Fukuşima Nükleer Santrali

Fukuşima Nükleer Santrali

Son dakika Fukuşima nükleer santrali haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Fukuşima nükleer santrali gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Fukuşima nükleer santrali haber sayfamızda...

Fukuşima Nükleer Santrali

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 205 fukuşima nükleer santrali haberi bulunmuştur.
Deprem Sonrası Geçici Yapı Çözümleri
Deprem Sonrası Geçici Yapı Çözümleri Güneydoğu Anadolu depreminin üzerinden geçen bir yıla rağmen malesef bölgede hala barınma ve kamusal alan ihtiyaçları giderilmiş değil ve depremzedeler yaşamlarını güçlükle idame ettiriyor. Bu konuda devletle, çeşitli meslek odalarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak çözüm arayışında olan mimar ve mühendislere ilham verebilmek için bu ayki Dosya sayfalarımızı, dünyanın çeşitli bölgelerinde üretilmiş, nitelikli deprem sonrası geçici yapı çözümlerine ayırdık.
26.02.2024 Mimarlık
Dünya 7.6'lık depremi konuşuyor! Japonya'nın kaderini değiştiren tarih
Dünya 7.6'lık depremi konuşuyor! Japonya'nın kaderini değiştiren tarih Japonya'daki 7.6'lık depremde can kaybı 48'e çıktı, tsunami uyarısı 13 yıl önceki travmayı tetikledi. Her şeye rağmen Japonya'nın bu kadar büyük bir depremle nasıl başa çıktığı, halihazırda bir numaralı gündem.
2.01.2024 Dünya
Japonya'daki 7.6'lık depremden saniyeler önce gelen uyarı ve yaşanan panik kameraya böyle yansıdı
Japonya'daki 7.6'lık depremden saniyeler önce gelen uyarı ve yaşanan panik kameraya böyle yansıdı Japonya'daki 7.6'lık depremde can kaybı 30'a çıktı, tsunami uyarısı 13 yıl önceki travmayı tetikledi. Her şeye rağmen Japonya'nın bu kadar büyük bir depremle nasıl başa çıktığı, halihazırda bir numaralı gündem.
2.01.2024 Haberler
Dünya 7.6'lık depremi konuşuyor! Japonya'nın kaderini değiştiren tarih
Dünya 7.6'lık depremi konuşuyor! Japonya'nın kaderini değiştiren tarih Japonya'daki 7.6'lık depremde can kaybı 30'a çıktı, tsunami uyarısı 13 yıl önceki travmayı tetikledi. Her şeye rağmen Japonya'nın bu kadar büyük bir depremle nasıl başa çıktığı, halihazırda bir numaralı gündem.
2.01.2024 Haberler
Japonya'dan son dakika haberler: 7.5 Büyüklüğünde deprem! İnanılmaz görüntüler
Japonya'dan son dakika haberler: 7.5 Büyüklüğünde deprem! İnanılmaz görüntüler Pasifik Ateş Çemberi'nin üstündeki ülkede yeni yıl 7.5 büyüklüğündeki depremle başladı. İlk tsunami dalgaları kıyıya ulaştı.
2.01.2024 Dünya
Japonya'da 7.5 büyüklüğünde deprem
Japonya'da 7.5 büyüklüğünde deprem Pasifik Ateş Çemberi'nin üstündeki ülkede yeni yıl 7.5 büyüklüğündeki depremle başladı. Sarsıntının ardından tsunami uyarısı verildi.
1.01.2024 Haberler
Fukuşima Nükleer Santrali'nden 7 bin ton arıtılmış su denize bırakıldı
Fukuşima Nükleer Santrali'nden 7 bin ton arıtılmış su denize bırakıldı Japonya'da Fukuşima Nükleer Santrali'nin işletmecisi TEPCO tarafından yapılan açıklamada, 7 bin 800 ton arıtılmış radyoaktif atık suyunun tesislerden denize aktarıldığı bildirildi.
