Özgürlük

Özgürlük

Son dakika özgürlük haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan özgürlük gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan özgürlük haber sayfamızda...

Özgürlük

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 17.246 özgürlük haberi bulunmuştur.
“Bu artık insanlığa açılmış bir savaş”
“Bu artık insanlığa açılmış bir savaş” İsrail’de çalışan ilk Filistinli Dr. olan ve üç kez Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Izzeldin Abuelaish, “Gazze şeridi cehennem gibi. Umutsuz, yardımsız, işsiz, susuz, gıdasız, elektriksiz... En ağır faturayı kadınlar ve çocuklar ödüyor. Bu artık insanlığa açılmış bir savaş” diyor.
11.05.2024 Pazar
Fransa’da yine hedef sanat
Fransa’da yine hedef sanat Aktivistlerin eylemleri sürüyor. Eugène Delacroix’nın ikonik “Özgürlük Halka Yol Gösterir” tablosuna “Riposte Alimentaire” adlı aktivist grup sürdürülebilir gıda için sosyal güvenlik ihtiyacına dikkat çekmek amacıyla yazılı çıkarma yapıştırdı.
11.05.2024 Kültür Sanat
RTÜK Başkanı Şahin: Selçuk Tepeli'nin 'sığır' sözlerine inceleme başlatıldı!
RTÜK Başkanı Şahin: Selçuk Tepeli'nin 'sığır' sözlerine inceleme başlatıldı! Selçuk Tepeli'nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve gazeteci Taha Hüseyin Karagöz ile görüşmesini değerlendirirken kullandığı 'sığır' süzüne inceleme başlatıldı. Konuyla ilgili RTÜK Başkanı Şahin açıklama yaptı.
10.05.2024 Gündem
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman: Dijital Telif Yasası yenilenmeli
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman: Dijital Telif Yasası yenilenmeli Sosyal medya platformu TikTok'un Türkiye'de yasaklanıp yasaklanmayacağı yönündeki tartışmalar sürüyor. TikTok tepki çeken paylaşımlar nedeniyle eleştiri oklarının da hedefinde. TikTok ile ilgili son gelişemeler ne? Kapatılacak mı? Nasıl bir süreç bizleri bekliyor? TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman açıkladı.
10.05.2024 Haberler
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman: Dijital Telif Yasası yenilenmeli
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman: Dijital Telif Yasası yenilenmeli CNN TÜRK canlı yayına bağlanan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası'nın yenilenmesi gerektiğini belirterek, 'Hem kanunun yenilenmesi hem de özellikle gazetecilik ve tv sektöründe çok talep var. Bir taraftan siz içerik üretiyorsunuz, bunun bir fikir eseri sayılması. Haberin de sayılmasını istiyoruz. Bu Avrupa’nın ülkelerinde böyle.' dedi.
10.05.2024 Gündem
İsrail, protestoların gölgesinde Eurovision büyük finaline katılmaya hak kazandı
İsrail, protestoların gölgesinde Eurovision büyük finaline katılmaya hak kazandı İsrail, bu hafta sonu İsveç'te gerçekleşecek Eurovision şarkı yarışmasının finalinde mücadele etmeye hak kazandı.
10.05.2024 Dünya
Evlenip borç ödemek yerine dünya turuna çıktılar! ‘Ev, araba alın, çocuk yapın’
Evlenip borç ödemek yerine dünya turuna çıktılar! ‘Ev, araba alın, çocuk yapın’ Son zamanlarda, evlenip borç ödemek yerine, dünya turuna çıkarak hayallerinin peşinden koşan pek çok çift görüyoruz. Karantina sürecinde evlenerek hayatı sorgulamaya başlayan Suna-Berkan Kıyak, çifti de onlardan biri. Çift, işlerini ve evlerini geride bırakarak hayallerini gerçekleştirecekleri bir dünya turuna çıktılar. Otostop çekerek 2 gün boyunca kamyon kasasında seyahat de ettiler, evsizlerle sokakta da yattılar. Aileleri ‘Gitmeyin, ev alın, çocuk yapın’ dese de onlar hayallerinin peşinden gitmeye devam ediyor.
4.05.2024 Yaşam
Delacroix yeniden müzede
Delacroix yeniden müzede 19. yüzyıl ressamının dünyaca ünlü ve geniş çapta kopyalanan, Fransız bayrağını sallayan ve silahlı adamları savaşa yönlendiren çıplak göğüslü bir kadını tasvir eden Eugène Delacroix’nin “Halka Yol Gösteren Özgürlük” tablosu altı ay aradan sonra yeniden Louvre Müzesi’nde.
3.05.2024 Kültür Sanat
Eylemler polis zoruyla bastırılıyor
Eylemler polis zoruyla bastırılıyor ABD’deki Filistin yanlısı üniversite eylemleri devam ediyor. Columbia’nın ardından UCLA’de de polis müdahalesi gerçekleşti. Ülkede eylemlere karşı antisemitizm yasası gündemde...
3.05.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı adına tam bir skandal!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı adına tam bir skandal! Katıldığı programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Aşırı sağcı akımların kimi Avrupa ülkelerinde bizzat devlet tarafından himaye edilmesi, Batı demokrasileri adına tam bir faciadır, utançtır, skandaldır.' dedi.
2.05.2024 Gündem
Ankara'da 1 Mayıs! Kutlamalar 3 saat sürdü
Ankara'da 1 Mayıs! Kutlamalar 3 saat sürdü Ankara’da '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü', Atatürk Kültür Merkezi önünden Tandoğan Meydanı'na yapılan yürüyüş ve mitingle kutlandı. Yağmura rağmen yürüyüşe katılım yoğun oldu.
