İş Kanunu

İş Kanunu

Son dakika iş kanunu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan iş kanunu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan iş kanunu haber sayfamızda...

İş Kanunu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.785 iş kanunu haberi bulunmuştur.
İTO Başkanı Avdagiç'ten asgari ücret ve mesai saatleriyle ilgili açıklama
İTO Başkanı Avdagiç'ten asgari ücret ve mesai saatleriyle ilgili açıklama İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, milyonlarca çalışanın merakla beklediği 'asgari ücrete ara zam gelecek mi' sorusuna cevap verdi. Avdagiç "Enflasyonu aşağıya çekeceksek; hiçbir şeye dokunmadan, hiç kimsenin konfor alanına giriş yapmadan bunu dünyada başaran hiçbir ülke yok. Enflasyonu düşürmenin belli kuralları, kaideleri, konseptleri var" dedi.
11.03.2024 Ekonomi
Emeklilikte iki büyük reform: Esnaf ve ev hanımlarına erken emeklilik fırsatı!
Emeklilikte iki büyük reform: Esnaf ve ev hanımlarına erken emeklilik fırsatı! Geçtiğimiz yıl hükümet tarafından kamuoyuna duyurulan esnafa erken emeklilik ve ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi merakla bekleniyor. Peki emeklilikte reform niteliği taşıyan iki büyük düzenleme bu yıl hayata geçer mi? Erken emeklilikte şartlar neler, ev hanımlarına emeklilikte devlet desteği ne kadar olacak? İşte detaylar...
28.02.2024 Ekonomi
Çalışma saatleri 40 saate mi düşürülecek? Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi
Çalışma saatleri 40 saate mi düşürülecek? Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin düşürülmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
24.02.2024 Haberler
Çalışma saatleri 40 saate mi düşürülecek? Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi
Çalışma saatleri 40 saate mi düşürülecek? Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin düşürülmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
24.02.2024 Ekonomi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: İzmir 40 yıldır aynı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: İzmir 40 yıldır aynı İzmir'de iş adamları ile buluşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çocukluğunun ve gençliğinin İzmir’de geçtiğini ve şehirde 40 yıldır hiçbir şeyin değişmediğinibelirterek, değişime ihtiyaç olduğunu söyledi.
23.02.2024 Gündem
Hükümet çalışma süreleri için düğmeye bastı! Mesai saatleri kısalıyor
Hükümet çalışma süreleri için düğmeye bastı! Mesai saatleri kısalıyor İş mevzuatının sadeleştirilmesi için hükümet yeni bir çalışma yürütüyor. Gündemdeki başlıklar arasında ise mesai saatlerinin düşürülmesi de var. Peki Türkiye’de çalışma hayatına ilişkin nasıl bir düzenleme yapılacak, mesai saatleri ne kadar düşürülecek? Çalışma saatleri kısalırsa maaşlar düşer mi? İşte detaylar...
20.02.2024 Ekonomi
Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren düzenleme! Haftalık ve yıllık izinler değişiyor
Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren düzenleme! Haftalık ve yıllık izinler değişiyor Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 45 saat olan haftalık çalışma süresi 40 saate inebilir. Sadece bu da değil, haftalık ve yıllık izinlerde de değişiklik yapılması gündemde. O yeni düzenlemenin detayları Kanal D Ana Haber'de...
19.02.2024 Haberler
Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren düzenleme! Haftalık ve yıllık izinler değişiyor
Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren düzenleme! Haftalık ve yıllık izinler değişiyor Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 45 saat olan haftalık çalışma süresi 40 saate inebilir. Sadece bu da değil, haftalık ve yıllık izinlerde de değişiklik yapılması gündemde. O yeni düzenlemenin detayları Kanal D Ana Haber'de...
19.02.2024 Ekonomi
ÇALIŞMA SAATLERİ KISALIYOR MU, DEĞİŞECEK Mİ? Mesai saatleri haftalık 40 saate düşecek mi? İş Kanunu düzenlemesi kanun teklifi hazırlandı mı, meclise sunuldu mu?
ÇALIŞMA SAATLERİ KISALIYOR MU, DEĞİŞECEK Mİ? Mesai saatleri haftalık 40 saate düşecek mi? İş Kanunu düzenlemesi kanun teklifi hazırlandı mı, meclise sunuldu mu? Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren çalışma saatleri konusunda iş kanunu değişikliği kapsamında çalışma saatinden, tatilde esnek çalışma ve birçok konuda yeni düzenleme kapsamında yeniden değerlendirmeye tabi tutulacak. Peki 2024 Çalışma saatleri düşürülecek mi? İş kanunu düzenlemesi meclise sunuldu mu?
19.02.2024 Bilgi Rehberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması: Sözümüzü yerine getirdik!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması: Sözümüzü yerine getirdik! Asgari ücret ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonda ivme kaybının başladığına dikkat çekerek yılın ikinci yarısında herkesi şaşırtacak şekilde daha fazla hissedileceğini ifade etti.
5.01.2024 Ekonomi
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir: Şiddetin her türlüsüne karşıyız
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Keşir: Şiddetin her türlüsüne karşıyız 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir İstanbul İl Başkanlığında basın açıklaması yaptı.
25.11.2023 Gündem
İş arkadaşına e-posta'da 'terbiyesiz' yazdı, kovuldu! Yargıtay'dan tazminat kararı
İş arkadaşına e-posta'da 'terbiyesiz' yazdı, kovuldu! Yargıtay'dan tazminat kararı Yargıtay, mesai arkadaşına gönderdiği elektronik postada 'terbiyesiz' kelimesini kullandığı gerekçesiyle tazminatsız kovulan işçiye dair kararını açıkladı.
