Hürmüz Boğazı

Hürmüz Boğazı

Son dakika Hürmüz Boğazı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hürmüz Boğazı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hürmüz Boğazı haber sayfamızda...

Hürmüz Boğazı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 423 hürmüz boğazı haberi bulunmuştur.
Dünya petrol bağımlılığından kurtulmalı...
Dünya petrol bağımlılığından kurtulmalı... Petrol Latincede taş (yani petra) ve yağ (yani oleum) sözcüklerinden oluşan bir kelime. Taşın yağı anlamına geliyor. Bugünlerde dünyada yine taşın yağı konuşuluyor.
16.04.2024 Ekonomi
İran’dan Hürmüz Boğazı'nda İsrail’le bağlantılı ticari gemiye baskın
İran’dan Hürmüz Boğazı'nda İsrail’le bağlantılı ticari gemiye baskın İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı yakınlarında İsrail ile bağlantılı bir ticari gemiye helikopterle baskın gerçekleştirdi.
13.04.2024 Haberler
İran ABD helikopterini indirtti! Dünyanın gündemine oturan videoda Kasım Süleymani de var
İran ABD helikopterini indirtti! Dünyanın gündemine oturan videoda Kasım Süleymani de var İran ile ABD donanması arasında geçen konuşma dünya medyasında ilk sıraya oturdu. Söz konusu konuşmanın detaylarını yayınlayan Tahran, Washington tarafına dediğini yaptırdı.
16.12.2023 Haberler
Aden Körfezi’nde neler oluyor?
Aden Körfezi’nde neler oluyor? Gazze’deki savaş, Ortadoğu’daki su yollarını da etkileyen gerilimlere neden oluyor. Son olarak İran destekli Husilerin saldırısına uğrayan ve kaptanı Türk olan ticaret gemisi, Amerikan savaş gemisinin müdahalesiyle kurtarıldı.
28.11.2023 Dünya
İran, İsrail'e saldırabilir mi? Özay Şendir'den dikkat çeken yorum
İran, İsrail'e saldırabilir mi? Özay Şendir'den dikkat çeken yorum Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, Orta Doğu'da yaşanan gerilimin perde arkasını değerlendirdi. 'İran, İsrail'e saldırabilir mi?' sorusuna yanıt veren Şendir, kara harekatının neden olmadığını da anlattı.
16.10.2023 Haberler
İran, İsrail'e saldırabilir mi? Özay Şendir'den dikkat çeken yorum
İran, İsrail'e saldırabilir mi? Özay Şendir'den dikkat çeken yorum Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, Orta Doğu'da yaşanan gerilimin perde arkasını değerlendirdi. 'İran, İsrail'e saldırabilir mi?' sorusuna yanıt veren Şendir, kara harekatının neden olmadığını da anlattı.
16.10.2023 Dünya
Piyasada ‘çatışma yayılır mı?’ endişesi
Piyasada ‘çatışma yayılır mı?’ endişesi İsrail-Hamas çatışmaları, uluslararası piyasaları vurdu. İsrail Merkez Bankası müdahale ile piyasalarını sakinleştirdi. Çatışmanın İsrail-İran petrol ticaretine sıçrama riski endişesi veriyor. Türk piyasaları da gerginlikten etkilendi.
10.10.2023 Ekonomi
İran’dan korkutan yakınlaşma!
İran’dan korkutan yakınlaşma! İran, ABD donanmasına ait bir geminin Devrim Muhafızları’na ait botlarla çevrelendiği görüntüleri yayınladı.
21.08.2023 Dünya
ABD savaş gemisi kuşatıldı, dünya korkuyla izliyor!
ABD savaş gemisi kuşatıldı, dünya korkuyla izliyor! Yayınlanan görüntülerde, 22 ay sonra dünyanın en kilit enerji güzergahına konuşlanan ABD donanmasına ait bir geminin kuşatıldığı görüldü. Amerikan ordusunun resmi internet sitesindeki fotoğraflarda ise F-35 detayı var.
20.08.2023 Dünya
Hakan Fidan analizi: Diğer mevkidaşlarından ayıran 'sır'
Hakan Fidan analizi: Diğer mevkidaşlarından ayıran 'sır' 'Türkiye'nin Dışişleri Bakanı yeni dünya düzenini nasıl biçimlendirebilir?' başlığıyla yayımlanan yazıda Hakan Fidan'ın bir şahin değil entelektüel olduğu vurgulandı, yanı sıra Fidan'ı diğer mevkidaşlarından ayıran 'sır' dile getirildi.
5.08.2023 Dünya
ABD Hürmüz Boğazı'na iki savaş gemisi konuşlandırıyor
ABD Hürmüz Boğazı'na iki savaş gemisi konuşlandırıyor Pentagon, İran'ın deniz taşımacılığına yönelik saldırılarını gerekçe göstererek askeri yığınağını artırıyor. ABD, halihazırda bölgede F-35 ve F-16 jetlerini bulunduruyor.
