Modüler

Modüler

Son dakika modüler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan modüler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan modüler haber sayfamızda...

Modüler

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.199 modüler haberi bulunmuştur.
Kadın girişimcilerle hızlı büyüyecek
Kadın girişimcilerle hızlı büyüyecek Modüler genç odası üretimlerini Lajivert ve Ritmik markalarıyla tüketiciye ulaştıran Soyserin Grup, verdiği bayiliklerde kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapıyor. Soyserin Grup, bu yıl 60 kadın girişimciye bayilik vermeyi hedefliyor.
16.04.2024 Kobi
Sinop’ta nükleer için Rusya gündemde
Sinop’ta nükleer için Rusya gündemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sinop’ta yapılması planlanan Türkiye’nin ikinci nükleer santrali için ilk santral gibi Rusya’yı işaret ederek, “Sinop’ta Rosatom’la işbirliğimizi geliştireceğiz” dedi.
26.03.2024 Ekonomi
Rusya'daki terör saldırısıyla ilgili Bakan Bayraktar'dan açıklama
Rusya'daki terör saldırısıyla ilgili Bakan Bayraktar'dan açıklama Bakan Bayraktar, “Her şeyden önce canavarca gerçekleştirilen bu terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Türk ve Rus halkının teröre karşı dayanışma içinde olması gerektiğini ifade etmek istiyoruz” dedi.
25.03.2024 Gündem
32 ülke ortak bildiriyi kabul etti! İlk kez düzenlenen Nükleer Enerji Zirvesi
32 ülke ortak bildiriyi kabul etti! İlk kez düzenlenen Nükleer Enerji Zirvesi Belçika’nın başkenti Brüksel’de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) tarafından ilk kez tertiplenen Nükleer Enerji Zirvesi’nde 32 ülke bir araya geldi. 32 ülke, iklim değişikliğiyle mücadele için nükleer enerjinin “temiz ve güvenilir bir enerji kaynağı” olarak teşvik edilmesine yönelik ortak bildiriyi kabul etti.
21.03.2024 Dünya
‘Enerji güvenliği temeli nükleer’
‘Enerji güvenliği temeli nükleer’ Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın, Belçika Hükümeti’nin ev sahipliğinde düzenlediği Birinci Nükleer Enerji Zirvesi, bugün Brüksel’de toplanıyor.
21.03.2024 Ekonomi
Mavi Vatan’a derin kulak
Mavi Vatan’a derin kulak ASELSAN, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde donanmaya deniz altı savunma harbinde önemli bir yetenek kazandırdı. Türkiye’nin ilk millî ufuk ötesi deniz altı savunma harbi sonarı Düşük Frekanslı Aktif Sonar Sistemi (DÜFAS), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterine girdi.
20.03.2024 Gündem
Arap basınından DERİNGÖZ’e büyük ilgi
Arap basınından DERİNGÖZ’e büyük ilgi ASELSAN’ın, su altında hem askeri hem de sivil amaçla kullanılabilen, otonom hareket kabiliyetine sahip, modüler yapıdaki DERİNGÖZ’ün ilk dalışlı sistem testleri başarıyla gerçekleştirildi.
13.03.2024 Gündem
DERİNGÖZ göreve hazır! ASELSAN görüntüleri paylaştı
DERİNGÖZ göreve hazır! ASELSAN görüntüleri paylaştı ASELSAN’ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk otonom sualtı aracı DERİNGÖZ’ün dalışlı testleri başarıyla tamamlandı.
11.03.2024 Haberler
DERİNGÖZ göreve hazır! ASELSAN görüntüleri paylaştı
DERİNGÖZ göreve hazır! ASELSAN görüntüleri paylaştı ASELSAN’ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk otonom sualtı aracı DERİNGÖZ’ün dalışlı testleri başarıyla tamamlandı.
11.03.2024 Gündem
5 Ödemeler dünyası koldan büyüyecek
5 Ödemeler dünyası koldan büyüyecek KOBİ'lerin artan e-ihracatı, dijital ödemelerin yaygınlaşması, modüler altyapılarla işletmelerin yatırım yükünün azaltılması, yapay zeka ve turizmin 'muhteşem' geri dönüşü... Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin'e göre, bu yıl ödemeler dünyasına bu 5 etki ivme verecek.
