Çömlek

Çömlek

Son dakika çömlek haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çömlek gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çömlek haber sayfamızda...

Çömlek

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 649 çömlek haberi bulunmuştur.
Deniz hamamları ve İstanbul’un eski plajları
Deniz hamamları ve İstanbul’un eski plajları Deniz hamamları ahşap iskeleler üzerine kurulmuş kapalı mekanlardı. Kadınların bu mekanlardan dışarı çıkması kesinlikle yasaktı. Tarabya’da açılan plajlarda kadın ve erkeklerin bir arada denize girmeleriyle beraber deniz hamamları şehrin hafızasında detay olarak kaldı.
7.04.2024 Gündem
Taş fırında ağır ateşte
Taş fırında ağır ateşte Çömlek Kuru Fasulye, Ramazan ayı boyunca misafirlerine Çamlıca Kulesi ve Adalar manzarası eşliğinde, geleneksel Türk Mutfağı tatlarını sunuyor.
23.03.2024 Pazar
Dünyayı şoke eden kare! Mısır'da piramitlerden eski taş mezar bulundu
Dünyayı şoke eden kare! Mısır'da piramitlerden eski taş mezar bulundu Mezarda II. Hanedan dönemine ait bir çocuk gömüsü, 18. Hanedan dönemine ait iyi korunmuş bir kaymaktaşı kap ve İsis ile Harpokrates'i tasvir eden pişmiş toprak heykeller keşfedildi.
12.01.2024 Dünya
T ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: T Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
T ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: T Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba adaylarının üzerine düşündüğü konulardan birisi de isimler. Erkek bebek bekleyen çiftler çocuklarına verecekleri isimlerin en güzel ve en eşsiz olmasını istiyor. Bu yüzden derin ve uzun soluk bir araştırma sürecine giriyorlar. İsimlerin kulağa hoş gelmesinin yanı sıra anlamları üzerinde düşünüyorlar. Bu dönemde karar vermekte zorlanan aileler yakınlarından fikir alıyor. Anne ve baba adayları çocuklarına verecekleri ismin keşfedilmemiş, duyulmamış, modern çağa uygun, popüler ve anlamlı olmalarına özen gösteriyor. T harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “T ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Roma tarihini değiştirecek keşif
Roma tarihini değiştirecek keşif Cambridge liderliğindeki bir arkeolog ekibi tarafından yapılan keşifler, Roma İtalya’sının gerileyişiyle ilgili temel varsayımları çürütüyor.
15.12.2023 Kültür Sanat
Evin bahçesi çöktü! Şoke eden mezarlık ortaya çıktı
Evin bahçesi çöktü! Şoke eden mezarlık ortaya çıktı Gaziantep’te bir evin bahçesindeki çökmenin ardından 2,5 metre yüksekliğinde Roma dönemine ait tek oda mezar, 5 adet insan kemiği, 1 adet içi boş çömlek ve 1 adet bronz fibula iğnesi bulundu. Bölgede, incelemeler devam ediyor.
4.12.2023 Gündem
İzmir’de heyecan yaratan keşif! Tam 8 bin 200 yıllık
İzmir’de heyecan yaratan keşif! Tam 8 bin 200 yıllık İzmir’in Bornova ilçesinde kazı çalışmalarının sürdüğü Yeşilova Höyüğü'nde, tam 8 bin 200 yıl öncesine ait atölye bulundu. Büyük keşif herkesi heyecanlandırırken üst üste kurulmuş 10 köy de görüldü.
4.12.2023 Gündem
Balık fiyatları yükseldi
Balık fiyatları yükseldi Denizlerde yaşanan fırtına İzmir'de balık fiyatlarını etkiledi.