21.07.2023 Dünya
Hürmüz Ne Demek? Hürmüz Boğazı Nerededir Ve Özellikleri Nelerdir?
Hürmüz Ne Demek? Hürmüz Boğazı Nerededir Ve Özellikleri Nelerdir? Hürmüz, hem isim olarak hem de kelime olarak kullanışlı olduğundan sıklıkla karşımıza çıkar. Hürmüz isim olarak Zerdüştlerin hayır tanrısının adıdır. Hürmüz kelimesinin anlamlarından bir diğeri de Jüpiter gezegeni demektir. Hürmüz boğazı olarak da bilinen yer nerededir ve hangi özellikleri vardır sizler için derledik.
18.04.2023 Eğitim
ABD güdümlü füze denizaltısını Orta Doğu'ya konuşlandırdı
ABD güdümlü füze denizaltısını Orta Doğu'ya konuşlandırdı Süveyş Kanalı'ndan geçen aracın tam konumu paylaşılmadı, nükleer denizaltı 154 adet 2 bin 500 kilometre menzilli Tomahawk füzesi taşıyabiliyor.
8.04.2023 Dünya
Avenger devre dışı! İran kamikaze drone'u ABD üssünü vurdu, şok detay ortaya çıktı
Avenger devre dışı! İran kamikaze drone'u ABD üssünü vurdu, şok detay ortaya çıktı Suriye'deki en büyük Amerikan üssünde bir ABD'linin ölümüne ve beşinin yaralanmasına neden olan saldırı, Ortadoğu'nun alev almasına yol açtı. ABD jetlerinin bombardıman misillemesine İran yanlısı milisler bir başka misillemeyle karşılık verirken, New York Times'ın haberi gündemi belirledi.
25.03.2023 Dünya
İran'dan Hürmüz Boğazı yakınlarında askeri tatbikat
İran'dan Hürmüz Boğazı yakınlarında askeri tatbikat İran Silahlı Kuvvetleri ve Devrim Muhafızları Ordusu, ülkenin güneyinde bulunan Basra Körfezi'nin Hürmüz Boğazı yakınlarında kara, deniz ve hava kuvvetlerinin katıldığı "Zülfikar 1401" adlı yıllık ortak askeri tatbikatına başladı.
30.12.2022 Dünya
Coğrafyada Boğaz Nedir? Dünyadaki Ve Türkiye'deki Boğazlar Nelerdir?
Coğrafyada Boğaz Nedir? Dünyadaki Ve Türkiye'deki Boğazlar Nelerdir? Coğrafya alanına baktığımız zaman birçok farklı şekil görmek mümkündür. Bu şekiller coğrafi açıdan ortaya çıkmış olan şekillerdir. Coğrafi şekillerin arasında boğazlarda bulunmaktadır. Bu boğazlar hem ülkemizde hem de dünyanın birçok farklı noktasında yer almaktadır. Coğrafyada boğaz nedir? Dünyadaki ve Türkiye'deki boğazlar nelerdir tüm detayları ile derledik.
10.02.2022 Eğitim
Hürmüz Boğazı Nerede? Hürmüz Boğazının Önemi Nedir?
Hürmüz Boğazı Nerede? Hürmüz Boğazının Önemi Nedir? Coğrafi şekil kategorisinde yer alan boğazlar kara parçaları arasında denizin çok daralmış olduğu yerlerdir. Bu yüzden de boğazların tüm ülkeler için coğrafi değeri büyük önem kazanmaktadır. Hatta ülkeler arası deniz ticareti yapılırken bile ülke sınırlarında yer alan boğazlardan geçiş söz konusu olabilmektedir. Türkiye ülkesinden örnek vermek gerekirse İstanbul boğazı ve Çanakkale boğazı verilebilir. Başka ülkelerde de buna benzer boğazlar vardır. Hürmüz boğazı da bunlardan bir tanesidir. Hürmüz boğazının nerede olduğunu ve Hürmüz boğazının öneminin ne olduğunu derledik.
13.11.2021 Eğitim
Son dakika... Savaş oyunu! Dünya kilitlendi
Son dakika... Savaş oyunu! Dünya kilitlendi Son dakika haberlere göre jetler, helikopterler, savaş gemileri ve SİHA'lar sahne aldı, 1 milyon kilometrekareyi aşan alan kapatıldı. Füzelerin ateşlendiği noktada en ufak bir sürtüşmenin sıcak çatışmaya dönüşme riski var, ABD'yi hedef alan savaş oyununun süresi ise belirsiz.
8.11.2021 Dünya
Denizde ve havada sıcak temas! ABD ile İran yine karşı karşıya...