11.03.2024 Milliyet Executive
Suriye sınır hattı tamamen kapatıldı
Suriye sınır hattı tamamen kapatıldı Türkiye, 911 km’lik Suriye sınır hattında 2016 yılında duvar ve fiziki engel yapımına başlamıştı.
10.03.2024 Gündem
Türkiye ve ABD'den ortak açıklama: Gazze'deki insani krizin üstesinden derhal gelinmeli
Türkiye ve ABD'den ortak açıklama: Gazze'deki insani krizin üstesinden derhal gelinmeli Türkiye ve ABD'den ortak açıklama geldi. Açıklamada 'Taraflar (Gazze'de) çatışmanın sona erdirilmesine yönelik bir yol bulunması ve insani krizin derhal üstesinden gelinmesinin önemini vurgulamıştır" ifadeleri yer aldı.
9.03.2024 Gündem
Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni dönem! İbrahim Kalın'ın ardından Bakan Fidan da Washington'a gidiyor
Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni dönem! İbrahim Kalın'ın ardından Bakan Fidan da Washington'a gidiyor İsveç'in NATO üyeliğinin TBMM'de onaylanması ve Türkiye'nin F-16 savaş uçağı ve modernizasyon kiti tedarikinin Kongre sürecinin tamamlanmasının ardından Türkiye ile ABD arasındaki diplomatik ilişkilerdeki hareketlilik dikkat çekici hale geldi. NATO müttefiki iki ülke arasında terör örgütleri FETÖ ve PKK'nın Suriye kolu YPG konusunda derin anlaşmazlıkların yanı sıra bir dizi işbirliği alanı da bulunuyor.
5.03.2024 Gündem
Deprem Sonrası Geçici Yapı Çözümleri
Deprem Sonrası Geçici Yapı Çözümleri Güneydoğu Anadolu depreminin üzerinden geçen bir yıla rağmen malesef bölgede hala barınma ve kamusal alan ihtiyaçları giderilmiş değil ve depremzedeler yaşamlarını güçlükle idame ettiriyor. Bu konuda devletle, çeşitli meslek odalarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak çözüm arayışında olan mimar ve mühendislere ilham verebilmek için bu ayki Dosya sayfalarımızı, dünyanın çeşitli bölgelerinde üretilmiş, nitelikli deprem sonrası geçici yapı çözümlerine ayırdık.
26.02.2024 Mimarlık
Her ihtiyaca özel çözüm sunuyor
Her ihtiyaca özel çözüm sunuyor AXA Sigorta, yeni AXA Bireysel Özel Sağlık Sigortası ürünleri ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun alternatifli çözümler sunuyor.
12.02.2024 Sigorta
Hava Gücü'ne Viper destek! Türkiye'ye F-16 satışında engel kalmadı
Hava Gücü'ne Viper destek! Türkiye'ye F-16 satışında engel kalmadı Türkiye’nin ABD’den 40 F-16 Blok 70 savaş uçağı, 79 modernizasyon kiti, 1353 hava-hava füzesi ve çok sayıda mühimmatın alımı için gereken Kongre onayı süreci tamamlandı. Alımların yanı sıra Türkiye’nin F-16 filosunun önemli bölümü gelecek 5-6 yıl içinde Blok 70 olarak ifade edilen Viper seviyesine çıkartılacak.
12.02.2024 Gündem
DAP'tan gençleri tarım ve hayvancılığa geri döndürme hedefi
DAP'tan gençleri tarım ve hayvancılığa geri döndürme hedefi Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı (DAP) Osman Demirdöğen, gençleri tarım ve hayvancılığa döndürmeyi hedeflediklerini söyledi. Tarımla uğraşan nüfusun yaş ortalamasının 50'nin üzerinde olduğunu belirten Demirdöğen, 2024-2028 yılları arasında desteklerini gençler üzerine yoğunlaştıracaklarını bildirdi.
1.02.2024 Ekonomi
Dünya Mimarlığının En İyileri
Dünya Mimarlığının En İyileri Global mimarlık ortamının en kapsamlı etkinliklerinden biri olan Dünya Mimarlık Festivali (WAF) 29 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında Singapur’da gerçekleşti. Mimarlık gündeminin nabzının tutulduğu festivalde farklı kategorilerde büyük ödüle layık görülen projeleri derledik.
