Ekonomi Servisi

Ekonomi Servisi

Son dakika EKONOMİ SERVİSİ haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan EKONOMİ SERVİSİ gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan EKONOMİ SERVİSİ haber sayfamızda...

Ekonomi Servisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.826 ekonomi servisi haberi bulunmuştur.
Sürdürülebilir finansmanda dört ödül aldı
Sürdürülebilir finansmanda dört ödül aldı Akbank, sürdürülebilir finansman alanında bankaların performansının değerlendirildiği Global Finance Sustainable Finance Awards’ta dört ödüle layık görüldü.
25.04.2024 Ekonomi
Yeşil dönüşüm ‘zirve’ yapacak
Yeşil dönüşüm ‘zirve’ yapacak Letven Capital’in GPAS İstanbul ile düzenlediği Yeşil Ekonomi Yatırım Zirvesi, insani finans yaklaşımını esas alarak yeşil ve dijital teknolojilerle dönüşümün yanı sıra yeşil ekonomi ekosisteminin geleceğine de ışık tutacak.
25.04.2024 Ekonomi
Yerli susam için üretim hamlesi
Yerli susam için üretim hamlesi Migros, Türkiye’nin yerli susam üretiminde artış sağlamak ve yerel tarımı desteklemek için önemli bir adım daha atarak Pol’s iş birliğiyle ‘Yerli Susam, Yerli Üretim’ projesini başlattı.
25.04.2024 Ekonomi
200 milyar dolar uçtu, Nvidia bir balon mu?
200 milyar dolar uçtu, Nvidia bir balon mu? Yapay zekanın tüm dünyada hızlı yükselişiyle birlikte bu alanın en iddialı oyunsucu olan Nvidia’nın tırmanışı, geçen cuma büyük darbe yedi.
21.04.2024 Ekonomi
İtalya’nın turizm devi İstanbul’a geldi
İtalya’nın turizm devi İstanbul’a geldi Türkiye’nin uluslararası alanda kongre turizmine geri dönüşünün işaretleri gelmeye devam ediyor.
21.04.2024 Ekonomi
Sıcak havalar serayı hızlı olgunlaştırdı
Sıcak havalar serayı hızlı olgunlaştırdı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin dünyada dördüncü sırada olduğu sera üretiminde, çiftçilerin düşen fiyatlarla zararda olduğuna dikkat çekti.
21.04.2024 Ekonomi
‘Yatırımlarımız hız kesmeden sürüyor’
‘Yatırımlarımız hız kesmeden sürüyor’ Grubun yıllık genel kurul toplantısında konuşan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, “Her fırsatta dile getirdiğimiz üzere, ülkemizin geleceğine güveniyoruz. Bu zorlu dönemde de ülkemiz için değer yaratmayı sürdürdük. Her zaman olduğu gibi kârlı ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını titizlikle değerlendirip yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik” dedi.
20.04.2024 Ekonomi
Rus metallerine yeni yaptırım
Rus metallerine yeni yaptırım Rusya tarafından yeni üretilen alüminyum, bakır ve nikelin ABD’ye ithalatı ile metal borsalarında işlem görmesi ABD ile İngiltere tarafından yasaklandı.
14.04.2024 Ekonomi
İhaleye çıkıyor
İhaleye çıkıyor Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı 40 yıllığına işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek.
7.04.2024 Ekonomi
Uzaktan çalışanlar için mavi yolculuk
Uzaktan çalışanlar için mavi yolculuk Milyarder işadamı Richard Branson’ın kruvaziyer şirketi Virgin Voyages uzaktan çalışanlar için bir ay sürecek bir gemi seyahati başlattı
7.04.2024 Ekonomi
D-Smart GO ve Togg güçlerini birleştirdi
D-Smart GO ve Togg güçlerini birleştirdi Türkiye’nin küresel teknoloji markası Togg ile D-Smart GO, güçlerini birleştirdi. 100’ü aşkın canlı TV kanalı, Togg’un dijital deneyim platformu Trumore’un uygulama mağazası Tru.Store üzerinden T10X kullanıcılarıyla buluştu. Böylelikle, Türkiye’de ilk kez Togg T10X sınıfının en büyük bilgi&eğlence ekranından canlı TV kanalları izlenebilecek.
5.04.2024 Ekonomi
Bayramda şekerleme atağı
