Güneş Işınları

Güneş Işınları

Son dakika güneş ışınları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan güneş ışınları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan güneş ışınları haber sayfamızda...

Güneş Işınları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 876 güneş ışınları haberi bulunmuştur.
21 MART İLKBAHAR EKİNOKSU nedir, bugün ekinoks mu? 21 Mart'ta neler oluyor? İşte 21 Mart İlkbahar Ekinoksu 2024 özellikleri
21 MART İLKBAHAR EKİNOKSU nedir, bugün ekinoks mu? 21 Mart'ta neler oluyor? İşte 21 Mart İlkbahar Ekinoksu 2024 özellikleri Gündüz ile gecenin eşit olması durumu olan Ekinoks, her yıl 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde gerçekleşiyor. 21 Mart, Kuzey Yarım Küre'de İlkbahar'ın, Güney Yarım Küre'de ise Sonbahar'ın başlangıcıdır. Güneş bu tarihlerde Ekvator'a dik açı ile gelir. Peki, 21 Mart ekinoksunda neler olur? 21 Mart İlkbahar Ekinoksu nedir, bugün ekinoks mu? 21 Mart'ta neler oluyor? İşte 21 Mart İlkbahar Ekinoksu 2024 özellikleri...
21.03.2024 Bilgi Rehberi
İLKBAHAR EKİNOKSU 2024 ne zaman? Ekinoksu tarihleri: Ekinoks ne demek, özellikleri neler?
İLKBAHAR EKİNOKSU 2024 ne zaman? Ekinoksu tarihleri: Ekinoks ne demek, özellikleri neler? Ekinoks nedir, ne zaman yaşanır? Ekinoksun yaşanacağı tarihlerde, Güneş ışınları Ekvator'a dik açıyla vurarak aydınlanma çemberinin kutuplardan geçmesini sağladığı olaydır. Böylelikle gece ve gündüz süresi eşitlenir. Baharın gelişiyle ekinoksta gece ve gündüz süreleri eşitlenir. Peki, 20-21 Mart'ta ne oldu? Ekinoks ne zaman?
20.03.2024 Bilgi Rehberi
Diyarbakır’daki öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gezeravcı: Henüz uzaylıyla karşılaşmadım
Diyarbakır’daki öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gezeravcı: Henüz uzaylıyla karşılaşmadım “Uyna” deneyine başlayan Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) Diyarbakır Abdullah Tivnikli Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle görüştü.
1.02.2024 Eğitim
Katar Hakkında Bilgiler; Katar Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Katar Hakkında Bilgiler; Katar Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Katar ülkesi resmi ismi ile Katar Devleti, Arap Yarımadası'nın doğu kesiminde bulunan bir Basra Körfezi ülkesi olarak bilinmektedir. Her yıl yerli ya da yabancı pek çok sayıda turist tarafından ziyaret edilmektedir. Sizler için katar ülkesi ile ilgili bilgileri detaylı bir şekilde sizler için derledik.
2.01.2024 Tatil
Hakiki zeytinyağını anlamanın tek yolu: Küçük bir ekmek parçasını bandığınızda...
Hakiki zeytinyağını anlamanın tek yolu: Küçük bir ekmek parçasını bandığınızda... Hakiki zeytinyağını ayırt etmek, özellikle pazarda veya markette alışveriş yaparken, zeytinyağı kalitesini anlamanın temel bir parçasıdır. Zeytinyağının gerçek olduğunu ve en iyi kalitede olduğunu nasıl anlayabilirsiniz? İşte size püf noktaları…
13.10.2023 Püf Noktası
23 EYLÜL EKİNOKSU NEDİR, gece gündüz eşitliği ne zaman, bugün mü olacak? 🌓23 Eylül ekinoksunun özellikleri neler, Sonbahar ekinoksu ne demek?
23 EYLÜL EKİNOKSU NEDİR, gece gündüz eşitliği ne zaman, bugün mü olacak? 🌓23 Eylül ekinoksunun özellikleri neler, Sonbahar ekinoksu ne demek? 23 Eylül ekinoksu ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Sonbahar ekinoksu ile beraber yarım kürelerdeki gün süreleri merak ediliyor. Bu ekinoksta güneş ışınları 90°'lik açı ile düşer. Peki 23 Eylül ekinoksu nedir ve özellikleri neler?
22.09.2023 Bilgi Rehberi
Saç bakımında fark yaratmak için balın gücünü keşfedin!
Saç bakımında fark yaratmak için balın gücünü keşfedin! Bakımlı saçlara sahip olmanın, günün her saati iyi hissetmenin anahtarı olduğunu biliyor muydunuz? Doğanın mucizeleri saç bakımında da size yol gösteriyor ve hayalinizdeki saçların yolu tabiatın ürünlerinden geçiyor…Haydi beraber keşfedelim!
