Fen Bilimleri

Fen Bilimleri

Son dakika Fen Bilimleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Fen Bilimleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Fen Bilimleri haber sayfamızda...

Fen Bilimleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.435 fen bilimleri haberi bulunmuştur.
MEB resmen duyurdu! Yeni müfredat taslağı açıklandı
MEB resmen duyurdu! Yeni müfredat taslağı açıklandı Millî Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.
26.04.2024 Eğitim
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Türkiye'deki bütün okullarımız için kitap seti hazırladık
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Türkiye'deki bütün okullarımız için kitap seti hazırladık Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İlim medeniyetimize baktığımız zaman ‘Dini ilimler’, ‘Din dışı ilimler’ diye bir tasnif yok. Hepsi bizim için dini ilim. Yani tefsir, hadis, fıkıh, kelam, ‘Ulum-i İslamiyye’ dediğimiz o ilimler ne kadar dini ise matematik, astronomi, tıp ve benzeri tabii bilimler dediğimiz ilimler de dini ilimdir. Biz öyle düşünüyoruz. O ilimlerde zirve olmuş alimlere baktığımız zaman küçük yaşlarda hafız olduklarını görüyoruz" dedi.
20.04.2024 Gündem
LGS için örnek 45 soru yayında
LGS için örnek 45 soru yayında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran’da gerçekleştirilecek merkezi sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacıyla hazırlanan yeni örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı.
18.04.2024 Gündem
Kars'ta MHP'li Ötüken Senger Belediye Başkanı oldu
Kars'ta MHP'li Ötüken Senger Belediye Başkanı oldu Kars'ta 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, MHP'li Prof. Dr. Ötüken Senger Belediye Başkanı oldu.
31.03.2024 Gündem
Malatya'da AK Parti'li Sami Er başkan seçildi
Malatya'da AK Parti'li Sami Er başkan seçildi Malatya'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'li Sami Er, Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. İlçelerde ise AK Parti 7, CHP 5 ve MHP 1 belediye başkanlığını kazandı.
31.03.2024 Gündem
LGS başvuruları için bugün son gün! Sonuçlar 28 Haziran’da açıklanacak
LGS başvuruları için bugün son gün! Sonuçlar 28 Haziran’da açıklanacak Milli Eğitim Bakanlığınca 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvurular bugün sona erecek.
29.03.2024 Eğitim
Kimsesizler mezarlığına gömülecekti! Üniversite izin vermedi
Kimsesizler mezarlığına gömülecekti! Üniversite izin vermedi Fırat Üniversitesi’nde eğitim gören Nijerya uyruklu Saleh Zakar Kurmi, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ailesinin maddi durumları gözeterek Elazığ'da defnedilmesini istediği Kurmi'ye Fırat Üniversitesi sahip çıktı. Cenaze namazı kılınan Kurmi, defnedildi.
26.03.2024 Gündem
Demirören Medya ve Teknoloji MTAL öğrencilerinden unutulmaz gösteri
Demirören Medya ve Teknoloji MTAL öğrencilerinden unutulmaz gösteri Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Sultangazi Adım Adım Türkiye öğretmenlerinden oluşan ekip, ‘Çanakkale Destanı’ danslı tiyatro oyununu büyük bir coşkuyla sergiledi.
24.03.2024 Haberler
Demirören Medya ve Teknoloji MTAL öğrencilerinden unutulmaz gösteri
Demirören Medya ve Teknoloji MTAL öğrencilerinden unutulmaz gösteri Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Sultangazi Adım Adım Türkiye öğretmenlerinden oluşan ekip, ‘Çanakkale Destanı’ danslı tiyatro oyununu büyük bir coşkuyla sergiledi.
24.03.2024 Gündem
Öğrenciler dikkat! LGS başvuruları başladı
Öğrenciler dikkat! LGS başvuruları başladı 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart'ta kadar "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı yapılacak.
18.03.2024 Gündem
LGS’ye hazırlıkta tempoyu artırın LGS’ye aylardır
LGS’ye hazırlıkta tempoyu artırın LGS’ye aylardır LGS’ye aylardır hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin önünde 2.5 ay kaldı. Uzmanlar, bu dönemin zaman yönetimi, soru çözme düzeni ve sınav taktikleri açısından önemine dikkat çekerek, öğrencilere sınava hazırlık temposunu artırmalarını öneriyor.
15.03.2024 Eğitim
81 eğitim içeriğine sahip 'Yönetici ve Öğretmen Kütüphanesi', 1 milyon 528 bin kez ziyaret edildi