29.11.2023 Ekonomi
4 bin yıldır her şey aynı! Ölen babasına mektup yazdı, şifreyi rüya tabiriyle çözdü
4 bin yıldır her şey aynı! Ölen babasına mektup yazdı, şifreyi rüya tabiriyle çözdü Kimisi bir çift gözden kaçtı, kimisi rüyasında Tanrıları gördü, kimisi de öteki dünyayla iletişim kurmak için yol olarak seçti. Bundan 4 bin yıl önce Mısırlıların rüyalara bakış açısı günümüzdeki tabirleri de şekillendirdi. "Rüyada kötü diye bir şey yoktur" diyen Psikolog ve Rüya Analisti Ahmet Öztürk, bu işin arka perdesini paylaştı.
25.11.2023 Yaşam
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir?
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir? Türkçede sıklıkla karşılaştığımız konulardan birisi de deyimler ve atasözleridir. Kalıplaşmış söz öbekleri olarak da bilinen deyimler kendilerine özgü anlamlar taşır. Yazıldıkları kelimelerde farklı anlamlar taşıyan deyimler uzun uzun anlatılmak istenen ifadelerin kısaca aktarılmasında büyük yarar sağlar. Birden fazla anlamları bulunan deyimlerin sayısı oldukça fazladır. Bazılarını anlamak kolay olsa da bazı deyimler anlaşılması zordur. Kalıplaşmış kelimelerden oluşan deyimler okullarda da Türkçe derslerinde öğrencilerin karşılarına çıkar. A’dan Z’ye dilimizde onlarca deyim vardır. Deyimler ve anlamları ile ilgili araştırma içerisindeyseniz sizin için en çok bilinen, kalıplaşmış, kıza ve uzun açıklamalı deyim örneklerini derledik…
26.09.2023 Eğitim
Hadise'ye çömlek gramafon hediyesi
Hadise'ye çömlek gramafon hediyesi Hadise, önceki gün İzmir Menemen Belediyesi'nin düzenlediği festivalde sahneye çıktı. Ünlü popçu, hareketli ve duygusal şarkılarından oluşan repertuarıyla müzik ziyafeti yaşattı.
5.09.2023 Cadde
Korkutucu gizem kıyıya vurdu! Hepsi spor ayakkabı, içinde de kopmuş ayak var
Korkutucu gizem kıyıya vurdu! Hepsi spor ayakkabı, içinde de kopmuş ayak var Keyifli bir gün geçirmek için gittiğiniz deniz kenarında ne görseydiniz şaşırırdınız? Hiçbir deniz kabuğu ya da kurumuş deniz incisi, 12 yaşındaki kızın bulduğu ayakkabı kadar ilgi çekici olamadı. Üstelik bu sadece sıradan ayakkabı da değildi, içerisinde öylece duran kesik bir ayak vardı. O günden sonra yaşanılanların ardı arkası kesilmedi. Akıllarda ise tek soru vardı: 'Bu ayaklar nereden geldi?'
1.09.2023 Yaşam
Çalışmalar 17 yıldır sürüyordu! Benzerine rastlanmadı
Çalışmalar 17 yıldır sürüyordu! Benzerine rastlanmadı Amasya’da Oluz Höyük’te 17 yıldır süren kazılarda heyecan verici bir sonuca ulaşıldı. Kazılarda 2 binden fazla sayıda Demir Çağı'na tarihlenen eserler ele geçirildi.
30.08.2023 Gündem
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır? Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Canhasan Höyükleri canlanıyor: Anadolu’nun 10 bin yıllık karakutusu
Canhasan Höyükleri canlanıyor: Anadolu’nun 10 bin yıllık karakutusu İnsanlık tarihinin 10 bin yıllık geçmişine kesintisiz tanıklık eden Canhasan Höyükleri, Konya Ovası tarih öncesi kültürlerinin kayıp halkası. Canhasan’daki çalışmalar, Yakındoğu’dan Balkanlara uzanan kültürel gelişimin takip edilebilmesi açısından da önemli.
23.08.2023 Arkeoloji
Türkiye'de böylesi yok! 700 yıllık atölye keşfedildi
Türkiye'de böylesi yok! 700 yıllık atölye keşfedildi Urartular tarafından kurulan Harput Kalesi'ndeki devam eden kazı çalışmalarında 700 yıllık metal atölyesi keşfedildi.