11.09.2023 Dünya
Dünyayı sarsan yemek! Resmi site yayınladı
Dünyayı sarsan yemek! Resmi site yayınladı Testlerin üstünden 48 saat bile geçmeden Japonya Başbakanı ve bazı bakanları kameralar önünde öğle yemeği yedi, dünya menüyü konuşuyor.
30.08.2023 Haberler
Dünyayı sarsan yemek! Resmi site yayınladı
Dünyayı sarsan yemek! Resmi site yayınladı Testlerin üstünden 48 saat bile geçmeden Japonya Başbakanı ve bazı bakanları kameralar önünde öğle yemeği yedi, dünya menüyü konuşuyor.
30.08.2023 Dünya
Nükleer atık suyu ekolojik tehdit!
Nükleer atık suyu ekolojik tehdit! Japonya’nın, Fukuşima nükleer santralinde biriken radyoaktif atık suyunu Pasifik Okyanusu’na boşaltmasıyla dünya ayağa kalktı. Uzmanlar, nükleer atık suyunun ekolojik tehdit oluşturacağını vurguluyor.
25.08.2023 Gündem
Japonya, Fukuşima'da arıtılmış radyoaktif atık suyu okyanusa boşaltmaya başladı
Japonya, Fukuşima'da arıtılmış radyoaktif atık suyu okyanusa boşaltmaya başladı Japonya, Fukuşima Nükleer Santrali’nde biriktirilen ve radyoaktif maddeler içeren bir milyon tondan fazla atık suyu Pasifik Okyanusu'na boşaltmaya başladı.
24.08.2023 Dünya
En yetkili kurum kararını verdi! Fukuşima'nın atık suyu okyanusa tahliye edilecek
En yetkili kurum kararını verdi! Fukuşima'nın atık suyu okyanusa tahliye edilecek Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), Japonya’nın Fukuşima Nükleer Santrali’ndeki radyoaktif özellikli atık suyun Pasifik Okyanusu'na tahliyesine yönelik plana onay verdi.
4.07.2023 Dünya
Fukuşima'da yeni felaketin ayak sesleri! Kameralar o anları tek tek kaydetti
Fukuşima'da yeni felaketin ayak sesleri! Kameralar o anları tek tek kaydetti Japonya'da 2011 yılında meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından Çernobil'den sonraki en büyük nükleer felaketlerden birinin yaşandığı Fukuşima Nükleer Santrali'nden gelen son görüntüler endişe yarattı. Uzaktan kumandalı robotların kayıt altına aldığı verilere göre tablo oldukça vahim.
8.04.2023 Dünya
Depremin 3 şiddetinde hissedildiği yer! Akkuyu iddialarına son nokta: 'Her şey hesaba katıldı'
Depremin 3 şiddetinde hissedildiği yer! Akkuyu iddialarına son nokta: 'Her şey hesaba katıldı' Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremler sonrası en az 30 bin kişi hayatını kaybetti, birçok vatandaş yaralandı ve evsiz kaldı. Depreme dayanıksız binalar birçok kişiyi hayattan koparırken, depremin merkez üssüne yaklaşık 490 kilometre uzaklıktaki Akkuyu Nükleer Güç Santrali hakkındaki 'sızıntı' iddiaları ise kafa karıştırdı. "Her şey hesaba katıldı" diyen Prof. Dr. Şule Ergün bu iddialarla ilgili dikkat çeken detaylar paylaştı.
14.02.2023 Gündem
Son dakika... Japonya açıklarında 6.1 büyüklüğünde deprem
Son dakika... Japonya açıklarında 6.1 büyüklüğünde deprem Toba'nın 84 kilometre güneyinde meydana gelen deprem Japonya'nın orta kesimini salladı, tsunami uyarısı yok.
14.11.2022 Dünya
Patlayan nükleer santral Fukuşima'nın içini robotlar görüntüledi
Patlayan nükleer santral Fukuşima'nın içini robotlar görüntüledi Japonya'da 2011 yılında meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından nükleer facianın yaşandığı Fukuşima Daiichi Nükleer Santrali'nin hasar gören reaktöründeki erimiş nükleer atıklar, uzaktan kumandalı robot ile görüntülendi.
