Kültür Sanat Kapılar ırkçılığa kapanacak

Kapılar ırkçılığa kapanacak

26.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Goethe-Institut İstanbul, bu yılki kültür, konuk sanatçı programı, yaratıcı endüstriler ve dil eğitimi programlarını özel bir basın buluşmasıyla duyurdu.

Kapılar ırkçılığa kapanacak

SERAY ŞAHİNLER - Ensitütünün 2024 planında sergiler, edebiyat buluşmaları ve kamusal projeler dikkat çekiyor. Goethe-Institut İstanbul Müdürü Mani Pournaghi Azar, iki ülke arasındaki kültür alışverişini ön planda tuttuklarını belirtiyor. Enstitünün programı da bu hassasiyetle hazırlanmış.

Haberin Devamı

Sonbaharda DEPO’da açılması planlanan Forensic Architecture imzalı “Three Doors” sergisi programın en ilgi çekici etkinliği. Şu sıralar Stuttgart’ta düzenlenen sergi, Almanya’nın Hanau kentinde 2020’de gerçekleşen ırkçı saldırıyı odağına alıyor. İki kafeye yönelik saldırıda dördü Türk, dokuz kişi hayatını kaybetmişti. Kültürel Etkinlikler Sorumlusu Metin İlktekin, “Three Doors”un şiddetin ve insan hakkı ihlallerinin nerelerde olduğunu anlatan bir proje olduğunu vurgulayarak “Irkçılık global bir sorun olarak karşımızda duruyor” diyor.

Goethe-Institut İstanbul, edebiyatta da bu yıl daha hareketli. Kütüphane Sorumlusu Sanem Yardımcı’nın aktardığına göre gelecek ay Kapadokya’da Çocuk Kitapları Festivali yapılacak. İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali kapsamında davet edilen dört Alman yazar da Türk okurlarla buluşacak.