Nesnelerin İnterneti

Nesnelerin İnterneti

Son dakika Nesnelerin İnterneti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Nesnelerin İnterneti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Nesnelerin İnterneti haber sayfamızda...

Nesnelerin İnterneti

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 654 nesnelerin interneti haberi bulunmuştur.
“Vize engeli lojistik sektörüne ivme kaybettiriyor”
“Vize engeli lojistik sektörüne ivme kaybettiriyor” Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, lojistik sektörünün gelişmesinen önündeki engellerin başında vize engelinin geldiğini belirterek, “Vize engeli lojistik sektörüne ivme kaybettiriyor” dedi.
9.05.2024 Ekonomi
“İhracata değil, daha fazla döviz kazancı sağlayacak süreçlere ve iş birliklerine odaklanmalıyız”
“İhracata değil, daha fazla döviz kazancı sağlayacak süreçlere ve iş birliklerine odaklanmalıyız” Antalya’da gerçekleştirilen Ankara Sanayi Odası (ASO) 2024 Yılı 1’inci Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda konuşan ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, “Artık ne pahasına olursa olsun ihracat değil, daha yüksek katma değerli ve daha fazla döviz kazancı sağlayacak süreçlere ve iş birliklerine odaklanmalıyız. 2023 yılında yaklaşık 25 trilyon dolar olan dünya ihracatından yüzde 1’ler civarında olan payımızı artırmanın zamanı gelmiştir” dedi.
6.05.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: “Serbest geçiş sistemi’ni ülke genelinde yayacağız”
Bakan Uraloğlu: “Serbest geçiş sistemi’ni ülke genelinde yayacağız” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Akıllı Ulaşım Sistemleri ile ulaşımın daha güvenli ve konforlu sistemler bütünü haline geldiğini belirterek, Bakanlık olarak temel sorumluluk ve misyonlarının Türkiye’de tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojileri kullanan yerli ve milli kaynaklardan yararlanan yenilikçi, dinamik ve sürdürülebilir akıllı ulaşım ağı oluşturmak olduğunu söyledi. Ulusal AUS Mimarisi geliştirme çalışmalarını tamamladıklarının altını çizen Uraloğlu, AUS sistemlerinin uydu üzerinden de birbirleriyle haberleşmesini sağladıklarını açıkladı. Uraloğlu, “Türksat’la birlikte mobil ve sabit antenler ile Karada Hareket Halinde Uydu İletişim Antenleri geliştirdik” şeklinde konuştu.
2.05.2024 Ekonomi
'300 milyon euroluk finansmanı KOBİ'lerimize sunuyoruz'
'300 milyon euroluk finansmanı KOBİ'lerimize sunuyoruz' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "300 milyon avroluk bir finansmanı; dijital dönüşüm ve olgunluk değerlendirme analizi gerçekleştirerek, dijital dönüşüm ihtiyaçlarını tespit eden ve yol haritasını oluşturan KOBİ'lerimizin hizmetine sunuyoruz" dedi.
30.04.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Pegasus 32 milyona yakın misafir ağırladı
Bakan Uraloğlu: Pegasus 32 milyona yakın misafir ağırladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Pegasus 2023 yılında tek başına 32 milyona yakın misafiri ağırladı. Bunların yaklaşık 12 milyonu iç hat, 20 milyonu da dış hat misafiriydi. Bu sayede 2023 yılında 2 milyar doların üstünde hizmet ihracatını ülkemize kazandırdı” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı: Akıllı yollar geliyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Akıllı yollar geliyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, doğu-batı, kuzey-güney demeden Türkiye’yi baştan başa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını belirterek, bölünmüş yol ve otoyol yapımına büyük önem verdiklerini söyledi.
9.04.2024 Ekonomi
Nesnelerin internetinde lider seçildi
Nesnelerin internetinde lider seçildi Vodafone, global araştırma şirketi Gartner tarafından, 10’uncu kez üst üste Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisinde lider seçildiğini duyurdu.
30.03.2024 Ekonomi
Mobil ekosisteme çözüm üretecek
Mobil ekosisteme çözüm üretecek Sürdürülebilir Mobilitenin Geleceği Zirvesi’nde konuşan AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, sürdürülebilir mobilite alanında sigortanın vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurguladı.
