Hanau

Hanau

Son dakika Hanau haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hanau gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hanau haber sayfamızda...

Hanau

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 66 hanau haberi bulunmuştur.
Kapılar ırkçılığa kapanacak
Kapılar ırkçılığa kapanacak Goethe-Institut İstanbul, bu yılki kültür, konuk sanatçı programı, yaratıcı endüstriler ve dil eğitimi programlarını özel bir basın buluşmasıyla duyurdu.
26.03.2024 Kültür Sanat
NATO'dan '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' mesajı
NATO'dan '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' mesajı Hollanda'nın Brunssum kentinde bulunan NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığının Twitter hesabı üzerinden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı paylaşılarak Türk askerlerinin görüntülerine yer verildi.
29.10.2022 Dünya
TBMM Başkanı Şentop: Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi dışarıda bırakmak AB’nin çıkarına değil
TBMM Başkanı Şentop: Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi dışarıda bırakmak AB’nin çıkarına değil TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Almanya Federal Meclis Başkanı Barbel Bas ile bir araya geldi. Şentop görüşmede, “FETÖ ile mücadelemizde Alman makamlarından artık somut ve etkili bir iş birliği bekliyoruz” ifadelerini kullanarak, “Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi dışarıda bırakmaya çalışan enerji projelerinin AB’nin çıkarına olmadığını da vurgulamak istiyorum” dedi.
25.10.2022 Siyaset
Almanya büyükelçisi Dışişleri’ne çağırıldı
Almanya büyükelçisi Dışişleri’ne çağırıldı Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın, Osman Kavala kararıyla ilgili Türkiye’nin Berlin Büyükelçisini çağırmasına Ankara’dan yanıt geldi.
30.04.2022 Siyaset
Türkiye’den Almanya’ya Osman Kavala tepkisi
Türkiye’den Almanya’ya Osman Kavala tepkisi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Ülkemizde görülmekte olan bir dava ile ilgili Berlin Büyükelçimizin Almanya Dışişleri Bakanlığı'na çağrılması, Türkiye'nin içişlerine açık bir müdahale girişimidir. Almanya dahil hiçbir ülkenin Türkiye'nin içişlerine müdahale girişimi hakkı da haddi de değildir" açıklamasını yaptı. Öte yandan Ankara’daki Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz, Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı tarafından Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.
29.04.2022 Siyaset
Altun: Hesabı sorulmayan her ırkçı saldırı, yeni terör eylemlerini beraberinde getiriyor
Altun: Hesabı sorulmayan her ırkçı saldırı, yeni terör eylemlerini beraberinde getiriyor İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Almanya'daki Hanau saldırısının 2’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen panelde, "Tüm meselemiz milyonlarca Türk'ün, onlarca yıldır yaşadığı Almanya'da, kendilerini 'potansiyel kurban' değil, 'eşit birey' gibi hissetmeleri, korkudan azade güvenilir bir yaşam sürebilmeleridir. Hesabı sorulmayan her ırkçı saldırı, yeni terör eylemlerini beraberinde getiriyor" dedi.
21.02.2022 Gündem
Bakan Faeser: Aşırı sağ ile mücadele yuvadan itibaren başlamalı
Bakan Faeser: Aşırı sağ ile mücadele yuvadan itibaren başlamalı Almanya’nın Hanau kentinde düzenlenen ırkçı saldırının kurbanları anılırken, Federal İçişleri Bakanı Sosyal Demokrat Nancy Faeser, aşırı sağ ile mücadeleye mümkün olduğunca erken başlanması gerektiğini belirtti.
20.02.2022 Dünya
Hanau Katliamı 2. yılında anıldı! 'Olayın iç yüzünün aydınlatılmasını istiyoruz'
Hanau Katliamı 2. yılında anıldı! 'Olayın iç yüzünün aydınlatılmasını istiyoruz' Almanya’nın Hanau kentinde 2 yıl önce 4’ü Türk 9 kişinin öldürüldüğü ırkçı saldırının 2’nci yılında hayatını kaybedenler anılırken, Berlin’de ise yüzlerce insanın katılımıyla anma töreni düzenlendi.
19.02.2022 Dünya
Hanau'daki ırkçı saldırı soruşturması kapanıyor
Hanau'daki ırkçı saldırı soruşturması kapanıyor Almanya Federal Başsavcılığı, 19 Şubat 2020’de Hanau kentinde düzenlenen ve aralarında Türkiye kökenlilerinde de bulunduğu 9 kişinin katledildiği ırkçı saldırı hakkında takipsizlik kararı verdi.
16.12.2021 Dünya
Almanya'da 'Gruppe S' davası başladı
Almanya'da 'Gruppe S' davası başladı Şubat 2020'de deşifre olan aşırı sağcı Gruppe S'in (S Grubu) ilk toplantısını Eylül 2019'de yaptığı belirlendi. Müslümanlar ve politikacıları hedef alarak Almanya'da iç savaş çıkarmayı amaçlayan örgüt için savcılık, Eğer suçlanan kişiler planladıkları terör saldırılarını gerçekleştirebilseydi, çok vahşi ve geniş çaplı bir ölüm makinesiyle karşı karşıya olurduk" diyor.
