KADİR SURESİ Oku: Kadir Gecesi Suresi Okunuşu (İnna Enzelnahü), Türkçe Anlamı (Meali), Arapça Yazılışı, Fazileti ve Tefsiri
KADİR SURESİ Oku: Kadir Gecesi Suresi Okunuşu (İnna Enzelnahü), Türkçe Anlamı (Meali), Arapça Yazılışı, Fazileti ve Tefsiri Kadir suresi İslam aleminde kandil ve Mübarek ramazan ayı içerisinde en fazla araştırma konusu olan sureler arasında yer alıyor. Kadir Suresi Kuran-ı Kerim'de yer alan 97. sure olarak bilinmektedir. Kadir Suresinde Kadir Gecesinin önemi ve Kuran-ı Kerim'in bu gece indirilmeye başlandığından bahsedilir. 5 ayeti kerimeden oluşan Kadir Suresi bu özel gecenin önemi bildirilmektedir. İlk ayeti kerimede doğrusu biz onu (Kuran-ı) Kadir gecesinde indirdik buyrulmuştur. İşte Kadir Suresi Türkçe meali ve Arapça okunuşunun yanı sıra diyanet tefsiri ve faziletini haberimizde bulabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
KADİR SURESİ Okunuşu, Anlamı, Arapça Okunuşu ve Türkçesi... (Kadir Gecesi Namazı İçin Okuyabilirsiniz)
KADİR SURESİ Okunuşu, Anlamı, Arapça Okunuşu ve Türkçesi... (Kadir Gecesi Namazı İçin Okuyabilirsiniz) Kadir suresi yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de yer alan 97. sure olarak bilinmektedir. Mübarek Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesinin önemi ve yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'in Kadir Gecesinde indirildiğine değinilir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde Kuran'ı Kerim'in ilk ayetlerinin Cebrail Aleyhisselam tarafından peygamber efendimize Hira mağarasında indirilmeye başlandığı anlatılır. Peki Kadir Suresi Türkçe meali ve Arapça okunuşu nasıldır? İşte Diyanet tefsiri...
26.04.2022 Dualar
Bin aydan hayırlı  ‘Kadir Gecesi’
Bin aydan hayırlı ‘Kadir Gecesi’ Bu gece Allah’ın vereceği görevleri üstlenmek üzere melekler ve Cebrail yeryüzüne iner. 5. ayette bu gecenin esenlik ve mutluluk gecesi olduğu ifade edilmiştir
30.06.2016 Gündem
Bin aydan hayırlı  gece: Kadir Gecesi
Bin aydan hayırlı gece: Kadir Gecesi Ayetlerde Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olup, onda Allah’ın izniyle meleklerin ardarda indiği ve bundan dolayı fecrin doğuşuna kadar bütün geceyi manevi bir huzur ortamının kapladığı belirtilir. Bir saat dahi olsa gecenin bir kısmını ibadetle, canlı ve uyanık geçirmeye dikkat etmek gerekir
12.07.2015 Gündem
Miraç Kandili Dua ve İbadetleri
Miraç Kandili Dua ve İbadetleri Miraç Kandili mesajlarını sayfamızda. Bu gece Miraç Gecesi. Miraç Kandili'nde nasıl ibadet edilir ve hangi dualar okunur.
23.07.2015 Gündem
Miraç Kandili ne zaman?
Miraç Kandili ne zaman? Recep ayının 27. gecesine rastlayan gece olarak bilinen Miraç Gecesi'ne çok az kaldı. Üç aylar içerisindeki mübarek günlerden birisi olan Miraç Kandili'nde Peygamberimiz Allah katına yükselmiştir. Peki Miraç Kandili ne zaman ve Miraç Kandili'nde nasıl ibadet edilir, İşte tüm detaylar..
13.05.2015 Gündem
Kadir gecesinde özel ibadet yoktur
Kadir gecesinde özel ibadet yoktur Kuran’ı Kerim bin aydan hayırlı olan Kadir gecesinde indirilmiştir. Bu gecede Allah katındaki melekler rablerinin izniyle her bir iş için yeryüzüne iner. Kadir gecesi yapılacak özel bir ibadet yoktur. İnsanlar dua etmeye devam etmelidir...
2.08.2013 Gündem
2024 Kadir Gecesi Tarihi: Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi Namazı, Duası, Tesbihleri ve Zikirleri
2024 Kadir Gecesi Tarihi: Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi Namazı, Duası, Tesbihleri ve Zikirleri İslam dünyası için en kutsal gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi Ramazan ayı içerisinde idrak edilecek. Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak bilinen Kadir Gecesinin hangi güne denk geldiği ise merak konusu. Peki Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor? Kadir Gecesi namazı, duası, tesbihleri ve zikirleri nelerdir? 2024 Kadir Gecesi tarihine dair detaylar.