Bayramda şekerleme atağı İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Kazım Taycı, Ramazan Bayramı’nda çikolatanın ham maddesi kakaodaki fiyat artışları nedeniyle şekerleme ürünlerinin daha cazip olacağını belirterek, “Enflasyondaki artış rakamlara yansımış durumda. Şekerlemede miktar bazında geçen yıla göre yüzde 5 artış olacağı kanaatindeyiz” dedi.
5.04.2024 Ekonomi
İhracat ilk çeyrek rekorunu kırdı
İhracat ilk çeyrek rekorunu kırdı Mart ayında ihracat 22.5 milyar dolar oldu. Mart ihracatı yüzde 4.1 daralsa da 63.7 milyar dolarla ilk çeyrek rekoru kırıldı.
5.04.2024 Ekonomi
Şarj istasyonu güvence altında
Şarj istasyonu güvence altında RHG Enertürk Elektrikli Araç Şarj İstasyonları’nın kurulum, işletmeye alınma ve işletme süreçleri, Almanya’nın bu alandaki en güvenilir markalarından olan TÜV SÜD’ün gözetiminde gerçekleştirilecek.
28.03.2024 Ekonomi
Kartlı ödemeler 1 trilyon lirayı aştı
Kartlı ödemeler 1 trilyon lirayı aştı Bankalararası Kart Merkezi (BKM) şubat ayına ilişkin verilerini açıkladı.
26.03.2024 Ekonomi
‘Yeşil alanlar’ değer katıyor
‘Yeşil alanlar’ değer katıyor Projelerinde yeşil alanlara yatırım yapan gayrimenkul şirketleri, özellikle pandemi dönemi ve sonrasında öne çıkmaya başladı.
24.03.2024 Ekonomi
Lale tarlalarında yapay zeka robotu
Lale tarlalarında yapay zeka robotu Dünyanın en büyük lale üreticisi Hollanda, devasa lale tarlalarında yapay zeka robotları kullanmaya başladı.
22.03.2024 Ekonomi
TÜRSAB ‘Turizm Yüzyılı’ projesini başlattı
TÜRSAB ‘Turizm Yüzyılı’ projesini başlattı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda oluşturduğu ‘Turizm Yüzyılı’ projesini tanıttı.
9.03.2024 Ekonomi
Şubat ayı ihracatı 20 milyar $’ı aştı
Şubat ayı ihracatı 20 milyar $’ı aştı Türkiye, şubat ayında 21 milyar 86 milyon dolarlık ihracat yaptı. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13.6’lık artışa karşılık gelen bu tutar, bütün şubatların en yüksek ihracatı olarak kayda geçti.
3.03.2024 Ekonomi
Türkiye’nin dijital geleceğine yatırım
Türkiye’nin dijital geleceğine yatırım Turkcell, global telekomünikasyon sektörünün en önemli buluşması Mobil Dünya Kongresi’nden (MWC24) yeni nesil teknolojiler konusunda küresel markalarla yapılan iş birliği anlaşmaları ve ödüllerle döndü.
2.03.2024 Ekonomi
Mevduat faizleri daha fazla yükselir mi: İşte detaylar!
Mevduat faizleri daha fazla yükselir mi: İşte detaylar! Merkez Bankası yılın ikinci faiz kararını dün açıkladı. Banka faizi beklentiler dahilinde sabit tuttu, peki bu süreçte piyasalar nasıl etkilendi? Borsa, altın ve mevduatta yön ne olur?
23.02.2024 Ekonomi
Enflasyonla mücadele  için fiyatı dondurdu
Enflasyonla mücadele için fiyatı dondurdu Türkiye’nin önde gelen pirinç ve bakliyat şirketlerinden Reis Gıda, enflasyonla mücadele kapsamında bu yıl da fiyatlarını dondurma kararı aldı.
19.02.2024 Ekonomi
Royal Enfield martta geliyor
Royal Enfield martta geliyor Kibar Holding yeni şirketi K-RIDES ile motosiklet markası Royal Enfield’i Türkiye pazarına getiriyor.
18.02.2024 Ekonomi
4 milyon dolar yatırım cepte
4 milyon dolar yatırım cepte Yenilenmiş elektronik ürün pazar yeri olarak faaliyet gösteren yerli girişim Getmobil, 4 milyon dolarlık Seri A öncesi yatırım turunu kapatarak toplamda 6 milyon dolar yatırıma ulaştığını bildirdi. Girişim Eylül 2022’de 180 milyon TL değerleme üzerinden 27 milyon TL yatırım almıştı.
18.02.2024 Ekonomi
Suya göre tarım zamanı
Suya göre tarım zamanı Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Su Konseyi Guvernörler toplantısında konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’de artık suya göre tarımın öne çıkacağını söyledi.
18.02.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ekonomi Servisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.