Kuşu

Kuşu

Son dakika kuşu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kuşu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kuşu haber sayfamızda...

Kuşu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.521 kuşu haberi bulunmuştur.
Seyir halindeki araca şahin kondu
Seyir halindeki araca şahin kondu Bursa’da seyir halindeki hafif ticari araca şahin kondu. Olayın şokuna giren sürücü kazanın eşiğinden dönerken, yaşadığı anları kayda aldı.
21.04.2024 Haberler
Bilim insanı ekosistemi gözlemlemek için ıssız adada 8 ay tek başına kalacak
Bilim insanı ekosistemi gözlemlemek için ıssız adada 8 ay tek başına kalacak Bilim insanı, 8 aylık macerası boyunca balıkçılık ve adacıktaki bitki kaynakları sayesinde besin ihtiyacını karşılayacak.
19.04.2024 Dünya
Yer: Çorum! Dünyanın uçabilen en ağır kuşuna yakın takip
Yer: Çorum! Dünyanın uçabilen en ağır kuşuna yakın takip Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri “Toy Kuşu Eylem” planı çerçevesinde Çorum’da izleme ve envanter çalışması yapıldı.
19.04.2024 Gündem
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri Dünyanın en güzel duygularından bir tanesi de hiç şüphesiz anne ve baba olmak. Aileye yeni katılması beklenen üyenin yanında çiftleri isim heyecanı da sarar. Bebek isimleri ile ilgili uzun ve derin bir araştırma sürecine giren anne ve adayları çocuklarının isminin en güzel ve en anlamlı olmasını isterler. Hamilelik döneminde cinsiyetin belli olmasının ardından en çok üzerine düşülen konulardan bir tanesidir. Ömür boyu taşıyacakları ismin kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler bebeklerinin isminin keşfedilmemiş, en zor ve nadir bulunan, değişik, duyulmamış, özel ve farklı olmasını isterler. Bunun dışında kız ve erkek bebeklerine verecekleri ismin unisex olmasını isteyen aileler de var. Ancak ismin güzelliği kadar anlamlarının da güzel olmasını önemserler. En güzel, duyulmamış, modern, değişik kız ve erkek bebekler için unisex isimler sözlüğü ve anlamları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız “Bebek İsimleri 2024” içeriğimize bakabilirsiniz.
18.04.2024 Bebek
Papağan ‘Osman’, ilahi duyunca kendinden geçiyor
Papağan ‘Osman’, ilahi duyunca kendinden geçiyor Hobi olarak 10 yıldır kuşlarla ilgilenen ve aynı zamanda muhabbet kuşu yetiştiriciliği yapan Rahim Çakmak, 5 yıl önce, yavruyken aldığı 'Umbrella Kakadu' cinsi papağanına, hayatını kaybeden dedesinin adı olan 'Osman' ismini koydu. Bir yıl boyunca eğitim verdiği papağanına 50'den fazla kelime öğreten Çakmak, aynı zamanda verdiği komutlarla, kendisine söylenenleri yerine getirmesini de sağladı. ‘Osman’ın, komutuyla yürüyerek kafesine gittiğini, çağırınca yanına geldiğini, birisine kızmasını istediğinde de çıkardığı seslerle kızgınlığını ifade ettiğini belirten Çakmak, “Osman'ı ilk aldığımda, bebekken, dedemin ismini koydum. Osman'ı, kendimizden, ailemizden bir parça gibi hissettik. Osman, evimize geldiğinde birkaç ay boyunca bizi ısırdı. Fakat sonrasında bizden bir parça oldu. Çocuklara, anneye, babaya karşı, bana karşı hep hassastır. Benim sesimi duysun yeter ki. Kapıyı vurup, ‘Açın kapıyı’ dediğim zaman, hemen ‘Baba, baba’ diye bağırıyor. Ailemizin bir ferdi olduğunu kendi de biliyor. Yabancılara karşı biraz agresif" diye konuştu.
16.04.2024 Yaşam
Bir yıl boyunca 50 kelime öğretti! Papağan ‘Osman’ı kendinden geçiren ilahi
Bir yıl boyunca 50 kelime öğretti! Papağan ‘Osman’ı kendinden geçiren ilahi Bursa’da sahibinin görüntülerini sosyal medyada paylaştığı 5 yaşındaki 'Osman' adını verdiği papağanın videoları, 30 milyon izlenmeye ulaşırken, en çok da ilahi videoları dikkat çekiyor.
16.04.2024 Gündem
30 yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı
30 yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı İstanbul Boğazı'nda nesli tükenmekte olan Yelkovan kuşlarının üreme kolonilerinin ve göç yollarının belirlenerek koruma altına alınmasını hedefleyen proje kapsamında, 30 Yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı.
12.04.2024 Gündem
İstanbulspor'dan açıklama: Hala anlamadınız mı?
İstanbulspor'dan açıklama: Hala anlamadınız mı? İstanbulspor Kulübü, TFF'nin seçimli genel kurulunun 18 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek olmasına tepki gösterdi.
7.04.2024 İstanbulspor
Nil Karaibrahimgil ve Serdar Erener doğaya kaçtı! 'Tavus kuşu bizi taciz etti'
Nil Karaibrahimgil ve Serdar Erener doğaya kaçtı! 'Tavus kuşu bizi taciz etti' Nil Karaibrahimgil ve Serdar Erener çifti, Akaretler'deki evlerini bırakıp doğaya kaçmıştı. Çift, orman içindeki evlerinin bahçesinde röportaj verdi. Sakalları ve bastonuyla dikkat çeken Erener, arkadaşlarının hediye ettiği tavus kuşunun saldırısına uğradıklarını da anlattı.
21.03.2024 Cadde
Sokak köpeğini süpürgesi ile kaşıyıp sevdi; temizlik personelinin o anları kamerada
Sokak köpeğini süpürgesi ile kaşıyıp sevdi; temizlik personelinin o anları kamerada Bursa'da Osmangazi Belediyesi'nde temizlik personeli olarak çalışan İlyas Bayındır (43), yanına gelen sokak köpeğini elindeki süpürge ile kaşıyıp, ardından sevdi. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, 6 yıldır Yunuseli Mahallesi'nde görev yaptığını belirten Bayındır, "O köpek, her gün yanıma geliyor. Yine o gün de geldi. Biraz sevdikten sonra kendini kaşıttı" dedi.
19.03.2024 Yaşam
ABD’de kitap yasakları rekor seviyeye ulaştı!
ABD’de kitap yasakları rekor seviyeye ulaştı! 2023 yılında, ABD okullarında ve kütüphanelerinde rekor sayıda kitap yasaklandı.
16.03.2024 Kültür Sanat
'Pala Fuat' hayatını kaybetti
'Pala Fuat' hayatını kaybetti 'Toprak benim her şeyim, toprak olmazsa insanlıkta olmaz' sözleri ile toprağa duyduğu sevgiyi her seferinde dile getiren Fuat Özgür hayatını kaybetti.
15.03.2024 Gündem
Başına talih kuşu kondu
Başına talih kuşu kondu Neslihan Atagül Doğulu, bir programa katılmak için Milano’ya gitti.
15.03.2024 Cadde
Banyo yapıp tuvalet kullanan güvercin! Milyonlar şaşkına döndü, böyle lüks olmaz
Banyo yapıp tuvalet kullanan güvercin! Milyonlar şaşkına döndü, böyle lüks olmaz Kedilerin, köpeklerin eğitilince harikalar yarattığına hepimiz tanık olmuşuzdur. Peki itinayla tuvalet kullanan, banyo yapan, partilere katılan, en iyi mekanlarda güzel yemekler yiyen bir güvercinden bahsetsek... İşte lüks yaşamıyla dikkat çeken güvercin Pidge'nin ilginç hikayesi.
14.03.2024 Yaşam
Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi'den iddialara sert yanıt: Tamamı kibir, yalan ve algı operasyonu
Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi'den iddialara sert yanıt: Tamamı kibir, yalan ve algı operasyonu Beşiktaş'ın eski Başkanı Ahmet Nur Çebi sessizliğini bozdu. Milliyet'e özel açıklamalarda bulunan Çebi, iddialara sert yanıtlar verdi. İşte detaylar...
13.03.2024 Beşiktaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: DEM müptelalarının devrini kapatalım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: DEM müptelalarının devrini kapatalım Mersin’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefete tepki göstererek, "Gelin 31 Mart'ta bu Atatürk istismarcılarının, DEM müptelalarının, bu kifayetsiz muhterislerin devrini kapatalım." dedi.
7.03.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: DEM müptelalarının devrini kapatalım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: DEM müptelalarının devrini kapatalım Mersin’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefete tepki göstererek, "Gelin 31 Mart'ta bu Atatürk istismarcılarının, DEM müptelalarının, bu kifayetsiz muhterislerin devrini kapatalım." dedi.
7.03.2024 Gündem
Zeytinburnu'nda baskın: Bin 501 piton yılanı ve devekuşu derileri ele geçirildi