1.05.2024 Gündem
Özel ve İmamoğlu'ndan Saraçhane'de açıklama
Özel ve İmamoğlu'ndan Saraçhane'de açıklama CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane'de açıklama yaparak ayrıldı.
1.05.2024 Gündem
HAK-İŞ Taksim'de! Kazancı Yokuşu’nda 1 Mayıs anma programı
HAK-İŞ Taksim'de! Kazancı Yokuşu’nda 1 Mayıs anma programı Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kazancı Yokuşu'nda anma programı gerçekleştirdi. Anıtın bulunduğu alana karanfil bırakan Arslan, “HAK-İŞ olarak her yıl bu meydanda, bu yokuşta, 1 Mayıs'ta kaybettiğimiz kardeşlerimizi anmak, onlara yapılanların hesabının sorulmasını bir kez daha hatırlatmak üzere buraya geliyoruz. Katillerin bulunması, yargı önünde hesap vermesi sağlanana kadar bu ısrarımızı devam ettireceğiz” dedi.
1.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika 'Taksim' açıklaması: Miting yeri değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika 'Taksim' açıklaması: Miting yeri değildir Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda "13. Çalışma Meclisi Yemeği"ne katıldı. Erdoğan, yemek sonrası önemli açıklamalarda bulundu. "1 Mayıs için yapılan dayatmaları masum bulmuyoruz. Taksim miting yeri değildir"
30.04.2024 Gündem
Hollanda özel sektördeki ev kiralarına sınırlama getiriyor
Hollanda özel sektördeki ev kiralarına sınırlama getiriyor Hollanda hükümeti, fahiş fiyatlara karşı kiracıları daha iyi korumak amacıyla serbest piyasadaki konutlara kira artış sınırlaması getiriyor.
28.04.2024 Dünya
Bakan Tunç: İsrail devlet değil bir örgüt gibi hareket ediyor
Bakan Tunç: İsrail devlet değil bir örgüt gibi hareket ediyor Filistin’de yaşanan insanlık suçlarının ele alındığı 5. Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Konferansı'nda konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Uluslararası hukukun ve uluslararası sistemin hiçbir kararını uygulamayan İsrail, adeta bir devlet değil bir örgüt gibi hareket ediyor” dedi.
27.04.2024 Gündem
Ünlü şarkıcı babasıyla anlaşmaya vardı! 'Artık tamamen özgür'
Ünlü şarkıcı babasıyla anlaşmaya vardı! 'Artık tamamen özgür' Britney Spears, babası Jamie Spears ile vesayet davasını 3 sene önce kazanmıştı. Hayatı üzerindeki kontrolü geri kazanan ünlü isim, babasıyla yasal ödemeler konusunda da anlaşmaya vardı. Ancak şarkıcının anlaşmanın sonuçlarından pek memnun olmadığı iddia edildi. İşte detaylar...
27.04.2024 Cadde
MEB resmen duyurdu! Yeni müfredat taslağı açıklandı
MEB resmen duyurdu! Yeni müfredat taslağı açıklandı Millî Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.
27.04.2024 Eğitim
Kurtulmuş: Uzun yıllar sürecek mücadeleye hazır olmak zorundayız
Kurtulmuş: Uzun yıllar sürecek mücadeleye hazır olmak zorundayız Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “İsrail’in zulmü karşısında söylenecek sözlerin neredeyse tamamı söylenmiştir. Bundan sonra eylem zamanıdır” dedi.
26.04.2024 Gündem
'2,5 ayda 100 binin üzerinde kadın istihdamı sağladık'
'2,5 ayda 100 binin üzerinde kadın istihdamı sağladık' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “9 Şubat’ta başlattığımız İş Pozitif’te yaklaşık 2,5 ayda 100 binin üzerinde kadının istihdamını sağladık” dedi.
26.04.2024 Ekonomi
26 Nisan 2024 Cuma burç yorumu - Günlük burç yorumları
26 Nisan 2024 Cuma burç yorumu - Günlük burç yorumları 26 Nisan 2024 Cuma burç yorumu ! Daha olumlu düşünebiliriz
25.04.2024 Astroloji
Gündemdeki video! Bahçeli'nin mesajının kodları
Gündemdeki video! Bahçeli'nin mesajının kodları MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur'un şarkısı eşliğinde yürüyüş yaptığı görüntülerin arka planında ne var? CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova detayları aktardı.
25.04.2024 Haberler
Gündemdeki video! Bahçeli'nin mesajının kodları
Gündemdeki video! Bahçeli'nin mesajının kodları MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur'un şarkısı eşliğinde yürüyüş yaptığı görüntülerin arka planında ne var? CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova detayları aktardı.
25.04.2024 Gündem
West Ham United, Ruben Amorim'e teklifinde Liverpool'u geride bıraktı!
West Ham United, Ruben Amorim'e teklifinde Liverpool'u geride bıraktı! Ruben Amorim'i teknik direktör listesinde bulunduran West Ham United'ın Liverpool'dan daha fazla bir teklifte bulunduğu öğrenildi.
Nuri Şahin'den Antalyaspor itirafı! 'Neredeyse tüm rekorları kırdık'
Nuri Şahin'den Antalyaspor itirafı! 'Neredeyse tüm rekorları kırdık' Antalyaspor'dan sürpriz bir şekilde ayrılarak Borussia Dortmund'da yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Nuri Şahin suskunluğunu bozdu. Nuri Şahin, Antalyaspor günlerine dair çarpıcı itiraflarda bulundu.
23.04.2024 Antalyaspor

Benzer Haber Etiketleri

Özgürlük ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.