Tatil İstanbul Arkeoloji Müzesi İstanbul'da Nerededir, Nasıl Gidilir? 2023 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

İstanbul Arkeoloji Müzesi İstanbul'da Nerededir, Nasıl Gidilir? 2023 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

02.01.2024 - 10:43 | Son Güncellenme:

Arkeoloji müzeleri, ülke ve dünya tarihine ışık tutan önemli müze kuruluşlarıdır. Pek çok değerli tarihi eserin sergilendiği ve milyonlar ile buluştuğu arkeoloji müzeleri gezilecek yerler listesinde üst sıralarda yer alıyor. Bunlardan biri de İstanbul Arkeoloji Müzesi. İstanbul Arkeoloji Müzesi İstanbul'da nerededir, nasıl gidilir? 2024 Giriş ücreti ve ziyaret saatleri hakkında bilgileri derledik.

İstanbul Arkeoloji Müzesi İstanbulda Nerededir, Nasıl Gidilir 2023 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Türkiye'deki müzecilik tarihi eski zamanlara uzanmaktadır. Müzenin tarihi, 1800'lü yılların sonunda başlamaktadır. Ünlü Osmanlı ressamı Osman Hamdi Bey'in emekleri ile Osmanlı topraklarındaki tarihi eserlerin bir bölümünün İstanbul'a taşınması müzenin temelini oluşturmaktadır. Uzun ve köklü bir geçmişe haiz olan İstanbul Arkeoloji Müzesi, günümüze kadar başarılı bir şekilde korunan kıymetli tarihi eserleri ile ziyaretçilerinin büyük bir beğeni ve takdirini kazanıyor. Daha önce hiçbir yerde görmediğiniz eşsiz hazineleri keşfetmek için mutlaka görmeniz gereken bir müze. 

Haberin Devamı

 İstanbul Arkeoloji Müzesi İstanbul'da Nerededir?

 İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni görmek isteyenler ve ziyaret etmeyi planlayanlar tarafından müzenin nerede olduğu merak edilmekte ve çeşitli platformlardan araştırılmaktadır. İstanbul Arkeoloji Müzesi, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul ilinin tarihi ilçelerinden Fatih ilçesinde bulunuyor. Müze, Gülhane Parkı girişinden Topkapı Sarayı'na doğru uzanan Osman Hamdi Bey Yokuşu'nda konumlanmaktadır. Merkezi ulaşım noktalarına yakın olması müzeye erişimi bir hayli kolaylaştırmaktadır. 

 İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne Nasıl Gidilir? 

 İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne gitmek için çeşitli alternatifler bulunmaktadır. İstanbul Arkeoloji Müzesi, Gülhane Parkı'na oldukça yakın bir konumda yer almaktadır. Müzeye gitmek için Bağcılar- Kabataş Tramvay Hattı'nı kullanarak Gülhane Durağında inmeniz tarihi müzeye yürüyerek ulaşmak için yeterli. Anadolu Yakası'ndan müzeye gelmek isteyenler Kadıköy ya da Üsküdar vapur iskelelerinden Eminönü veya Kabataş iskelelerine gelerek bu noktalardan tramvay hattına geçiş yapabilirler. Özel araç ile gelmek isteyenler park sorunu yaşayabileceğinden araçlarını Eminönü'nde bırakarak gelebilirler. 

Haberin Devamı

 İstanbul Arkeoloji Müzesi Giriş Ücreti (2024) 

 İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne giriş ücretleri yıldan yıla farklılık arz etmekte ve cüzi oranlarda bir artış göstermektedir. 2024 yılı itibari ile İstanbul Arkeoloji Müzesi giriş ücreti 340 TL'dir. Giriş ücretlerine dair bir diğer merak edilen husus, müze kartın geçerli olup olmadığıdır. Belirtmek gerekir ki müze kart ile İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne giriş yapmak mümkündür. Müze, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olarak yerli ve yabancı çok sayıda turiste her yıl en iyi koşullarda, modern altyapısı ile hizmet vermektedir. 

 İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne ücretsiz giriş yapabilenler ise şöyle: 

 - 18 yaş altı ve 65 yaş üzeri T.C. Vatandaşları 

 - 0-12 yaş arası yabancı uyruklu çocuklar

 - Er, erbaş, şehit yakınları, gazi ve gazi refakatindekiler

 - Rehberler, rehberlik eden öğretmenler 

Haberin Devamı

 - Basın kimlik kartı sahipleri 

 - Engelliler ve refakatçileri 

 İstanbul Arkeoloji Müzesi Ziyaret Saatleri 

İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etmeyi planlayanların öğrenmek istedikleri bir diğer konu müzenin ziyaret gün ve saatleridir.

İstanbul Arkeoloji Müzesi her gün açıktır. Ziyaret saatleri 09.00-18.30 saatleri arasındadır. Gişe 18.00'de kapanmaktadır.

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin ziyaret zamanlarında bazen tadilat ya da yapılacak etkinlik programlarına bağlı olarak değişiklikler olabilmektedir. Bu tarz durumlara rast gelmemek adına müzenin resmi sitesi üzerinden ziyaret saatlerine dair güncel bilgilerin ve varsa değişikliklerin takip edilmesi tavsiye edilmektedir.