11.11.2023 Gündem
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Bu şekilde işçi çıkarmak yok
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Bu şekilde işçi çıkarmak yok Tam 13 sene boyunca döküm işçisi olarak çalıştığı fabrikadan performansı düşüklüğü sebebiyle işten çıkardı.
4.11.2023 Ekonomi
TÜRKŞEKER'e işçi alımı yapılacak
TÜRKŞEKER'e işçi alımı yapılacak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (TÜRKŞEKER) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmek üzere çeşitli branşlarda toplam 115 sürekli işçi alımı yapılacağını duyurdu.
3.11.2023 Ekonomi
Bakan Işıkhan'dan emeklilere prim ödemesi açıklaması
Bakan Işıkhan'dan emeklilere prim ödemesi açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "12.2 milyon çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek. Yakın zamanda sosyal iyileştirmeleri gerçekleştireceğiz." dedi.
2.11.2023 Ekonomi
Mesaide film izledi, hem işten hem tazminattan oldu
Mesaide film izledi, hem işten hem tazminattan oldu Yönetici olarak çalıştığı şirketteki odasında tabletle oynayıp film izleyen ve ayakkabısını personele taşıtan müdür, tazminatsız işten çıkarıldı. İş Mahkemesi'nin yolunu tutan müdür, yıllar süren davayı kaybetti. Emsal kararda, personelini özel işlerinde kullanmak, köpeğinin bakımını yaptırmak ve mesai saatlerinde film izlemek kovulma sebebi sayıldı.
20.10.2023 Ekonomi
Cumhuriyet’in 100’ü altın kadınlar! Filenin Sultanları destan yazdı
Cumhuriyet’in 100’ü altın kadınlar! Filenin Sultanları destan yazdı Türk kadını spordaki başarılarıyla, kendisini ‘yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layık’ gören Cumhuriyet’e, yüzüncü yılında adeta saygı duruşunda bulundu. Voleybol, basketbol, güreş, atletizm ve boksta altın madalyalar havada uçuştu.
1.10.2023 Voleybol
Devletin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücreti, ehliyet...
Devletin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücreti, ehliyet... Üniversite kontenjanına “iş bulma” ayarı... İş Kanunu’na esnek çalışma düzenlemesi... Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücretine yeni formül... Pek çok düzenlemeyi beraberinde getirecek olan OVP, günlük hayatı birebir etkileyecek.
8.09.2023 Ekonomi
2 yıldır çalıştığı iş yerinden kovuldu! Yargıtay'dan 'fazla mesai' kararı
2 yıldır çalıştığı iş yerinden kovuldu! Yargıtay'dan 'fazla mesai' kararı Yargıtay çalışma hayatına ilişkin önemli kararlar almaya devam ediyor. 2 yıldır çalıştığı şirketten kovulan bir işçi soluğu mahkemede aldı. Yargıtay ise fazla mesai ücretine ilişkin emsal nitelikte bir karara imza attı. İşte detaylar...
6.08.2023 Ekonomi
Yargıtay'dan milyonlarca çalışanın maaşını ilgilendiren emsal karar!
Yargıtay'dan milyonlarca çalışanın maaşını ilgilendiren emsal karar! İki senedir çalıştığı şirketten kovulan işçi, fazla mesai alacakları için arabulucuya yönlendirildi. Arabuluculuk görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca işçi, İş Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işçi alacaklarına dair emsal nitelikte bir karara imza attı.
4.08.2023 Ekonomi
‘Servis değişikliği işçi için haklı fesih sebebi’
‘Servis değişikliği işçi için haklı fesih sebebi’ Yargıtay, servis güzergâhı değiştiği için işe gitmeyen işçilerin iş akdini feshetmelerini haklı buldu. İşçilerin ihbar tazminatı alamayacağını ancak kıdem tazminatı alabileceğine karar verdi.
27.07.2023 Ekonomi
Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararı Resmi Gazete’de
Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararı Resmi Gazete’de Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
24.06.2023 Ekonomi
Kazakistan'da yeni dönem! Haftada sadece 4 gün çalışacaklar
Kazakistan'da yeni dönem! Haftada sadece 4 gün çalışacaklar Kazakistan Çalışma Bakanlığı, Temmuz ayından itibaren vatandaşlara 4 gün çalışma seçeneğini sunacaklarını açıkladı. Bakanlığın yaptığı açıklamada yeni sistemde özel sektörün yeri ve izin günlerine de değinildi.
26.04.2023 Dünya
Yargıtay'dan bayram mesaisi kararı
Yargıtay'dan bayram mesaisi kararı Tam 8 sene çalıştığı işyerinden çıkartılan işçi; İş Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Davacı işçi, fazla mesai ve hafta tatili alacaklarının ödenmediğini, işyerinde bir öğün yemek ve servis uygulamasının olduğunu, tüm resmi ve dini bayramlarda çalışmasını sürdürdüğünü ancak alacakların kendisine ödenmediğini öne sürdü.
24.04.2023 Ekonomi
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ 2023 Son Durum: Kamu işçisi toplu iş sözleşmesi ile maaşlar ne kadar olacak, zam gelecek mi?
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ 2023 Son Durum: Kamu işçisi toplu iş sözleşmesi ile maaşlar ne kadar olacak, zam gelecek mi? Kamuda yer alan 700 bin işçiyi yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmesi ne zaman? Ocak ayında görüşmeleri başlayan iş sözleşmesi için son toplantı geçtiğimiz hafta gerçekleşti. TÜRK-İŞ ile HAK-İŞ, kamuda çalışanların maaş zamları gibi kritik maddelerin yer aldığı bir ortak metin hazırladı ve Bakanlıkla paylaştı. Peki, 4D kamu işçisi toplu iş sözleşmesi ne zaman çıkıyor?
11.04.2023 Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

İş Kanunu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.