İstanbul Arkeoloji Müzesi İstanbul'da Nerededir, Nasıl Gidilir? 2023 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri
İstanbul Arkeoloji Müzesi İstanbul'da Nerededir, Nasıl Gidilir? 2023 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri Arkeoloji müzeleri, ülke ve dünya tarihine ışık tutan önemli müze kuruluşlarıdır. Pek çok değerli tarihi eserin sergilendiği ve milyonlar ile buluştuğu arkeoloji müzeleri gezilecek yerler listesinde üst sıralarda yer alıyor. Bunlardan biri de İstanbul Arkeoloji Müzesi. İstanbul Arkeoloji Müzesi İstanbul'da nerededir, nasıl gidilir? 2024 Giriş ücreti ve ziyaret saatleri hakkında bilgileri derledik.
2.01.2024 Tatil
Tarihi değiştirdi! İstanbul’daki müzede fark edilen gizem
Tarihi değiştirdi! İstanbul’daki müzede fark edilen gizem Irak’ta bulunan ve yüzyıllardır gizemini koruyan tablet, Avusturalyalı bir bilim insanı tarafından keşfedildi. İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde yer alan tablet, geometri tarihine dair birçok şey anlattığı gibi kullanıldığı yüzyılın toplumsal özelliklerini de gözler önüne serdi.
25.02.2022 Haberler
İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde bulunan 7 efsane lahit
İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde bulunan 7 efsane lahit Dünyanın en önemli müzeleri arasında yer alan İstanbul Arkeoloji Müzesi, 1869 yılında 'Müze-i Hümayun' adıyla kuruldu. Osman Hamdi Bey'in 29 yıl süren çalışmaları sonucunda Müze-i Hümayun, dünyanın sayılı müzeleri arasına girdi. Bugün İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde bulunan, binlerce yıllık lahitlere ve hikayelerine Molatik oluyoruz.
14.08.2021 Diğer
İl Kültür Müdürü'nden tarihi eser tartışmalara yanıt: Bu iki yer depo müze
İl Kültür Müdürü'nden tarihi eser tartışmalara yanıt: Bu iki yer depo müze Arkeolojik açıdan dünyanın en zengin müzelerinden olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin depolarındaki eserlerden bir kısmı Atatürk Havalimanı'na bir kısmı ise Maltepe'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait alana tanışarak 'depo müzeler' oluşturulacak. İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde taşınma tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, " Kültür ve Turizm Bakanlığı'mız biri Atatürk Havalimanı, bir diğeri ise Anadolu yakasında Maltepe' de olmak üzere iki alan tahsis etti ve bu iki yer en kısa zamanda depo müze olarak değerlendirilecek" dedi.
25.05.2021 Haberler
Dünyanın en çok ziyaret edilen 10 müzesi
Dünyanın en çok ziyaret edilen 10 müzesi Müzeler, seyahat ettiğimiz her şehirde ilk olarak görmek istediğimiz yerler oluyor. Öyle ki müzeler gerek mimari açıdan taşıdığı estetik değerleriyle gerek seyahat edilen şehir hakkında bize verdiği önemli bilgiler nedeniyle insanlık açısından çok önemli bir miras. İşte dünyanın en çok ziyaret edilen 10 müzesi...
27.07.2020 Dünya
İstanbul'daki en güzel 10 müze
İstanbul'daki en güzel 10 müze İstanbul kültürel anlamda çok çeşitli bir yer. Öyle ki İstanbul'da hem mimarisiyle hem konumuyla bizi bambaşka boyutlara taşıyacak inanılmaz güzel müzeler var. İşte İstanbul'daki en güzel 10 müze...
14.07.2020 Sanat
Ataşehir'de evin bahçesinde tarihi eser bulundu!
Ataşehir'de evin bahçesinde tarihi eser bulundu! İstanbul Ataşehir'de bir evin bahçesinde Roma Dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen üzerinde kabartmalar bulunan taş bulundu. 30 yıl önce inşaat halindeki evin bahçe düzenlemesi yapıldığı sırada getirilen taşların arasında bulunduğu belirtilen tarihi eser, İstanbul Arkeoloji Müzesine teslim edildi.
28.06.2020 Gündem
Mazhar Alanson'dan 'Evde bayram' konseri
Mazhar Alanson'dan 'Evde bayram' konseri Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Kültür Hazineleri Sahnesinde Evde Bayram Konserleri" çerçevesinde Mazhar Alanson, İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde sahne aldı.
26.05.2020 Haberler
İstanbul Arkeoloji’de zemin kat açıldı
İstanbul Arkeoloji’de zemin kat açıldı İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde 2011 yılında Salon 29-7-33 ile Osman Hamdi Bey Salonu’nda başlayan yenileme çalışmalarının bir kısmı tamamlandı.
29.09.2019 Gündem