19.03.2024 Sigorta
Jandarma 'iç'e döndü! Artık asayiş ön planda
Jandarma 'iç'e döndü! Artık asayiş ön planda Bir zamanlar geniş bir alanda terörle mücadele eden jandarmanın faaliyetleri arasında terörle mücadele yükü büyük ölçüde azaldı. Sebebi ise Türkiye’nin terör örgütü ile mücadelesini ağırlıklı olarak Irak ve Suriye’nin kuzeyine kaydırması.
19.03.2024 Gündem
Bakan Kacır Balıkesir'de açılışa katıldı! "Yerlilik oranı yüzde 80’lere çıktı"
Bakan Kacır Balıkesir'de açılışa katıldı! "Yerlilik oranı yüzde 80’lere çıktı" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çamlık Uydu Kuluçka Merkezi'nin açılış törenine katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır "Savunma sanayiinde yerlilik oranı yüzde 20’den yüzde 80’lere çıktı" dedi.
18.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: 1,6 milyar dolar ile ilk 10 ülkeden biriyiz!
Bakan Uraloğlu: 1,6 milyar dolar ile ilk 10 ülkeden biriyiz! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Terminal İstanbul projesi ile İstanbul’un binlerce girişimciye ev sahipliği yapan bir çekim merkezi olacağını vurguladı.
16.03.2024 Haberler
Terminal İstanbul projesi tanıtıldı: Türkiye'nin teknoloji girişimleri büyüyor
Terminal İstanbul projesi tanıtıldı: Türkiye'nin teknoloji girişimleri büyüyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Terminal İstanbul projesi ile İstanbul’un binlerce girişimciye ev sahipliği yapan bir çekim merkezi olacağını vurguladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘‘Terminal İstanbul Türkiye’nin teknoloji geliştirme iddiasının bir üst lige taşındığı bir merkez olacak. Yeni girişimlerin yetişeceği bir girişimci fabrikası inşa ediyoruz. 400 bin metrekarelik Atatürk Havalimanı Terminalini dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezi haline getiriyoruz’’ dedi.
16.03.2024 Ekonomi
Tahvil ihracına rekor talep geldi
Tahvil ihracına rekor talep geldi Akbank ana sermaye tahvil ihracına yurt dışından rekor talep geldi. Suzan Sabancı, “Tahvil ihracımıza gösterilen ilgi ülkemizin ekonomi yönetimine ve bankacılık sektörüne olan güveni de gösterdi” dedi.
9.03.2024 Ekonomi
Savunma sanayiinde büyük atılım
Savunma sanayiinde büyük atılım Türkiye savunma sanayiinde kendi kendine yetebilen bir ülke olma yolunda büyük adımlar atıyor. SSB Başkanı Görgün, “2023 yılı birçok yeni projenin başlatıldığı ve önemli teslimatların gerçekleştirildiği, başarılarla dolu bir yıl oldu” dedi.
2.03.2024 Gündem
Çinli Haier, Eskişehir’de üçüncü fabrikasını açtı
Çinli Haier, Eskişehir’de üçüncü fabrikasını açtı Çinli beyaz eşya üreticisi Haier, daha önce Eskişehir’de açtığı bulaşık ve kurutma fabrikalarının ardından, kentteki üçüncü fabrikasını 70 milyon euro yatırımla pişirici ürünleri alanında açtı.
28.02.2024 Ekonomi
Gebze’deki fabrikada 20 robot devreye alındı
Gebze’deki fabrikada 20 robot devreye alındı Gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldığını duyurdu. Robotların ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabildiği belirtildi.
19.02.2024 Teknoloji
BlackBerry çalışan sayısını azaltacak
BlackBerry çalışan sayısını azaltacak BlackBerry maliyetlerini düşürmek için çalışan sayısını azaltmak da dahil tedbirler alacak.
