raflardan kalkacak Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğinin sağlanması için savaş açtığı etiket oyunlarına ilişkin kritik tarihi belirledi.
7.04.2024 Ekonomi
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında
İki gen bankasında 120 bin genetik materyal koruma altında Ankara ve İzmir’de bulunan iki tohum gen bankasında Türkiye’nin bütün zenginliklerini oluşturan bitki örtüsüne ait tohumlar tasnif ve analiz ediliyor.
6.04.2024 Gündem
Çiftçilere ayçiçek ve nohut tohumu dağıtıldı
Çiftçilere ayçiçek ve nohut tohumu dağıtıldı Çorum'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tonlarca nohut ve ayçiçek tohumu dağıtıldı.
3.04.2024 Ekonomi
5 yıldızlı sahtecilik! 'En iyi ihtimalle pirina'
5 yıldızlı sahtecilik! 'En iyi ihtimalle pirina' KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın yaptığı gıda denetimleri, ülkedeki bazı lüks otellerin de arasında bulunduğu bazı turizm işletmelerinde kullanılan zeytinyağlarının sahte ya da tağşişli olduğunu ortaya çıkardı.
29.03.2024 Ekonomi
Çikolatanın tadı kaçabilir! Sahte ürüne dikkat!
Çikolatanın tadı kaçabilir! Sahte ürüne dikkat! Çikolatanın hammaddesi kakaodaki hızla artan fiyat ve olası tedarik sorunları tüketimde etkili olmaya başlıyor. İç piyasada ise Ramazan Bayramı öncesi merdiven altı üretimin artması, tağşişli ürünlerin piyasaya sürülmesi endişesi var.
29.03.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler bugün yapılacak
Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler bugün yapılacak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, pamuk üretiminde mazot ve gübre desteği ödemelerinin bugün yapılacağını söyledi.
22.03.2024 Ekonomi
Çevreci işletmelere kolay hibe ve kredi
Çevreci işletmelere kolay hibe ve kredi Türkiye, Avrupa’nın yeşil ekonomi hedeflerine uyum kapsamında, sanayi üretimine yeni düzenlemeler getirecek.
22.03.2024 Ekonomi
Son kullanma tarihi olmayan sabunlar, 25 ülkeye ihraç ediliyor
Son kullanma tarihi olmayan sabunlar, 25 ülkeye ihraç ediliyor Gaziantep'in Nizip ilçesine özgü, 150 yıldır doğal yöntemlerle zeytinyağı ve zeytin posalarından üretilen sabun, 25 ülkeye ihraç ediliyor.
21.03.2024 Ekonomi
Marmara Denizi'nde yeni istilacı türler
Marmara Denizi'nde yeni istilacı türler Küresel ısınmasının etkisiyle deniz suyu sıcaklığının artması, deniz kirliliği ve kıyı tahribatı gibi nedenlerle İstanbul Boğazı'nın kıyı kesimlerinde denizanası yoğunluğu dikkat çekiyor.
21.03.2024 Gündem
Sağlık kenti Sandanski keşfedilmeyi bekliyor
Sağlık kenti Sandanski keşfedilmeyi bekliyor Balkan turizm destinasyonları arasında şimdiye kadar adı pek duyulmamış olan Bulgaristan’ın Sandanski kenti kaplıcaları, doğası ve sürdürülebilir gastronomiyle keşfedilmeyi bekliyor.
21.03.2024 Ekonomi
Çiftçiye AB hibesi için çağrı
Çiftçiye AB hibesi için çağrı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıldan itibaren 81 ildeki girişimcilerin tarım-gıda ve kırsal kalkınma alanında yapacakları yatırımlar için IPARD kaynaklarını kullanabileceğini belirterek, “IPARD III Programı kapsamında 7 yıl içerisinde 785 milyon euro hibe desteği kullandırılacak” dedi.
20.03.2024 Ekonomi
CHP İzmir Adayı Cemil Tugay mal varlığını açıkladı
CHP İzmir Adayı Cemil Tugay mal varlığını açıkladı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, kendisinin ve eşinin mal varlığını açıkladı.
19.03.2024 Gündem
Bakan Yumaklı: 785 milyon euro hibe desteği kullandıracağız
Bakan Yumaklı: 785 milyon euro hibe desteği kullandıracağız Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Kırsal Kalkınma Programı kapsamında 7 yılda, 81 ilde 785 milyon euro hibe desteği kullandırılacağını bildirdi.