28.01.2024 Mimarlık
‘Yeni bir dağıtım altyapısı gerekli’
‘Yeni bir dağıtım altyapısı gerekli’ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, trafikte elektrikli araçların artmasına ilişkin, “Bu durum bizim için ciddi yük olmaya başladı. Dağıtım altyapısını artık yeniden tasarlamamız gerekiyor. Yeni bir dağıtım altyapısına ihtiyacımız var. Orada ciddi bir güç talebi var. Bunun önümüzdeki dönemde elektrikli araç sayılarının artması ile tüketicilerin o alana dönük ihtiyacının artması ile çok hızlı bir şekilde gelişeceğini söyleyebiliriz” dedi.
26.01.2024 Ekonomi
Doğal gaz ve petrol fiyatlarında artış olacak mı? Bakan Bayraktar'dan kritik soruya cevap
Doğal gaz ve petrol fiyatlarında artış olacak mı? Bakan Bayraktar'dan kritik soruya cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, trafikte elektrikli araçların artmasına ilişkin, “Bu durum bizim için ciddi yük olmaya başladı. Dağıtım altyapısını artık yeniden tasarlamamız gerekiyor. Yeni bir dağıtım altyapısına ihtiyacımız var. Orada ciddi bir güç talebi var. Bunun önümüzdeki dönemde elektrikli araç sayılarının artması ile tüketicilerin o alana dönük ihtiyacının artması ile çok hızlı bir şekilde gelişeceğini söyleyebiliriz” dedi.
25.01.2024 Haberler
Doğal gaz ve petrol fiyatlarında artış olacak mı? Bakan Bayraktar'dan kritik soruya cevap
Doğal gaz ve petrol fiyatlarında artış olacak mı? Bakan Bayraktar'dan kritik soruya cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, trafikte elektrikli araçların artmasına ilişkin, “Bu durum bizim için ciddi yük olmaya başladı. Dağıtım altyapısını artık yeniden tasarlamamız gerekiyor. Yeni bir dağıtım altyapısına ihtiyacımız var. Orada ciddi bir güç talebi var. Bunun önümüzdeki dönemde elektrikli araç sayılarının artması ile tüketicilerin o alana dönük ihtiyacının artması ile çok hızlı bir şekilde gelişeceğini söyleyebiliriz” dedi.
25.01.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, üretim ile eş zamanlı olarak arama çalışmalarının da devam ettiğini açıklayarak " Yeni gaz keşifleri olacak" müjdesini verdi. Bayraktar "Enerjide vatandaşımızı desteklemeye devam edeceğiz. Doğal gaz zammı planlamıyoruz." ifadelerini kullandı.
11.01.2024 Gündem
KPSS Konuları 2024... KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru Dağılımı
KPSS Konuları 2024... KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru Dağılımı ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS devlet kadrolarına alınacak olan personellerin seçilmesi için yapılan sınavdır. Her yıl milyonlarca insanın girdiği bu sınav eğitim düzeyine göre düzenlenmektedir. Sınav girecek olan kişilerin sorumlu olması gereken bazı konular bulunur. Bu nedenle sınav öncesi adayların aklına takılan konulardan birisi de KPSS konuları olmaktadır. KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim konuları ve soru dağılımı hakkında detaylı bilgi almak için sizin için hazırladığımız ‘KPSS Konuları 2024’ başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
2024 DGS Konuları: DGS Konuları ve Soru Dağılımı Nasıldır? DGS Sözel ve Sayısal Konuları
2024 DGS Konuları: DGS Konuları ve Soru Dağılımı Nasıldır? DGS Sözel ve Sayısal Konuları Dikey Geçiş Sınavı kısaca DGS iki yıllık önlisans okuyan öğrencilerin örgün öğretim lisans programına geçişlerini sağlayan sınavdır. Meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarından mezun olun öğrenciler bu sınavlara girebilir. DGS konuları ve soru dağılımı iki bölümden oluşur. Sınavda 60 sayısal 60 sözel olmak üzere toplamda 120 soru bulunur. DGS’de matematik, geometri ve Türkçe alanlarından sorular çıkar. 2024 yılında DGS sözel sayısal konuları ve soru dağılımı hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız “DGS Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Modüler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.