Denizde ve havada sıcak temas! ABD ile İran yine karşı karşıya... Gelen son dakika haberine göre; ezeli düşman ülkeler, ABD ile İran yine karşı karşıya geldi. ABD, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun (DMO), Umman Denizi'nde ABD tarafından el konulmaya çalışılan bir İran petrol tankerini kurtardığına yönelik iddialarını yalanladı. Öte yandan ABD, İran insansız hava araçlarının Hürmüz Boğazı'nda ABD gemisine, yapılan uçuşları engellemek üzere güvenli olmayan bir şekilde yaklaştığını duyurdu.
3.11.2021 Dünya
Denizci Sinbad'ın masalsı ülkesi Umman
Denizci Sinbad'ın masalsı ülkesi Umman Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda Hürmüz Boğazı'nın girişinde yer alan Umman, son yıllarda dünyanın en güvenli ve huzurlu ülkeleri arasında kendisine yer buluyor. Diğer bölge ülkelerinin aksine büyük bir petrol ülkesi olmayan Umman'ın büyük bölümü çöllerle kaplıdır. Mutlak monarşi ile yönetilen ülkenin başkenti Maskat aynı zamanda Umman'ın en yüksek nüfusa sahip şehri. Son yıllarda Avrupalı turistlerin yeni rotası haline gelen Umman, tarih boyunca denizcileri ve deniz ticareti faaliyetleriyle ün salmıştır. Afrika ve Hindistan kıyılarıyla asırlardır yoğun bir ticari faaliyet içinde olan Umman buradaki ülkelerden hem göç almıştır hem de doğal olarak kültürel alışverişte bulunmuştur. Diğer bölge ülkelerinin aksine çok katlı binaların inşa edilmediği ülkede en çok dikkat çeken noktalardan biri de sokaklardaki temizlik. Ülkede yere çöp atmanın cezası 150 dolar.
21.10.2021 Tatil
Maskeli kadınlar adası Keşm
Maskeli kadınlar adası Keşm Keşm adası Basra Körfezi ile Hürmüz Boğazı'nın kesiştiği noktada bulunan İran'a ait bir ada. Basra Körfezi'nin en büyük adası olan Keşm, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Büyük Kanyonu andıran yapılara da ev sahipliği yapıyor. Ancak Keşm adası asıl şöhretini bölgede yaşayan maskeli kadınlara borçlu. Yüz bini aşkın insanın yaşadığı adadaki kadınlar ilk gençlik yıllarından itibaren yerel kültürün bir parçası olarak maske takmaya başlıyor. Yaşları ilerledikçe de bu maskelerin boyutu büyüyor.
9.10.2021 Tatil
ABD gemisini kovdular! Görüntüler deprem etkisi yarattı
ABD gemisini kovdular! Görüntüler deprem etkisi yarattı İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızlarına ait sürat teknelerinin Basra Körfezi'nde bir ABD gemisine müdahale ettiğini bildirdi. Bir ABD Donanması sözcüsü ise, bu tip bir karşılaşmadan haberdar olmadığını söyledi.
7.10.2021 Haberler
Son dakika... ABD gemisini kovdular! Görüntüler deprem etkisi yarattı...
Son dakika... ABD gemisini kovdular! Görüntüler deprem etkisi yarattı... İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızlarına ait sürat teknelerinin Basra Körfezi'nde bir ABD gemisine müdahale ettiğini bildirdi. Bir ABD Donanması sözcüsü ise, bu tip bir karşılaşmadan haberdar olmadığını söyledi.
7.10.2021 Dünya
Uzmanlar açıkladı: AUKUS'la dünya düzeni değişiyor...
Uzmanlar açıkladı: AUKUS'la dünya düzeni değişiyor... 2016 yılında Fransa, Avustralya'yla birlikte stratejik kapsamı nedeniyle 'yüzyılın sözleşmesi' diye adlandırılan 56 milyar Euro'luk bir sözleşme imzaladı. Ancak Avustralya, ABD ile AUKUS Paktı'nı imzalamasının ardından Fransa'yla yaptığı ihaleyi iptal ettiğini açıkladı. Avustralya'nın Fransa'yla yaptığı sözleşmeyi fesh edip ABD'yle AUKUS Paktı'nı imzalaması, büyük bir krize sebep oldu. Peki Paris, Washington ve Canberra arasında yaşanan kriz ABD ve Fransa ilişkilerini nasıl etkiledi? Türkiye'ye yansıması olacak mı? İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Burak Samih Gülboy ve Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Küntay, krizi ve olası küresel etkilerini yorumladı.
29.09.2021 Dünya
Umman, Türk yatırımcılara cazip imkanlar sunuyor
Umman, Türk yatırımcılara cazip imkanlar sunuyor Yatırımcılara imkanlar sunarak ülkeyi yatırıma cazip hale getiren Körfez ülkesi Umman, Türk yatırımcıları bekliyor.
25.09.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Hürmüz Boğazı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.