Güvenlik Zirvesi

Güvenlik Zirvesi

Son dakika güvenlik zirvesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan güvenlik zirvesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan güvenlik zirvesi haber sayfamızda...

Güvenlik Zirvesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.645 güvenlik zirvesi haberi bulunmuştur.
Irak’a tarihi ziyaret! Rüzgar PKK için tersine döndü
Irak’a tarihi ziyaret! Rüzgar PKK için tersine döndü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü Irak ziyaretinde terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki varlığına son verilmesi sürecini başlatacak kararların alınması bekleniyor. Ziyaret çerçevesinde iki ülke arasında güvenlikten enerjiye birçok anlaşmanın yanı sıra stratejik çerçeve belgesi imzalanacak.
22.04.2024 Gündem
İran’dan İsrail’e misilleme
İran’dan İsrail’e misilleme İran günlerdir beklenen ve 3. Dünya Savaşı’nın kapılarını açmasından korkulan saldırısını dün gece başlattı. İsrail’i ‘Gerçek Vaat’ ismini verdiği operasyonda onlarca insansız hava aracı ve füze ile hedef aldı.
14.04.2024 Dünya
TSK süpürecek, Irak tıkayacak! Teröre karşı ortak mücadelenin ilk adımı
TSK süpürecek, Irak tıkayacak! Teröre karşı ortak mücadelenin ilk adımı Türkiye, PKK'yı ilk defa 'yasaklı örgüt' diye tanımlayan Irak'ın teröristlerin kaçış güzergahlarında tahkimat yapmasını bekliyor.
16.03.2024 Gündem
Irak, PKK’ya ilk kez ‘yasaklı örgüt’ dedi
Irak, PKK’ya ilk kez ‘yasaklı örgüt’ dedi Türkiye ile Irak arasındaki Güvenlik Zirvesi’nin ikinci toplantısı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın katılımıyla dün Bağdat’ta yapıldı.
15.03.2024 Gündem
MSB kaynaklarından son dakika F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB kaynaklarından son dakika F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Haberler
Bağdat'ta kritik toplantı
Bağdat'ta kritik toplantı Türkiye ile Irak arasındaki ikinci Güvenlik Zirvesi, bugün Bağdat'ta yapılıyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile MİT Başkanı İbrahim Kalın'nın da katıldığı zirvenin, öğle saatlerinde başlaması bekleniyor.
14.03.2024 Gündem
MSB kaynaklarından son dakika F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB kaynaklarından son dakika F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
Teröre Bağdat kilidi! Çember kapanacak! İşte öne çıkan 3 başlık
Teröre Bağdat kilidi! Çember kapanacak! İşte öne çıkan 3 başlık Bağdat’taki zirvenin gündeminde üç temel konu var: “Bağdat’ın PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmesi, Kalkınma Yolu Projesi ve Dicle’nin ardından Fırat nehrinden de su salınımı”
14.03.2024 Gündem
Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın yarın Irak'a gidecek! Dışişleri'nden açıklama
Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın yarın Irak'a gidecek! Dışişleri'nden açıklama Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın yarın Irak'a gidecek.
13.03.2024 Gündem
PKK için çember daralıyor
PKK için çember daralıyor Türkiye ile Irak arasında 2023 Aralık ayında Ankara’da yapılan ve iki ülke arasındaki güvenlik işbirliği çerçevesinde PKK’nın oluşturduğu tehditlerin ele alındığı Güvenlik Zirvesi’nin ardından yeni zirvenin Bağdat’ta yapılması planlanıyor.
2.03.2024 Gündem
Dolmabahçe'deki olağanüstü zirvenin şifreleri!
Dolmabahçe'deki olağanüstü zirvenin şifreleri! 9 askerimizin şehit olduğu hain saldırının ardından Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör örgütüne ait hedefler yerle bir edildi. Dolmabahçe'de gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından ise terörle mücadele konusunda net mesajlar verildi. Peki son operasyonlar ve toplantı sonrası yapılan açıklama nasıl değerlendirilmeli? Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar yaşanan son gelişmeleri Milliyet.com.tr için değerlendirdi.
14.01.2024 Gündem
Zafer Partisi'nin İstanbul adayı belli oldu
Zafer Partisi'nin İstanbul adayı belli oldu Zafer Partisi, 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde belediye başkan adaylarını tanıttı. Zafer Partisi'nin İBB Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu oldu.
13.01.2024 Gündem
Türkiye-Irak arasında işbirliğini derinleştirecek yol haritası
Türkiye-Irak arasında işbirliğini derinleştirecek yol haritası Ankara'da, Türkiye ve Irak heyetlerinin yaptığı görüşmeye ilişkin yeni bilgiler aktarıldı.
20.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya basınına yazdı: Berlusconi geride silinmez izler bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya basınına yazdı: Berlusconi geride silinmez izler bıraktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da hayatını kaybeden eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi için İtalyan gazetesinde bir yazı kaleme aldı.