20.09.2023 Advertorial
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023 Eğitim öğretim hayatında edebiyat dersleri öğrencilerin aldığı derslerden birisidir. Özellikle lise 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı dersleri alırlar. Üniversite giriş sınavı YKS oturumları TYT-AYT gibi merkezi sınavlarda öğrencilerin karşısına çıkan alanlardan bir tanesidir. Ders kitapları her yıl MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. 10. sınıf edebiyat ders kitabında öğrencilerin kendini geliştirebileceği çeşitli etkinliklerin yanı sıra cevaplayabilecekleri bilgi verici sorular da bulunmaktadır. 2022-2023 yılında 10. sınıf edebiyat ders kitabı MEB Yayınları cevap anahtarını merak ediyorsanız "10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları" içeriğimize göz atabilirsiniz.
25.08.2023 Eğitim
Cilt bakım rutininizin her mevsim baş kahramanı güneş koruyucu kremleri
Cilt bakım rutininizin her mevsim baş kahramanı güneş koruyucu kremleri Serumlar, nemlendiriciler, yaşlanma karşıtı bakım kremleri ve dahası… Tüm bunlar cilt bakım rutininizin baş kahramanları değil mi? Özellikle günümüzde trend kolajen ve hyalüronik içerikli serumlar. Peki size bu saydıklarımdan daha etkili bir şey önersem. Rutininizi özenle ve detaycı bir şekilde planladığınızı düşünüyor olabilirsiniz ama listenizde güneş koruyucu kremler yer almıyorsa hayal ettiğiniz sağlıklı bir cilde sahip olmanız mümkün değil...
21.08.2023 Advertorial
Haftada 1 yapanlar inanamadı! Yüze buhar banyosunun yarattığı 5 muhteşem değişim
Haftada 1 yapanlar inanamadı! Yüze buhar banyosunun yarattığı 5 muhteşem değişim Güneş ışınları, hava kirliliği ve duman her geçen gün cildimize daha fazla nüfus ediyor ve cilde zarar veriyor. Cildinizi bütün bu kirlerden arındırmanın ve beslemenin yöntemlerinden biri de yüze haftada bir buhar yapmak. İşte yüzünüze haftada bir buhar yaptığınızda meydana gelecek 5 şey.
3.08.2023 PembeNar
Güneş ışınları kabusunuz olabilir! Korunmak için bu önlemleri alın
Güneş ışınları kabusunuz olabilir! Korunmak için bu önlemleri alın Güneş ışınlarının yeryüzüne dik açı ile geldiği saatlerde ciltle temas etmesi olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Uzmanlar, güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı yapılması gerekenleri anlattı.
2.08.2023 Sağlık
Nelerde yok ki! D vitamini için mutlaka tüketmeniz gereken besinler
Nelerde yok ki! D vitamini için mutlaka tüketmeniz gereken besinler Tüketilen besinlerin içerisinde yer alan vitaminlerin vücut açısından oldukça büyük bir öneme sahip olduklarının söylenmesi mümkün olmaktadır. D vitamininin yeterli miktarda alınabilmesi için tüketilmesine özen göstermeniz gereken besinler bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
31.07.2023 Alternatif Tıp
Şehirlerde üzerinde oluşan ısı adacıkları için öneri: Beyaz bina
Şehirlerde üzerinde oluşan ısı adacıkları için öneri: Beyaz bina Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, şehirlerin üzerinde oluşan ısı adacıkları yüzünden ekstrem hava olayları yaşandığını ve aşırı yağışların oluştuğunu ifade etti.
18.07.2023 Gündem
Konutlara yansıyan eşitlik
Konutlara yansıyan eşitlik Kıyı Ege’de M.Ö. 5. ve 4. yüzyıllarda kent sakinleri eş büyüklükte ve benzer tasarım ilkelerine sahip konutlarda yaşıyordu. Mekânsal düzendeki bu eşitliğin toplumdaki demokrasi ve eşitlik fikirlerinin bir sonucu olduğu düşünülüyor.
21.05.2023 Arkeoloji
İklim krizi kalbi vuracak!
İklim krizi kalbi vuracak! Dünya genelinde karbonmonoksit seviyesi rekor noktaya ulaştı. Olası riskleri değerlendiren uzmanlar, “Kalp hastalıkları artacak” uyarısında bulundu.
10.05.2023 Gündem
Bu yaz Türkiye'ye Avrupalı akını olacak
Bu yaz Türkiye'ye Avrupalı akını olacak Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte birçok Avrupa ülkesi uçaklarında Türkiye'ye koltuk sayısını artırdı. Türkiye yeni sezona hazırlanırken, Aydın'da otellerdeki doluluk oranının geçtiğimiz yıla göre yüzde 15 arttığı öğrenildi.