4.04.2024 Bilgi Rehberi
KADİR GECESİ DUASI OKU, Kadir Gecesinde Okunacak Dualar, Ayetler, Sureler ve Tesbihler Nelerdir?
KADİR GECESİ DUASI OKU, Kadir Gecesinde Okunacak Dualar, Ayetler, Sureler ve Tesbihler Nelerdir? İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. gecesidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V) Kur'an, Allah tarafından Cebrail aracılığı ile vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bu mübarek günde müminler ibadet eder, namaz kılar ve dualar eder. Kadir gecesinde okunacak dualar ve Kur'an da yer alan sureler müminler tarafından okunur. Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi duası ile Kadir Gecesinde okunacak dualar, ayetler ve tesbihler nelerdir? Kadir Gecesi duasını okumak ve detay bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
17.04.2023 Dualar
KADİR GECESİ MESAJLARI 2023: En Güzel, Resimli, Anlamlı Kısa ve Uzun Kadir Gecesi Sözleri ile Kandil Mesajları
KADİR GECESİ MESAJLARI 2023: En Güzel, Resimli, Anlamlı Kısa ve Uzun Kadir Gecesi Sözleri ile Kandil Mesajları İslam aleminde önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi Ramazan’ın 27. Gecesidir. Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V) vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bin aydan daha hayırlı Ramazan ayında idrak edilen bu gece de Müslüman alemi resimli, kısa, uzun, anlamlı kadir gecesi mesajları ve kadir gecesi sözlerini birbirleri ile paylaşacak. ‘Kadir gecemiz mübarek olsun’ mesajları ile İslam alemi birbirlerine dualarını ve iyi dileklerini iletecek. Eğer sizlerde yeni, resimli, anlamlı, en güzel kısa ve uzun Kadir Gecesi sözlerini sevdiklerinize iletmek istiyorsanız ‘Kadir Gecesi Mesajları 2023’ içeriğimize göz atabilirsiniz.
17.04.2023 Gündem
Kadir Gecesi 2023 Ne Zaman, Bugün Mü? Kadir Gecesi Önemi ve Fazileti Nedir, Kadir Gecesi Kandil Mi Sayılır?
Kadir Gecesi 2023 Ne Zaman, Bugün Mü? Kadir Gecesi Önemi ve Fazileti Nedir, Kadir Gecesi Kandil Mi Sayılır? Kadir Gecesi İslam dünyası için önemli bir yere sahiptir. Kadir Gecesi ile ilgili hadislerde önemi, faziletlerine değinilmiştir. Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesinde Müslümanlar dualar eder, namaz kılar ve Kur’an-ı Kerim okur. Bu geceyi ibadet ederek geçirmek oldukça sevaptır. Dini literatürde ise “leyletü’l-Kadr” şeklinde kullanılır. Kadir Gecesi Nedir? Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesinde ne olmuştur, anlamı, önemi ve fazileti ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
17.04.2023 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekattır? Nasıl Niyet Edilir ve Ne Zaman Kılınmalıdır?
Kadir Gecesi Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekattır? Nasıl Niyet Edilir ve Ne Zaman Kılınmalıdır? Mübarek gecelerden bir tanesi olan Kadir Gecesi'nde geceyi ibadet ederek geçirenler Kur'an-ı Kerim'den sureler okuyup, namaz kılıp, dualar edip, tesbih çekiyor. Bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gece Ramazan ayının son günlerine denk gelmektedir. İslam aleminde Kadir Gecesi Ramazan'ın ayının 27. gecesi olarak kabul edilmektedir. Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınabilir. Kadir Suresi ile birlikte kılınması şarttır. İhya namazı nasıl kılınıyor, Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, nasıl niyet edilir, ne kadar sürer, kaç rekat? Kadir Gecesi namazı kılınışı ve duası ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
30.06.2022 Dini Bilgiler
2022 KADİR GECESİ NE ZAMAN? Bugün Kandil Mi, Kadir Gecesi hangi gün idrak edilecek?
2022 KADİR GECESİ NE ZAMAN? Bugün Kandil Mi, Kadir Gecesi hangi gün idrak edilecek? Kadir Gecesi tüm İslam aleminde heyecanla idrak ediliyor. Ramazan ayının içerisinde idrak edilen ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi tarihi merak ediliyor. Peki, Kadir Gecesi bu gece mi, yarın mı? İşte 2022 Kadir Gecesi tarihi ve Kadir Gecesi'nin önemi.