17.08.2023 Haberler
Türkiye'de böylesi yok! 700 yıllık atölye keşfedildi
Türkiye'de böylesi yok! 700 yıllık atölye keşfedildi Urartular tarafından kurulan Harput Kalesi'ndeki devam eden kazı çalışmalarında 700 yıllık metal atölyesi keşfedildi.
17.08.2023 Kültür Sanat
Türkiye'de böylesi yok! 700 yıllık atölye keşfedildi
Türkiye'de böylesi yok! 700 yıllık atölye keşfedildi Urartular tarafından kurulan Harput Kalesi'ndeki devam eden kazı çalışmalarında 700 yıllık metal atölyesi keşfedildi.
17.08.2023 Gündem
Keşif duyuldu, defineciler akın etti! Belediye başkanından 'kamyonla altın' açıklaması
Keşif duyuldu, defineciler akın etti! Belediye başkanından 'kamyonla altın' açıklaması Rize'nin İkizdere ilçesi 3 bin yıllık keşif sonrası, definecilerin hedefi oldu. İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, " Münferit olarak daha önce duyduk ama ilk kez bir define olayına rastladık. İşin açıkçası ben de şaşırdım. Böyle bir şeye yeltenmeyin. Burada kamyonla altın filan yok." diye konuştu.
16.08.2023 Haberler
Keşif duyuldu, defineciler akın etti! Belediye başkanından 'kamyonla altın' açıklaması
Keşif duyuldu, defineciler akın etti! Belediye başkanından 'kamyonla altın' açıklaması Rize'nin İkizdere ilçesi 3 bin yıllık  keşif sonrası, definecilerin hedefi oldu. İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, " Münferit olarak daha önce duyduk ama ilk kez bir define olayına rastladık. İşin açıkçası ben de şaşırdım. Böyle bir şeye yeltenmeyin. Burada kamyonla altın filan yok." diye konuştu.
16.08.2023 Gündem
‘İtalyan hazinesi’, ABD’den evine döndü
‘İtalyan hazinesi’, ABD’den evine döndü  10 milyonlarca euro değerindeki 266 antik eser, uluslararası bir kaçakçı ağı tarafından satıldıkları Amerika Birleşik Devletleri’nden İtalya’ya iade edildi.
14.08.2023 Kültür Sanat
Başarılı öğrencilerini balonla uçurdular! 'En güzel hediyelerden biri'
Başarılı öğrencilerini balonla uçurdular! 'En güzel hediyelerden biri' Erzurum’da, Kayakyolu ÇMİS ve Turgut Özal ortaokulları ile Necmettin Erbakan Fen Lisesi'nin öğretmenleri, LGS ve üniversite sınavında başarılı olan öğrencilerini balonla uçurdu.
5.08.2023 Eğitim
Kızılırmak'ta alabora olan bottaki çömlek ustasından kahreden son
Kızılırmak'ta alabora olan bottaki çömlek ustasından kahreden son Nevşehir’in Avanos ilçesinde Kızılırmak'ta gezintiye çıktıkları botun alabora olması sonucu kaybolan Yusuf Bozkuş’un (35), 8,5 saat sonra cansız bedeni bulundu.
5.08.2023 Gündem
Ekipler bölgede! Bot alabora oldu çömlek ustası aranıyor
Ekipler bölgede! Bot alabora oldu çömlek ustası aranıyor Nevşehir'in Avanos ilçesinde Ahmet Özalp ile Yusuf Bozkuş (35), Kızılırmak'ta gezintiye çıktıkları botun alabora olması nedeniyle suya düştü. Özalp yüzerek kıyıya çıkmayı başarırken, Bozkuş ise akıntıyla sürüklenerek kayboldu. İhbar sonrası ekipler bölgeye sevk edildi.
4.08.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Çömlek ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.