Optik

Optik

Son dakika Optik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Optik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Optik haber sayfamızda...

Optik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.786 optik haberi bulunmuştur.
Selçuk Bayraktar paylaştı! İki Bayraktar TB3 havada
Selçuk Bayraktar paylaştı! İki Bayraktar TB3 havada Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor. Hafta boyunca süren testlerde iki prototipi de test uçuşları gerçekleştiren Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı. Selçuk Bayraktar o anları sosyal medya hesabından paylaştı.
19.04.2024 Gündem
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı.
16.04.2024 Haberler
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı.
16.04.2024 Ekonomi
E-ihale ile ekonomiye 913 milyon TL gelir
E-ihale ile ekonomiye 913 milyon TL gelir Ticaret Bakanlığı, 2024 yılının ilk 3 ayında, e-ihale yöntemiyle gerçekleştirilen satışlardan 913 milyon liranın üzerinde gelir elde edildiğini açıkladı.
16.04.2024 Uzmanpara
Ticaret Bakanlığı açıkladı: E-ihale ile 913 milyon TL gelir ekonomiye kazandırıldı
Ticaret Bakanlığı açıkladı: E-ihale ile 913 milyon TL gelir ekonomiye kazandırıldı Ticaret Bakanlığı, 2024 yılının ilk 3 ayında, e-ihale yöntemiyle gerçekleştirilen satışlardan 913 milyon liranın üzerinde gelir elde edildiğini açıkladı.
16.04.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: Haberleşme uydularını geliştirebilen 11 ülkeden biri olacağız
Bakan Kacır: Haberleşme uydularını geliştirebilen 11 ülkeden biri olacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından İMECE uydusunun uzaydaki birinci yılını tamamladığını belirterek, "Dünyada haberleşme uydularını geliştirebilen 11 ülkeden biri olacağız." dedi.
15.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi. Haluk Bayraktar ise 'Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız' dedi. Öte yandan BAYKAR'dan da bir açıklama geldi.
12.04.2024 Gündem
Bir anda felç geçirdi, yüzde 80 görme kaybı yaşadı! 1,5 yıl sonra inanılmaz değişim
Bir anda felç geçirdi, yüzde 80 görme kaybı yaşadı! 1,5 yıl sonra inanılmaz değişim Muğla’da yaşayan ve sanayide fırın boya ustası olarak çalışan Necip Yıldız (23), belden aşağısının felç olduğu, yüzde 80 görme kaybı yaşadığı bir tür santral sinir sistemi hastalığı olan ve tanı konulması çok güç Nöromyelitis Optiko'yu, kortizon ve fizik tedavisiyle yaklaşık 1,5 yılda yendi.
12.04.2024 Gündem
MS hastası Furkan, erken tanı sayesinde kayıplarından kurtuldu
MS hastası Furkan, erken tanı sayesinde kayıplarından kurtuldu İzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi'ye (25) 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu. MS ile yaşamayı öğrenen ve koruyucu tedavilerini aksatmayan Lastikçi, erken tanının önemine dikkati çekip, "Farkındalık olursa geç tanının önüne geçeriz. 2,5 aylık dönemin ardından polikliniğe hemen geldim. Böylece erken tanı oldu. Süreyi aşsaydım güç ve görme kayıplarım artardı. Hastalık beynime zarar vermediği için bir sıkıntım kalmadı" dedi.
10.04.2024 Haberler
Erken teşhisle hayatım kurtuldu: 'Serdar Ortaç hastalığı' denildiğinde herkes biliyor
Erken teşhisle hayatım kurtuldu: 'Serdar Ortaç hastalığı' denildiğinde herkes biliyor İzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi'ye (25) 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu.
10.04.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50.000 saatlik uçuş
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50.000 saatlik uçuş Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, 50 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı.
9.04.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı: Akıllı yollar geliyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Akıllı yollar geliyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, doğu-batı, kuzey-güney demeden Türkiye’yi baştan başa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını belirterek, bölünmüş yol ve otoyol yapımına büyük önem verdiklerini söyledi.
9.04.2024 Ekonomi
Selçuk Bayraktar paylaştı: KALKAN DİHA'nın piste ihtiyacı yok!