13.02.2024 Uzmanpara
Bakan Uraloğlu: "94,3 milyon geniş bant internet abone sayısına ulaştık"
Bakan Uraloğlu: "94,3 milyon geniş bant internet abone sayısına ulaştık" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ülkeler ve kıtalar arası internet otobanlarına olan ihtiyacın öngörülenin de ötesinde arttığını kaydederek, "Bugün yaklaşık 19,5 milyonu sabit abone, 74,8 milyonu mobil abone olmak üzere toplam 94,3 milyon genişbant internet abone sayısına ulaştık. Şu anda toplam fiber uzunluğumuz yaklaşık 550 bin kilometre ve fiber altyapı uzunluğumuzu bu yıl 600 bin kilometreye, 2028 yılına kadar da 850 bin kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
9.02.2024 Ekonomi
'Türkiye, dijital ve yeşil dönüşümün öncü ülkelerinden olacak'
'Türkiye, dijital ve yeşil dönüşümün öncü ülkelerinden olacak' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye, dijital ve yeşil dönüşümün öncü ülkelerinden biri olacak. Başka türlü de üst orta gelir durumundan yüksek gelirli ülkeler ligine terfi edemeyiz" dedi.
8.02.2024 Ekonomi
Sanayi için 1000 dijital elçi aranıyor
Sanayi için 1000 dijital elçi aranıyor 81 ildeki OSB’lerde faaliyet gösteren işletmelerin çalışanları ücretsiz olarak dijitalleşme eğitimlerine katılabilecek. Vodafone Business ve OSBÜK işbirliğiyle düzenlenen programda, eğitimler Yıldız Teknik Üniversitesi’nce verilecek. Hedef 1000 dijital elçiye ulaşmak.
26.01.2024 Ekonomi
Sürekli inovasyon için girişimlere tam destek
Sürekli inovasyon için girişimlere tam destek "Girişimlerle çalışırken, programlarımızın seçme kriterlerini belirlerken odağımıza daima müşteri ihtiyaçlarını koyduk. Bu yıl 10 girişime Avrupa'nın Silikon Vadisi Estonya ve Finlandiya'da 10 haftalık bir hızlandırma programı sunduk"
8.01.2024 Milliyet Executive
Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç: En büyük önceliğimiz ülkemizin dijital egemenliği
Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç: En büyük önceliğimiz ülkemizin dijital egemenliği Türkiye Yüzyılı’nı ‘Dijitalin Yüzyılı’ yapma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, yıl boyunca yaptıkları faaliyetleri değerlendirdi, gelecek hedeflerini anlattı. Ali Taha Koç, “Geleceğe daha umutla bakıyoruz” dedi.
28.12.2023 Teknoloji
'Terör eylemlerini milli savunma sistemleri sayesinde imkansızlaştırdık'
'Terör eylemlerini milli savunma sistemleri sayesinde imkansızlaştırdık' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bölücü örgütün bu alçak eylemlerini ülkemiz sınırları içinde gerçekleştirmesini, milli teknoloji hamlesi ile geliştirdiğimiz milli savunma sistemleri sayesinde, büyük ölçüde imkansızlaştırdık. Terörü vatan toprağından kazıdık attık. Fakat biz her alanda sadece bugünü değil, milletimizin yarınını da düşünüyoruz. Bu anlayışla, terörü sadece ülke sınırlarımız içinden söküp atmakla kalmıyor, Güney sınırımızda kurulmaya çalışılan terör devleti, oluşturulmaya çalışılan terör koridoru haritalarını da yırtıp atıyoruz" dedi.
25.12.2023 Ekonomi
Yapı Kredi’den 80 bin kadına eğitim
Yapı Kredi’den 80 bin kadına eğitim Yapı Kredi, Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü’ne (UNITAR) bağlı Yönetici ve Liderler için Uluslararası Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ortaklığında ‘Teknolojide Fırsat Eşitliği’ projesini başlattı. Proje kapsamında, konunun uzmanı isimler tarafından büyük veriden yapay zekaya, bulut teknolojilerinden siber güvenliğe kadar kapsamlı bir online eğitim içeriği hazırlandı.
22.11.2023 Eğitim
Yapay zekâ gıdaları kurtaracak! Meyve ve sebzenin raf ömrü uzayacak
Yapay zekâ gıdaları kurtaracak! Meyve ve sebzenin raf ömrü uzayacak Abdullah Gül Üniversitesi’nden akademisyenler yapay zekâ ve nesnelerin interneti teknolojisi kullanarak geliştirdikleri cihaz sayesinde, meyve, sebze ve çiçeklerde depolama süresini uzatıyor.
11.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Nesnelerin İnterneti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.