27.04.2022 Gündem
KADİR GECESİ DUASI/SURESİ | Kadir Gecesi'nde okunacak dualar, sureler neler? Kadir Gecesi duaları ve sureleri...
KADİR GECESİ DUASI/SURESİ | Kadir Gecesi'nde okunacak dualar, sureler neler? Kadir Gecesi duaları ve sureleri... Kadir Gecesi duası mübarek günün gelmesiyle beraber araştırılmaya başlandı. Bugün idrak edilen Kadir Gecesi, Müslüman dünyası tarafından ibadetlerle geçiriliyor. Kadir Gecesi duaları ve sureleri merak ediliyor. İşte Kadir Gecesi'nde okunacak dualar ve sureler...
27.04.2022 Gündem
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir?
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir? 2022 Kadir Gecesi mesajları, sözleri ve kandil mesajı seçenekleri! Kadir Gecesi her yıl İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek günlerden bir tanesidir. Allah tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) Kur’an-ı Kerim’in vahdedilmeye başladığı gece olması nedeniyle Müslüman dünyası için önemli bir yere sahiptir. Bu mübarek gecece müminler namaz kılar, Kur’an-ı Kerim okur, tesbih ve zikirler çekerek vakitlerini ibadet ederek geçirir. Sevdiklerinin Kadir Gecesini kutlamak isteyenler en anlamlı resimli Kadir Gecesi mesajları araştırması içerisine girerler. Kadir Gecesinin ne zaman olduğu ise hep merak konusu olmuştur. Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün, tarihi nedir, mesajları, suresi, duası, namazı, ibadetleri, tesbihi, okunacak dualar, kılınacak namazlar ve kısaca yapılacak ibadetler hakkında detaylı bilgi almak için “Kadir Gecesi 2022” içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Suresi'nin Kuran-ı Kerimde Bulunduğu Sayfa Kaçtır?
Kadir Suresi'nin Kuran-ı Kerimde Bulunduğu Sayfa Kaçtır? Kadir Suresi adını İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesinden bahsettiği için almıştır. Mübarek Kadir Gecesinde Kur’an-ı Kerim’in indirilmesinden, Kadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğundan bahsedilmektedir. Kadir Gecesinde ibadet edecek kişilerin merak ettiği konular arasında yer alır. Kadir Suresi'nin Kuran-ı Kerimde bulunduğu sayfa kaçtır? Kadir Suresi ve anlamı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Ne Demek? Kadir İsminin Dini Anlamı Nedir? El-Kadir Ne Anlama Gelir?
Kadir Ne Demek? Kadir İsminin Dini Anlamı Nedir? El-Kadir Ne Anlama Gelir? Günlük yaşantımızda sıklıkla karşılaştığımız Kadir ismi merak edilen konular arasında yer alıyor. Kadir kelimesinin kökeni Arapça’dır ve Türkçe’de uzun yılladır ebeveynler tarafından çocuklarına verilen bir isimdir. Allah’ın adlarından birisi olan Kadir özellikle erkek çocukları için tercih edilir. Kadir ne demek? El-Kadir ne anlama gelir? Kadir isminin dini anlamı hakkında detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Eğitim
Kadir Suresi Nasıl Ezberlenir? Yeni Ezberleyenler İçin Tekrarlı Kadir Suresi Ezberleme Yöntemi
Kadir Suresi Nasıl Ezberlenir? Yeni Ezberleyenler İçin Tekrarlı Kadir Suresi Ezberleme Yöntemi Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesinde Müslüman dünyası vakitlerini ibadet ederek geçirmektedir. Kadir Gecesi namazından okunması gereken duaların arasında Kadir Suresi yer alır. Bu yüzden Kadir Suresinin ezberlenmesi gerekir. Kadir Suresini ezbere bilmeyenler için birkaç farklı yöntem bulunur. Kadir Suresi nasıl ezberlenir? Yeni ezberleyenler için tekrarlı Kadir Suresi ezberleme yöntemi hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Ramazan
Kadir Gecesi Namazı Kılarken Kadir Suresi Yerine Ne Okunabilir?
Kadir Gecesi Namazı Kılarken Kadir Suresi Yerine Ne Okunabilir? Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı gece olarak tasvir edilen Kadir Gecesinde Müslümanlar vakitlerini ibadet ederek geçirmektedir. Dua kapılarının aralandığı bu mübarek gecede Kadir Gecesi namazı kılınır. Kadir Gecesi namazı kılarken Kadir Suresi okunması gerekir. Anca Kadir Suresini bilmeyen kişiler için yerine okunabilecek farklı sure bulunur. Kadir Gecesi namazı kılarken Kadir Suresi yerine ne okunabilir? Kadir Gecesi namazından okunan dualar ve sureler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi Duaları: Kadir Gecesi Okunacak Dualar Nelerdir? Okunuşları ve Anlamları İle (Allahümme İnneke Afüvvün...)