17.06.2023 Dünya
ABD, Güney Kore ve Japonya’dan güvenlik zirvesi
ABD, Güney Kore ve Japonya’dan güvenlik zirvesi ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Japonya Ulusal Güvenlik Danışmanı Akiba Takeo ve Güney Kore Ulusal Güvenlik Ofisi Direktörü Cho Tae-yong, üçlü güvenlik zirvesi gerçekleştirdi. Görüşmede Kuzey Kore, Doğu ve Güney Çin Denizi ile Tayvan Boğazı’ndaki durum ele alındı.
16.06.2023 Dünya
BTK’dan ‘hibrit savaş’ zirvesi
BTK’dan ‘hibrit savaş’ zirvesi ‘e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nin bu yılki teması “Siber tehditler ve hibrit savaş 2.0” olacak. Zirvede, “siber savaş, yalan haber ve dış seçim müdahalesi” yöntemleri ve bunlarla mücadele masaya yatırılacak.
18.04.2023 Gündem
Yardıma gelmişti, evinde öldürüldü
Yardıma gelmişti, evinde öldürüldü İsrail’de ülke tarihinin en sağcı hükümetinin iktidara gelmesinin ardından, İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik organize saldırıları gerginliği tırmandırıyor.
28.02.2023 Dünya
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç: Ortak ağlara dikkat edin
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç: Ortak ağlara dikkat edin Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "Kurumsal bile olsa güvenlik boyutunun önemini düşünerek bedava olan wifilere bağlanmamamız gerektiğini düşünmeniz lazım. Ortak ağlara dikkat edin" dedi.
13.05.2022 Gündem
‘Ukrayna’nın amasız fakatsız yanındayız’
‘Ukrayna’nın amasız fakatsız yanındayız’ CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, altı partinin kamuoyuna açıkladıkları Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatına ilişkin "28 Şubat’ta açıklanan metin, ‘Sarayın rafa kaldırdığı demokrasinin raftan indirilmesi’ demektir" dedi.
5.03.2022 Siyaset
‘Biz tarafsız kalmalıyız’
‘Biz tarafsız kalmalıyız’ CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin "Evet, tarafsız kalmamız, bu işin içine bodoslama girmememiz lazım. Dış politikada ölçerek, tartarak konuşmamız lazım" dedi.
2.03.2022 Siyaset
Dünyanın gözü NATO Zirvesi'nde! Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak
Dünyanın gözü NATO Zirvesi'nde! Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak Dünyanın gözü bugün gerçekleştirilecek olan NATO Zirvesi'ne çevrilmiş durumda. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali kapsamında gerçekleştirilecek olan zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.
25.02.2022 Siyaset
Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Bugün Kabine Toplantısı var mı, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak mı?
Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Bugün Kabine Toplantısı var mı, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak mı? Son dakika haberler dünyayı sarsmaya devam ediyor. Rusya - Ukrayna arasında yaşananlar, vatandaşları son dakika gelişmelere kilitliyor. Ülkemiz ile ilgili de Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak merak ediliyor. Bugün Kabine Toplantısı var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak mı?
25.02.2022 Gündem
Zirve sonrası Ankara’dan Moskova’ya çağrı: Hukuksuz eylemi hemen durdurun
Zirve sonrası Ankara’dan Moskova’ya çağrı: Hukuksuz eylemi hemen durdurun Rusya'nın askeri operasyonunun ardından Beştepe'de güvenlik zirvesi toplandı. Zirve sonrası yapılan açıklamada bu saldırının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Dışişleri Bakanlığı da Rusya'ya "Bu haksız ve hukuksuz eylemi bir an önce durdurun" çağrısı yaptı
25.02.2022 Siyaset
‘Rusya'nın tavrı kabul edilemez’
‘Rusya'nın tavrı kabul edilemez’ Denizli programını yarıda keserek MYK'yı olağanüstü toplayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, nükleer güce sahip bir ülkenin Avrupa’nın göbeğinde demokratik bir ülkeyi işgalinin kabul edilemeyeceğini ifade etti.
25.02.2022 Siyaset
Son dakika: AK Parti'den Montrö açıklaması: Türkiye objektif hükümlerini uygulayacak
Son dakika: AK Parti'den Montrö açıklaması: Türkiye objektif hükümlerini uygulayacak Gelen son dakika haberine göre; AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, "Bu işgali tümüyle reddediyoruz. Haksız ve hukuksuz bir şekilde süreç yürütülmüştür. Güçlü bir NATO üyesi olarak tutumumuz sürecek." ifadelerini kullandı. Çelik Ukrayna'daki Türk vatandaşları ile iletişim halinde olunduğunu bildirdi. Çelik Montrö Anlaşmasına ilişkin olarak, "Türkiye Montrö'nün objektif hükümlerini uygulayacak" ifadelerini kullandı.
24.02.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Güvenlik Zirvesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.