25.04.2023 Ekonomi
Bilecik'te muhteşem doğa olayı
Bilecik'te muhteşem doğa olayı Bilecik'te dün akşam saatlerinde gökyüzü adeta kızıla boyandı. Eşsiz görüntüler, kısa süre içerisinde sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.
19.01.2023 Haberler
Mega Yat 'Sunrays' Muğla’da
Mega Yat 'Sunrays' Muğla’da Dünyanın en büyük yatları arasında gösterilen “Sunrays” (Güneş Işınları), yakıt ikmali için Muğla’nın Fethiye ilçesine demirledi.
26.10.2022 Haberler
Parçalı Güneş tutulması ilgiyle izlendi
Parçalı Güneş tutulması ilgiyle izlendi Dünyanın birçok yerinden görülebilen yılın ikinci Güneş tutulması Türkiye’de ise parçalı şekilde izlenebildi.
26.10.2022 Gündem
Kışa hazırlık: D vitaminimizi yükseltelim!
Kışa hazırlık: D vitaminimizi yükseltelim! Bugün, desteklenmez ise neredeyse hepimizde düşük çıkan Vitamin D’den bahsedeceğiz.
21.10.2022 Cadde
Dev yosun tarlaları küresel ısınmayı yavaşlatabilir mi?
Dev yosun tarlaları küresel ısınmayı yavaşlatabilir mi? BBC'den David Reid ve Justin Rowlatt yazdı: Afrika ve Güney Amerika arasında Güneydoğu Anadolu bölgesi büyüklüğünde dev bir yosun tarlasının yüzdüğünü hayal edin. Okyanusta doğal bir şekilde süzülürken her yıl atmosferden milyarlarca ton karbonu emerek zararsız bir şekilde denizin dibine gönderiyor. Bir İngiliz iş insanı, bunu 2026’ya kadar hayata geçirmeyi planlıyor....
17.10.2022 Dünya
Ekinoks nedir, 2022 Gece Gündüz eşitliği ne zaman? 23 Eylül (sonbahar) ekinoks özellikleri neler? İşte ekinoks ile ilgili detaylar...
Ekinoks nedir, 2022 Gece Gündüz eşitliği ne zaman? 23 Eylül (sonbahar) ekinoks özellikleri neler? İşte ekinoks ile ilgili detaylar... Ekinoks, yani gece ve gündüzün eşitliği yılda iki kez gerçekleşiyor. Ekinoks, Kuzey Yarımküre ve Güney Yarımküre'de farklı mevsimlerin başlangıcı sayılır. 23 Eylül ekinoksu ile iki yarımküreye de güneş ışınları dik açıyla gelir. Peki, ekinoks tarihleri ne zaman, 23 Eylül ekinoksu özellikleri nedir?
23.09.2022 Bilgi Rehberi
'Işık Hadisesi'ni izlemek için Türkiye'nin her yerinden yüzlerce kişi akın etti!
'Işık Hadisesi'ni izlemek için Türkiye'nin her yerinden yüzlerce kişi akın etti! Türkiye'nin farklı illerinden yüzlerce kişi, 258 yıl önce dönemin astronomi dehası İbrahim Hakkı Hazretleri'nin hocası İsmail Fakirullah Hazretleri’nin sandukasının başucunu aydınlatması için yaptırdığı ve birkaç yıl önce UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne eklenen "Işık Hadisesi"ni izlemek için Siirt'in Tillo ilçesine akın etti.
23.09.2022 Gündem
En çok kadınları etkiliyor! Güneş alerjisinin riskleri ve korunma yöntemleri
En çok kadınları etkiliyor! Güneş alerjisinin riskleri ve korunma yöntemleri Yaz aylarında en sık karşılaşılan alerji türlerinden olan güneş alerjisinin en çok 20-40 yaş aralığındaki kadınları etkilediğini söyleyen Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Ayşe Bilge Öztürk, “Üzerinde doğal ibaresi bulunan her şeyi vücudunuza sürmeyin, yarardan çok zarar verebilir” diyerek güneş alerjisinin risklerini ve korunma yöntemlerini anlattı.
24.08.2022 Genel Sağlık
Sıcak hava alarmı! Kent genelinde gün içinde 20 yangın çıktı
Sıcak hava alarmı! Kent genelinde gün içinde 20 yangın çıktı Malatya'da, aşırı sıcaklar nedeniyle kent genelinde bugün 20 yangın çıktı. Yangınlar, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
30.07.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Güneş Işınları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.