Kadir Gecesi Duaları: Kadir Gecesi Okunacak Dualar Nelerdir? Okunuşları ve Anlamları İle (Allahümme İnneke Afüvvün...) İslam dünyası için önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi duasını bu mübarek günde okumak ayrı bir öneme ve fazilete sahip. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) okumayı önerdiği dualar arasında yer alan ‘allahümme inneke afüvvün’ duası adını bu sözlerle başladığı için almıştır. Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül af ve fa'fü anni (Kadir gecesi duası okunuşu ve anlamı) duasını okumak için içeriğimize göz atabilirsiniz. 
27.04.2022 Ramazan
Kadir Gecesi İle İlgili Anlamlı Sözler, Güzel Mesajlar, Ayetler, Hadisler ve Kısa Bilgiler Nelerdir?
Kadir Gecesi İle İlgili Anlamlı Sözler, Güzel Mesajlar, Ayetler, Hadisler ve Kısa Bilgiler Nelerdir? Kadir Gecesi İslam alemi için önemli bir yere sahiptir. Ellerin semaya açılıp duaların edildiği bu gece Kur’an-ı Kerim Cebrail melek aracılığıyla Peygamber Efendimiz vahyedilmeye başlandığı gecedir. Kur’an-ı Kerim’de öneminde değinilen tek gecedir. Ramazan ayının 27. gecesi olan bu mübarek günde müminler vakitlerini ibadet ederek geçirir ve yakınlarına en güzel dileklerini iletmek için Kadir Gecesi ile ilgili anlamlı sözler ve mesajlar gönderir. Kadir Gecesi ile ilgili anlamlı sözler, mesajlar, ayetler, hadisler ve kısa bilgiler için detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi İbadetleri Nelerdir? Kadir Gecesi Zikirleri, Salavatları, Tesbihleri, Duaları ve Namazları
Kadir Gecesi İbadetleri Nelerdir? Kadir Gecesi Zikirleri, Salavatları, Tesbihleri, Duaları ve Namazları Müslüman dünyası için önemli gecelerden birisi de Kadir Gecesidir. Kur’an-ı Kerim’in ilk vahdedilmeye başlandığı bu gece Ramazan ayının 27. gecesidir. Bin aydan daha hayırlı olan bu gece müminler ibadet ederek vakitlerini geçirecek. Bu geceye özel yapılması gereken bazı ibadetler bulunur. Yapılan bu ibadetlerin sonundu eller semaya açılacak ve dualar edilecek. Kadir Gecesi ibadetleri nelerdir? Kadir Gecesi zikirleri, salavatları, tesbihleri, duaları ve namazları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir?
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir? Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak tasvir edilen Kadir Gecesini Müslümanlar ibadet ederek geçirecek. Ramazan’ın 27. gecesi olan bu mübarek gün Kur’an’da adı geçen tek gecedir. Sema kapılarının açılıp duaların ve tövbelerin kabul edildiği bu gecede yapılabilecek ibadetlerin nasıl olacağına dair Diyanet tarafından pek çok yanıt bulunmaktadır. Kadir Gecesinde ne yapılır ve nasıl yapılır? Kadir Gecesinde yapılabilecek ibadetler ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
KADİR GECESİ Duası Olarak Ne Okunur? Kadir Gecesi İçin Okunacak Dualar ve Türkçe Anlamları
KADİR GECESİ Duası Olarak Ne Okunur? Kadir Gecesi İçin Okunacak Dualar ve Türkçe Anlamları Kadir Gecesi tarihi yaklaşıyor. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi Ramazan ayı içerisinde idrak edilir. Bu mübarek gecesi ibadet ederek geçirmenin sevabı ise kat kat fazladır. Peki, Kadir Gecesi hangi dualar okunur? Kadir Gecesi duası var mı, nedir? İşte Kadir Gecesi okunacak dualar ve sureler.
27.04.2022 Gündem
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan TV'den izleyenlere seslendi: Ne olur bırakın
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan TV'den izleyenlere seslendi: Ne olur bırakın Gelen bir son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde konuştu. Sigara yasaklarına da değinen Erdoğan, "Ekranları başında bizi izleyenlere sesleniyorum: Ne olur sigara içmeyi bırakın! Kendi kendimizin katili olmayalım." dedi.
13.11.2020 Siyaset