19.03.2024 Ekonomi
Kayıt dışı sera kalmayacak
Kayıt dışı sera kalmayacak Kapalı ortamda bitkisel üretim faaliyeti gösteren tarımsal işletmelerin kayıt altına alınmasını amaçlayan “Kapalı Ortamda Bitkisel Üretim Kayıt Sistemi Yönetmeliği” Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
17.03.2024 Ekonomi
Bakanlıktan yeni uygulamalar: Organik Kars kazı üretilecek
Bakanlıktan yeni uygulamalar: Organik Kars kazı üretilecek Tarım ve Orman Bakanlığı, üretim planlamasında öncelikli alanlar arasına giren organik tarım ve iyi tarım uygulamalarında ürün çeşitliliğini artırmayı hedefliyor. Organik olarak üretilen 9 bin ton midyenin ardından Kars kazının da organik tarıma dahil edilmesi planlanıyor.
17.03.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı: Su stresi altındaki bir ülkeyiz
Bakan Yumaklı: Su stresi altındaki bir ülkeyiz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, programı kapsamında iftar yemeğine katıldı.
16.03.2024 Ekonomi
Şeker kamışı yağı rakip olur mu?
Şeker kamışı yağı rakip olur mu? ABD’li firma, şeker kamışından yağ geliştirdiğini, bu yağın zeytinyağından bile sağlıklı olduğunu iddia ediyor. Türkiye’de sektör temsilcileri ise zeytinyağının ikamesi yağ üretmenin mümkün olmadığı görüşünde.
16.03.2024 Ekonomi
Tarım üretici fiyatlarında artış
Tarım üretici fiyatlarında artış Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarım üretici fiyatlarının şubat ayında yıllık yüzde 58,29, aylık yüzde 7,18 arttığını açıkladı.
15.03.2024 Ekonomi
Şifa sanılıyor ancak böbreği çürütüyor! 'Hastaneye yatırdığımız hastalar oldu'
Şifa sanılıyor ancak böbreği çürütüyor! 'Hastaneye yatırdığımız hastalar oldu' Birçoğumuz hasta olduğunda bitkisel yöntemlere başvuruyoruz. Fakat bu yöntemler dikkatsizce davranıldığında böbreğinize zarar verebilir. Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever işte tüm bu risklere karşı önemli uyarılarda bulundu.
12.03.2024 Genel Sağlık
Sahte gıdalara karşı caydırıcı ceza uyarısı
Sahte gıdalara karşı caydırıcı ceza uyarısı Ramazan ayı öncesi Bayrampaşa'da 5 milyon lira değerinde sahte tereyağı ele geçirilirken, Gıda Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi Eda Şensu Demir, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, "Daha anlık denetim yapılması ya da caydırıcı cezalar olması lazım" dedi. Demir, ayrıca sahte tereyağının tüketiciyi aldattığını, üretim sırasında farklı toksik maddelerin gıdanın içerisine girebileceğini bunun da insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi.
9.03.2024 Ekonomi
Küresel gıda fiyatları düşüyor
Küresel gıda fiyatları düşüyor Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO) küresel bazda gıda fiyatları düşüyor.
9.03.2024 Ekonomi
‘Kıymasız köfte olur mu?’ demeyin! Bu köftenin içinde et yok
‘Kıymasız köfte olur mu?’ demeyin! Bu köftenin içinde et yok Son yıllarda beslenme alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte, vegan ve vejetaryen beslenme trendi giderek yaygınlaşıyor. Bu trendlerin etkisiyle, geleneksel yemek tarifleri de yeniden yorumlanıyor. Bunlardan biri de ‘kıymasız köfte’ olarak adlandırılan ve içinde hiç et bulunmayan, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunan bir yemek.
8.03.2024 Yemek
"Tüketicilerimiz marketler arasındaki değişen fiyatları göz önünde bulundurmalı"
"Tüketicilerimiz marketler arasındaki değişen fiyatları göz önünde bulundurmalı" Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan öncesi fırsatçılığa izin verilmemesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Tüketicilerimiz marketler arasındaki değişen fiyatları göz önünde bulundurmalı ve alışverişlerinden önce fiyat araştırması yapmalıdır” dedi.
8.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bitkisel ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.