81 eğitim içeriğine sahip 'Yönetici ve Öğretmen Kütüphanesi', 1 milyon 528 bin kez ziyaret edildi Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Mesleki gelişim açısından yönetici ve öğretmenlere fayda sunmak amacıyla erişime açılan 'Yönetici ve Öğretmen Kütüphanesi', 1 milyon 528 bin 410 defa görüntülendi ve içinde yer alan rehber kitaplar ise 616 bin 803 defa indirildi.
14.03.2024 Eğitim
MEB'den LGS'ye gireceklere uyarı! Sıkça sorulan sorulara yanıt verildi
MEB'den LGS'ye gireceklere uyarı! Sıkça sorulan sorulara yanıt verildi Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
Son dakika... LGS'de başvuru tarihleri belli oldu
Son dakika... LGS'de başvuru tarihleri belli oldu Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek liselere geçiş sistemi kapsamındaki merkezi sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. LGS'de merkezi sınav başvuruları 19-29 Mart arasında alınacak.
12.03.2024 Gündem
MSÜ sınavında yanlış bulduğu soruyu CİMER'e şikayet etti
MSÜ sınavında yanlış bulduğu soruyu CİMER'e şikayet etti Samsun'da bir fizik öğretmeni, Milli Savunma Üniversitesi sınavında çıkan fizik sorusunu "termodinamik kanunlarına aykırı" olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne şikayet etti.
6.03.2024 Eğitim
ÖSYM'den MSÜ açıklaması
ÖSYM'den MSÜ açıklaması Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "81 il, 108 sınav merkezinde düzenleyeceğimiz MSÜ’ye 736 bin 894 aday başvurdu" dedi.
1.03.2024 Gündem
Denizanaları denizleri bastı! Marmara ve Akdeniz’de su ısındı, kirlilik arttı...
Denizanaları denizleri bastı! Marmara ve Akdeniz’de su ısındı, kirlilik arttı... Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı deniz suyunu da ısıttı. Buna kirlilik de eklenince Marmara Denizi’ni denizanaları bastı. Uzmanlar, bu istilanın yeni bir müsilaj dalgasının habercisi olduğunu belirtirken, Marmara’da kirliliğin azaltılması uyarısı yapıyor.
26.02.2024 Gündem
Sahilde şaşırtan manzara! 'İnşallah bir şeyin habercisi değildir'
Sahilde şaşırtan manzara! 'İnşallah bir şeyin habercisi değildir' Önemli turizm merkezlerinden Mersin’de zehirli iğneleri bulunan denizanası kabusu yaşanmaya başladı.
25.02.2024 Haberler
Sahilde şaşırtan manzara! 'İnşallah bir şeyin habercisi değildir'
Sahilde şaşırtan manzara! 'İnşallah bir şeyin habercisi değildir' Önemli turizm merkezlerinden Mersin’de zehirli iğneleri bulunan denizanası kabusu yaşanmaya başladı.
25.02.2024 Gündem
LGS’ye ilişkin örnek soru ve çözümlü videolar yayımlandı
LGS’ye ilişkin örnek soru ve çözümlü videolar yayımlandı Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezisınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacıyla hazırlanan örnek soru ve çözümlü videolar yayımlandı.
15.02.2024 Eğitim
Üniversite-sanayi iş birliği!
Üniversite-sanayi iş birliği! Bursa Uludağ Üniversitesi, iş dünyasıyla ilişkilerin geliştirilmesi ve daha fazla katma değerli proje üretilebilmesi adına üniversite-sanayi iş birliği faaliyetleri aralıksız devam ediyor.
13.02.2024 Eğitim
Matematiği sıfırdı ama NASA’ya girdi
Matematiği sıfırdı ama NASA’ya girdi Karne çocuğun başarısının tek kriteri değil. NASA’daki 10 yıllık çalışmasının ardından Türkiye’ye dönen Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, bunun kanıtı.
10.02.2024 Gündem
Çifte vatandaşların üniversite kurnazlığı! Şipşak öğrencilik
Çifte vatandaşların üniversite kurnazlığı! Şipşak öğrencilik Çifte vatandaşlığı olan bazı öğrenciler, üniversiteli olmak için TC vatandaşlığından çıkıyor. 3 milyonu aşkın adayın yarıştığı YKS yerine daha az katılımlı ve daha az sorunun yer aldığı Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’na giriyor.
8.02.2024 Gündem
Ankara Üniversitesi’nden bilim insanlarına ödül
Ankara Üniversitesi’nden bilim insanlarına ödül Ankara Üniversitesi tarafından ilki düzenlenen “Ankara Üniversitesi Ödülleri” sahiplerini buldu.
1.02.2024 Gündem
'Ülkemiz 208 üniversite, 185 bin akademisyen ve 4 milyon öğrenci ile büyük bir kapasiteye sahiptir'
'Ülkemiz 208 üniversite, 185 bin akademisyen ve 4 milyon öğrenci ile büyük bir kapasiteye sahiptir' Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Ülkemiz sahip olduğu 208 üniversitesi yaklaşık 185 bin akademisyeni ve örgün eğitime devam eden yaklaşık 4 milyon öğrencisiyle son derece büyük bir kapasiteye sahiptir.”
22.01.2024 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Fen Bilimleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.