Zeytinburnu'nda baskın: Bin 501 piton yılanı ve devekuşu derileri ele geçirildi İstanbul‘un Zeytinburnu ilçesinde bir çanta imalathanesine düzenlenen baskında, yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen bin 501 piton yılanı ve devekuşu derileri ile bu malzemelerden imal edilmiş çantalar ele geçirildi. Piyasa değeri 20 milyon lirayı bulan ürünün ele geçirildiği atölye sahibi gözaltına alındı.
6.03.2024 Gündem
'11 bin 284 yaban hayvanını tedavi edip yaşam alanlarına bıraktık'
'11 bin 284 yaban hayvanını tedavi edip yaşam alanlarına bıraktık' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2023'te çeşitli nedenlerle yaralanan 11 bin 284 yaban hayvanını tedavi edip doğal yaşam alanlarına bıraktık. Ülkemizde 154 memeli, 490 kuş, 140 sürüngen türünün yaşadığını biliyoruz. Ayrıca 19 bine yakın omurgasız hayvan ile 11 bine yakın bitki türünün de yaşadığını tespit ettik" dedi.
2.03.2024 Ekonomi
Berksoy’un ilham veren dünyası
Berksoy’un ilham veren dünyası Dikmen Gürün’in kaleme aldığı, Kırmızı Kedi’den yayımlanan “Ateş Kuşu Semiha Berksoy” Türkiye’nin opera dünyasında ilklerin simgesi olan Semiha Berksoy’u, aynı zamanda tiyatro ve görsel sanatlar alanındaki özgün çalışmalarıyla birlikte yaşam öyküsü, kendi yazdıkları, anlattıkları, onun için yazılanlar ve yapıtlarıyla anlatıyor...
27.02.2024 Kültür Sanat
Muhabbet kuşlarını yakından tanıyalım! Üçüncü göz kapakları varmış
Muhabbet kuşlarını yakından tanıyalım! Üçüncü göz kapakları varmış Muhabbet kuşları, rengarenk görüntüleri ve eğlenceli hareketleriyle çok sevimliler. Bakalım muhabbet kuşları hakkında en ilginç özellikler nelermiş.
14.02.2024 Doğa ve Çocuk
34. Haldun Taner Öykü Ödülü'nün sahibi  Polat Özlüoğlu: Gurur ve mutluluk verici
34. Haldun Taner Öykü Ödülü'nün sahibi Polat Özlüoğlu: Gurur ve mutluluk verici Milliyet Gazetesi'nin bu yıl 34'üncüsünü düzenlediği 'Haldun Taner Öykü Ödülü'nü  'Annem, Kovboylar ve Sarhoş Atlar' adlı öykü kitabıyla kazanan Polat Özlüoğlu, ödülünü düzenlenen törenle jüri başkanı Doğan Hızlan'ın elinden aldı. Çok gururlu olduğunu söyleyen Özlüoğlu, "Bir öykücü için Türkiye'nin en büyük edebiyat ödüllerinden biri olan Haldun Taner Öykü Ödülü'nü almanın benim için büyük önemi var. Onun adına verilen bir öykü ödülüne sahip olmak çok gurur ve mutluluk verici" dedi.
25.01.2024 Gündem
Meydanlarda beslenen güvercin ve kumrularda tehlike
Meydanlarda beslenen güvercin ve kumrularda tehlike Son yıllarda güvercin ve kumruların insanlar tarafından yemle beslendiği tarihi meydanlar ile turistik yerlerin sayısında artış oldu.
18.01.2024 Gündem
Kartel infazlara başladı! Canlı yayın silahlarla basıldı, ülkede gardiyanlar rehin alınıyor
Kartel infazlara başladı! Canlı yayın silahlarla basıldı, ülkede gardiyanlar rehin alınıyor Uyuşturucu çeteleriyle mücadele için olağanüstü hal ilan edilen Ekvador'da tansiyon yükselmeye devam ediyor. Silahlı çete üyeleri canlı yayın sırasında televizyon stüdyosunu bastı, spikerin cebine patlayıcı madde koydukları görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı. Yanı sıra, hapishanelerde gardiyanların rehin alındığı, bazılarının ise infaz edildiği kan dondurucu görüntüler de ortaya çıktı.
10.01.2024 Dünya
Kuş İsimleri 2024: En Güzel, Değişik, Popüler Erkek ve Dişi Muhabbet Kuşu İsimleri
Kuş İsimleri 2024: En Güzel, Değişik, Popüler Erkek ve Dişi Muhabbet Kuşu İsimleri Erkek ve dişi muhabbet kuşlarınız için isim vermek istiyorsunuz ama karar veremiyor musunuz? Muhabbet kuşunuza yakışacak doğru ismi bulmanıza yardımcı olacak isimleri öğrendikten sonra sizlerde rahatlıkla muhabbet kuşunuza isim koyabileceksiniz. Muhabbet kuşları için listelenen isimler arasında mutlaka kuşunuza uygun bir isim bulacaksınız. Sizler için erkek ve dişi muhabbet kuşlarına uygun en güzel isimleri derledik.
9.01.2024 Çocuk

Benzer Haber Etiketleri

Kuşu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.