13.04.2021 Dünya
Son dakika: Tüm yasaklar kalkıyor! Erdoğan ayrıntıları tek tek açıkladı
Son dakika: Tüm yasaklar kalkıyor! Erdoğan ayrıntıları tek tek açıkladı Son dakika haberine göre Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kontrollü normalleşme süreciyle ilgili alınan yeni kararları açıkladı. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, yüz yüze eğitim, kafe ve restoranlarla ilgili detayları verdi. Erdoğan, "Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek, iki haftada bir normalleşme uygulaması güncellenecek." dedi.
2.03.2021 Siyaset
Almanya'da DİTİB camilerine bağlı derneklerden selde zarar görenlere yardım
Almanya'da DİTİB camilerine bağlı derneklerden selde zarar görenlere yardım Almanya’nın Hessen eyaletinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı 8 cami derneği, Büdingen beldesinde geçen ay meydana gelen sel ve su baskınlarında zarar görenlere yardımda bulundu.
22.02.2021 Dünya
Eintracht Frankfurtlu Younes, Fatih Saraçoğlu'nu andı
Eintracht Frankfurtlu Younes, Fatih Saraçoğlu'nu andı Eintracht Frankfurt'ta forma giyen Amin Younes, Bayern Münih'e attığı golün ardından Almanya'nın Hanau kentinde geçen yıl ırkçı terör saldırısında yaşamını yitiren Fatih Saraçoğlu'nu andı. 
20.02.2021 Almanya Bundesliga
Bakan Yardımcısı Kıran, Almanya'da anma törenine katılacak
Bakan Yardımcısı Kıran, Almanya'da anma törenine katılacak Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Almanya'nın Hanau şehrinde geçen yıl ırkçı saldırıda hayatlarını kaybedenler için düzenlenecek anma törenine katılacak.
19.02.2021 Siyaset
Merkel: Irkçılık zehirdir
Merkel: Irkçılık zehirdir Hanau saldırısının birinci yıldönümünde konuşan Almanya Başbakanı, kurbanların adlarını tek tek sayıp aşırı sağcı katilin bu insanları tanımadığına vurgu yaptı.
13.02.2021 Dünya
Almanya’da bir kilisedeki ayine katılan 40'den fazla kişiye covid-19 bulaştı
Almanya’da bir kilisedeki ayine katılan 40'den fazla kişiye covid-19 bulaştı Almanya’da Hessen eyaletinin Frankfurt kentindeki bir kilisede yapılan ayine katılan 40'den fazla kişiye, yeni tip corona virüs (covid-19) bulaştı.
23.05.2020 Dünya
Son dakika... Almanya'da saldırı
Son dakika... Almanya'da saldırı Yerel medya, Hanau kentinde çok sayıda insanın bıçaklı saldırıya uğradığını, polisin iki şüpheliyi gözaltına aldığını bildiriyor.
29.04.2020 Dünya
Türkiye ve Almanya'dan ortak açıklama
Türkiye ve Almanya'dan ortak açıklama Türkiye ve Almanya, Hanau'daki ırkçı saldırının failinin ırkçı ve İslam düşmanlığıyla hareket ettiğinin açıkça ortada olduğunu belirten bildiri yayımladı.
3.03.2020 Siyaset
Son dakika... MHP lideri Bahçeli'den grup toplantısında önemli açıklamalar
Son dakika... MHP lideri Bahçeli'den grup toplantısında önemli açıklamalar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Bahçeli, "PKK'nın yan kolu olan HDP'nin kongresindeki rezillikler rahatsız etmiştir. Cumhuriyet savcıları HDP'nin bölücü kongresi hakkında mutlaka soruşturma açmalıdır" dedi.
25.02.2020 Siyaset
Almanya'daki ırkçı saldırıda ölen iki Türk vatandaşının cenazesi Türkiye'de
Almanya'daki ırkçı saldırıda ölen iki Türk vatandaşının cenazesi Türkiye'de Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısının kurbanlarından Fatih Saraçoğlu ve Gökhan Gültekin'in cenazeleri memleketlerinde toprağa verilmek üzere Türkiye'ye getirildi.
25.02.2020 Gündem
Almanya'da karnavala araçlı saldırı
Almanya'da karnavala araçlı saldırı Almanya'da bir aracın karnaval yürüyüşüne daldığı, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralı olduğu bildiriliyor. Yerel medya, aracın kalabalığın arasında yaklaşık 30 metre ilerlediğini duyurdu.
24.02.2020 Haberler
Almanya'da Türk bayraklı tabutlar yan yana
Almanya'da Türk bayraklı tabutlar yan yana Hanau'daki ırkçı saldırının kurbanları için bugün kent meydanında cenaze töreni düzenlendi, gözyaşları sel oldu.
24.02.2020 Haberler
Son dakika... Almanya'da Türk bayraklı tabutlar yan yana
Son dakika... Almanya'da Türk bayraklı tabutlar yan yana Hanau'daki ırkçı saldırının kurbanları için bugün kent meydanında cenaze töreni düzenlendi, gözyaşları sel oldu.
24.02.2020 Dünya
Altay-Adanaspor: 3-1
Altay-Adanaspor: 3-1 TFF 1. Lig'in 23. haftasında Altay, sahasında Adanaspor'u 3-1 yendi.
1.07.2020 1.Lig
Almanya'da bir nargile kafeye daha ateş açıldı
Almanya'da bir nargile kafeye daha ateş açıldı Hafta içinde iki ayrı mekanda gerçekleşen katliamın ardından bu kez Stutgart'ta silah sesleri duyuldu.
23.02.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Hanau ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.