Selçuk Bayraktar paylaştı: KALKAN DİHA'nın piste ihtiyacı yok! Bayraktar KALKAN DİHA (Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı) 30. uçuşunda gerçekleştirilen sistem tanımlama testlerini başarıyla tamamladı. Dikey kalkış ve iniş yapabilen milli DİHA, herhangi bir piste ihtiyaç duymadan üs bölgelerinde ve yüzer platformlarda rahatlıkla görev uçuşları gerçekleştirebiliyor.
7.04.2024 Ekonomi
Uzayda ateşlenen ilk ve tek silah! Rusya meydan okudu, yüksek maliyet sonunu getirdi
Uzayda ateşlenen ilk ve tek silah! Rusya meydan okudu, yüksek maliyet sonunu getirdi Sovyet Rusya'nın art arda attığı hızlı adımlarla başlayan, ABD'nin Ay'a insan indirmesiyle zirveye çıkan 'uzay yarışı' günümüzde yeni bir evreye girmiş olsa da bu mücadelenin ilk zamanları birçok şaşırtıcı olaya şahitlik etti. Bunlardan biri de uzayda ateşlenen ilk ve tek silah olan R-23M topu oldu.
7.04.2024 Dünya
Bayraktar TB3 SİHA 27 saat kesintisiz uçtu
Bayraktar TB3 SİHA 27 saat kesintisiz uçtu Yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile havalanan Bayraktar TB3 SİHA test uçuşunda 27 saat 19 dakika kesintisiz olarak havada kaldı. Uçuşta gökyüzünde 4 bin 600 kilometre yol kat etti.
31.03.2024 Eğitim
Adım adım geliyor! Bayraktar TB3'ten yeni başarı
Adım adım geliyor! Bayraktar TB3'ten yeni başarı Bayraktar TB3, ASELFLIR-500 ile Dayanım Performans Testi'ni başarıyla geçti. Selçuk Bayraktar o anları paylaştı.
29.03.2024 Haberler
Adım adım geliyor! Bayraktar TB3'ten yeni başarı
Adım adım geliyor! Bayraktar TB3'ten yeni başarı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, 27 saat havada kaldığı 26. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile havalanan milli SİHA, 27 saatlik uçuşu sırasında gökyüzünde toplam 4.600 km mesafe katetti.
29.03.2024 Gündem
ASELSAN 2023’te ihracat rekoru kırdı
ASELSAN 2023’te ihracat rekoru kırdı Savunma Sanayii devi ASELSAN, 35.1 milyon dolarlık üç yeni ihracat sözleşmesine imza attı. ASELSAN, GÖZDE ve ASELFLIR-500 sistemlerinin de ilk ihracatını yaptı.
28.03.2024 Ekonomi
ASELSAN'ın 'havadaki keskin gözlerinden' ihracat başarısı
ASELSAN'ın 'havadaki keskin gözlerinden' ihracat başarısı ASELSAN tarafından ambargolara yanıt olarak geliştirilen GÖZDE ve ASELFLIR-500 sistemlerinin ilk ihracatı gerçekleştirildi.
27.03.2024 Ekonomi
MS ile mücadele eden ünlü oyuncu açıkladı: Beynimde 30 lezyon var!
MS ile mücadele eden ünlü oyuncu açıkladı: Beynimde 30 lezyon var! ABD'li aktris Christina Applegate, üç sene önce MS (Multipl skleroz) hastalığına yakalandığını duyurmuştu. Hastalıkla mücadelesi devam eden ünlü isim, katıldığı bir programda beyninde 30 lezyon bulunduğunu açıkladı.
27.03.2024 Cadde
Türk havacılığının altın çağı! Bayraktar TB3 adım adım geliyor! Bir test daha tamam
Türk havacılığının altın çağı! Bayraktar TB3 adım adım geliyor! Bir test daha tamam Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA 25. test uçuşunu da başarıyla tamamladı.
26.03.2024 Gündem
Bakan Kacır TÜRKSAT 6A için tarih verdi! '11 ülkeden biri olacağız'
Bakan Kacır TÜRKSAT 6A için tarih verdi! '11 ülkeden biri olacağız' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 8 Temmuz 2024 haftasında ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'yı uzaya göndereceklerini belirtti. Bakan Kacır, "Böylelikle bunu başaran 11 ülkeden biri olacağız" dedi.
26.03.2024 Gündem
'Bu ülkenin evlatlarının geliştirdiği roket teknolojisiyle Türkiye aya da inecek'
'Bu ülkenin evlatlarının geliştirdiği roket teknolojisiyle Türkiye aya da inecek' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye uzay projelerini hızlandıracaklarını belirterek, “İnşallah bu ülkenin evlatlarının geliştirdiği roket teknolojisiyle Türkiye aya da inecek. Milli Uzay Programı'nı da ilan ettik, inşallah bu projeyi de gerçekleştireceğiz” dedi.
22.03.2024 Ekonomi
Mavi Vatan’a derin kulak
Mavi Vatan’a derin kulak ASELSAN, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde donanmaya deniz altı savunma harbinde önemli bir yetenek kazandırdı. Türkiye’nin ilk millî ufuk ötesi deniz altı savunma harbi sonarı Düşük Frekanslı Aktif Sonar Sistemi (DÜFAS), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterine girdi.
20.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Optik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.