11.02.2022 Dünya
Japonya’da nükleer faciadan sonra 5.4 milyon dolarlık dava
Japonya’da nükleer faciadan sonra 5.4 milyon dolarlık dava Japonya'da 2011 yılında 9 büyüklüğündeki deprem ve tsunaminin ardından Fukuşima Daiichi Nükleer Santrali'nde yaşanan facia yargıya taşındı. Felaket sonrası kansere yakalanan 6 kişi, işletmeci şirket TEPCO'ya 5.4 milyon dolarlık tazminat davası açtı.
27.01.2022 Dünya
Japonya’da UFO laboratuvarı
Japonya’da UFO laboratuvarı Japonya, Fukuşima nükleer felaketinin yaşandığı bölgede UFO araştırma laboratuvarı açtı.
30.06.2021 Dünya
İklim değişikliği enerjiyi de vuracak
İklim değişikliği enerjiyi de vuracak TBMM’ye sunulan raporda, sel, fırtına ve taşkınların savunmasız enerji tesislerini altüst edeceği belirtildi. Su kıtlığının Akkuyu Nükleer Santrali’ni sekteye uğratabileceği ifade edilen raporda, Fukuşima örnek gösterildi.
25.05.2021 Gündem
Türkleri unutamıyorlar! Vefanın böylesi...
Türkleri unutamıyorlar! Vefanın böylesi... 10 yıl önceki deprem ve tsunami felaketine yardıma giden 32 kişilik Türk ekibini unutmayan Japonya gazete ilanıyla onlara teşekkür etti. Duygulanan ekip üyeleri, “Yılda 2-3 kez yemek daveti gönderirler. Vefa duygusunu hep hissettik. İlanı görünce tüylerimiz diken diken oldu” diyor
13.03.2021 Gündem
Sınır tanımayan mimarlık
Sınır tanımayan mimarlık Mimarlığın sosyal sorumluluk ve etik değerlerle olan ilişkisini yeniden sorgulamak, mimarlığın geleceğine bir de bu açıdan bakmak gerekiyor. Tam da bu nedenle sosyal sorumlulukları günümüz mimarlığına taşıyan ve zihin açısı sorgulamalara zemin hazırlayan “insanlık için mimarlık” örneklerini sizin için derledik...
30.04.2021 Mimarlık
Fukuşima'da karar ertelendi
Fukuşima'da karar ertelendi Japonya yönetimi, nükleer santraldeki radyoaktif suyun geleceğini belirleyecek kararın 27 Ekim'de açıklanmayacağını duyurdu. Tsunamiden sonra patlayan nükleer santralde 1,2 milyon su bulunuyor.
24.10.2020 Dünya
Fukuşima'nın bulunduğu kasaba kısmi olarak açıldı
Fukuşima'nın bulunduğu kasaba kısmi olarak açıldı Çernobil'in ardından tarihin en büyük ikinci nükleer felaketine sahne olan Japonya'daki kasabaya giriş yasağı gevşetildi.
4.03.2020 Dünya
Son dakika... Japonya'da Fukuşima yakınlarında deprem
Son dakika... Japonya'da Fukuşima yakınlarında deprem 2011 yılındaki tsunamiyle patlayan nükleer santralin yakınlarında gerçekleşen 5.2 büyüklüğündeki sarsıntının, 10 saniye sürdüğü bildiriliyor.
12.02.2020 Dünya
Fukuşima'daki radyoaktif su ne yapılacak?
Fukuşima'daki radyoaktif su ne yapılacak? Japon bakan, sekiz yıl önce patlayan nükleer santralde muhafaza edilen radyoaktif suyun, kontrollü şekilde Pasifik Okyanusu'na bırakılması ya da buharlaştırılarak havaya karışmasının sağlanması önerisini getirdi.
23.12.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Fukuşima Nükleer Santrali ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.