Vücudunuzun dengesi bozulabilir! Endokrin sistemini dikkate alın...
Vücudunuzun dengesi bozulabilir! Endokrin sistemini dikkate alın... Günlük hayatta kullanılan ve masum gibi görünen birçok maddenin aslında vücudunuzun dengesini bozabileceğini ve çeşitli rahatsızlıklara zemin hazırladığını söylemek mümkün olmaktadır. Birçok çeşitli kimyasalla gün içerisinde ister istemez iç içe yaşıyoruz. Bu durum ise endokrin sistemini tehlikeye atıyor. İşte, merak edilen detaylar.
25.07.2023 Sağlık
Literatürde bir ilk! Tiroid kök hücresinden paratiroid hücresi elde edildi
Literatürde bir ilk! Tiroid kök hücresinden paratiroid hücresi elde edildi Dünyada ilk kez tiroid bezinden elde edilen kök hücreler başka bir organ olan paratiroid bezi hücrelerine dönüştürüldü. Böylece organ yetmezliklerinin tedavisinde yeni bir yol açıldı. Endokrin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erhan Ayşan, “Geniş bir araştırma ekibiyle geliştirdiğimiz bu teknik sadece paratiroid naklinde değil, diğer nakillerde de işe yarayabilir. Tedavisinde hücresel naklin yer aldığı örneğin diyabet gibi hastalıkların tedavisinde yeni açılımlar sağlayabilir” dedi.
7.01.2023 Genel Sağlık
Bu kimyasallar akne oluşumunda rol oynuyor
Bu kimyasallar akne oluşumunda rol oynuyor Son yıllarda hayatımızın her alanında sıkça yer alan ve endokrin sistemin gelişimi ve fonksiyonunu değiştiren maddeler olarak tanımlanan endokrin bozucu kimyasallar sağlık açısından çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Doç. Dr. Ayşe Serap Karadağ ve Uz. Dr. Hatice Kaya Özden, endokrin bozucular ile akne arasındaki ilişki hakkında bilgi verdi.
2.09.2021 Genel Sağlık
Endokrin bozucular çocuklarda nelere sebep olmaktadır?
Endokrin bozucular çocuklarda nelere sebep olmaktadır? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları & Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Boyraz; Endokrin bozucular çocuklarda nelere sebep olmaktadır? konusu hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu.
7.02.2020 Sağlık