Sabahları neden karnımız şiş şekilde uyanırız?
Sabahları neden karnımız şiş şekilde uyanırız? Karın şişkinliği, karnın hava veya gazla dolması sonucu bu bölgenin daha büyük veya şişmiş görünmesi durumudur. Karında şişkinlik sindirim koşulları, hormonal değişiklikler, yaşam tarzı, kullanılan ilaçlar, sağlık durumu gibi birçok faktöre bağlı olarak gelişebilir. Günün her saatinde şişkinlik görülebileceği gibi sabahları daha yoğun olabilir. Peki, karında hissedilen bu şişkinliğin nedeni nedir? Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.
30.10.2021 Genel Sağlık
Teşhis edilmesi 10 yılı bulabilen hastalık! Karın ağrısı, şişkinlik...
Teşhis edilmesi 10 yılı bulabilen hastalık! Karın ağrısı, şişkinlik... Halk arasında ‘çikolata kisti’ olarak bilinen ve başka rahatsızlıklarla da ortak belirtiler gösteren endometriozisin tanısı bazen 10 yılı bile bulabiliyor! Türkiye'de kadınların çoğu adet döneminin ağrılı geçmesini "normal" kabul ettiği için çok önemli bir sağlık sorunu da sinsice ilerliyor. Belirtileri ve şiddeti tümörün yerleştiği bölgeye göre farklı sorunlara yol açan, anne olmanın önündeki en büyük engellerden biri olarak karşımıza çıkan bu tehlikeli hastalık ülkemizde her 10 kadından 1'inde görülüyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Mete Güngör, endometriozis hakkında önemli uyarılar ve önerilerde bulundu
2.03.2021 Genel Sağlık
Salgın var diye kanser tedavisi için geç kalmayın!
Salgın var diye kanser tedavisi için geç kalmayın! Tüm dünyayı etkileyen corona virüs pandemi birtakım hastalıkların teşhis ve tedavisinde de aksamalar yarattı. Kanser de bu hastalıklar arasında yer alıyor. Kanser tedavisi gibi hayati önem taşıyan tedavilerin geciktirilmemesi gerektiğini belirten Jinekolojik Onkoloji, Kadın Hastalıkları, Kadın Hastalıkları Cerrahisi Doç Dr. İlker Kahramanoğlu, bu durumun hastaların nasıl etkileyeceği hakkında bilgiler paylaştı
23.06.2020 Kadın Sağlığı
Yumurtalık kanseri nasıl anlaşılır?
Yumurtalık kanseri nasıl anlaşılır? Karında sürekli ağrı ve şişme şikayetiyle hastaneye giden 54 yaşındaki kadına doktoru, endişe edilecek birşey olmadığını söyledi ancak 5 ay sonra yumurtalık kanserinin son evresinde olduğu ortaya çıktı. Peki yumurtalık kanserinin başlıca belirtileri nelerdir?
6.01.2017 Kadın Sağlığı
Karnı şişince kanser olduğu anlaşıldı
Karnı şişince kanser olduğu anlaşıldı Karnındaki şişlik bir türlü geçmeyen 2 yaşındaki kız, hastaneye kaldırılınca karnındaki karpuz büyüklüğündeki tümör ortaya çıktı.
7.12.2016 Çocuk Sağlığı