Temizlik ürünlerini rafa kaldırıyor! Beyaz sirkeyle karışınca ne kireç ne mikrop bırakıyor
Temizlik ürünlerini rafa kaldırıyor! Beyaz sirkeyle karışınca ne kireç ne mikrop bırakıyor Kokusu ve lezzetiyle en sevilen kış meyvelerinden olan portakal, lezzetli olmasının yanı sıra size tasarruf ettirebilir. Peki nasıl? İşte C deposu portakalla tasarruf etmenin yolları.
14.03.2024 Püf Noktası
İstenmeyen tüylerden kurtaran karışım! Portakal kabuğunu soyun, pamuk gibi yapıyor
İstenmeyen tüylerden kurtaran karışım! Portakal kabuğunu soyun, pamuk gibi yapıyor İstenmeyen tüylerle uğraşmak can sıkıcı durumlardan biridir. Ancak portakal kabuğunun bu etkisine inanamayacaksınız. İşte tüyleri yok eden doğal karışım.
3.03.2024 Cilt Bakımı
Faydası kendisinden çok kabuğunda çıktı! Adeta doğal kolajen etkisi gösteriyor
Faydası kendisinden çok kabuğunda çıktı! Adeta doğal kolajen etkisi gösteriyor C vitamini kaynağı olan portakal, bağışıklığı güçlendirmesi ve gribal enfeksiyonlardan korumasının yanında birçok farklı işleviyle de sağlığa fayda sağlıyor. İşte kabuğundaki faydaları da saymakla bitmeyen, adeta kolajen etkisi gösteren portakalın bilinmeyenleri.
19.09.2023 Genel Sağlık
Banyo, tuvalet, mutfak... Deterjanları çöpe atın, portakal kabuğu bu işte bir numara çıktı!
Banyo, tuvalet, mutfak... Deterjanları çöpe atın, portakal kabuğu bu işte bir numara çıktı! Eğer tükettiğiniz portakalın kabuklarını atıyorsanız bu tarif sayesinde onlardan harika bir temizlik malzemesi elde edebilirsiniz. Portakal kabuklarından elde edeceğiniz yüzey temizleyici yalnızca 2 malzemeden oluşuyor. İşte evinizi pırıl pırıl yapacak o temizleyicinin tarifi.
26.08.2023 Püf Noktası
Kendi gibi kabuğu da faydalı... Kullanım alanlarını duyunca asla çöpe atmayacaksınız!
Kendi gibi kabuğu da faydalı... Kullanım alanlarını duyunca asla çöpe atmayacaksınız! Ev sevilen meyvelerden birisi olan portakal kabuklarını genellikle çöpe atarız. Ancak kullanım alanlarını duyunca çok şaşıracaksınız! 
5.06.2023 Yaşam
Portakal kabuğunun keşfedilmeyi bekleyen 7 farklı kullanımı
Portakal kabuğunun keşfedilmeyi bekleyen 7 farklı kullanımı Dünya portakal üretiminin yüzde 80'inden fazlası portakal suyu yapımında kullanılıyor. Çoğu zaman portakal yerken sadece lezzete odaklanırız ve portakal kabuklarını fırlatıp atarız. Peki, bu kabukların şahane işlere yaradığını söylesek? Bu nedenle onları çöpe atmadan önce iki kez düşünmelisiniz. Sürdürülebilirliğe katkı sunmak için de büyük bir fırsat sunan portakal kabuğunu kullanabileceğiniz 7 alanı sizler için açıklıyoruz...-MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
25.09.2021 Püf Noktası
Selülit tipi ve derecesine göre tedavi seçenekleri
Selülit tipi ve derecesine göre tedavi seçenekleri Halk arasında vücudun bacak, kalça gibi bölgelerinde ‘portakal kabuğu’ görünümü olarak bilinen selülit, kadınların % 80-90’ında görülüyor. Kadınların en önemli estetik sorunları arasında yer alan selülit, birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkarken, beslenme alışkanlığı ile yaşam tarzında değişiklik yapılmadan kalıcı şekilde yok olmuyor. Medikal ve cerrahi tedavi ile birlikte birçok tedavi yöntemi tek başına ya da kombine olarak uygulanabiliyor. Uz. Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk, selülit tedavileri hakkında bilgi verdi.
2.07.2021 Genel Sağlık
Ciltteki bu görüntünün nedeni ortaya çıktı!
Ciltteki bu görüntünün nedeni ortaya çıktı! Portakal kabuğu görünümü, cildin pürüzsüzlüğünü ve görüntüsünü etkileyen en büyük faktörlerden biri. Aşağıda, portakal kabuğu görüntüsünün ne olduğunu ve görünümünü iyileştirmeye yardımcı olmak için cilt bakımı rutininizi nasıl değiştireceğinizi paylaşıyoruz. İşte detaylar...
7.08.2020 Güzellik
Meyvesi 50 kuruş, kabuğu 4 lira
Meyvesi 50 kuruş, kabuğu 4 lira Portakalın bahçede kilosu 50 kuruşa inince, narenciye üreticisinin yeni umudu kilosu 4 liradan alıcı bulan portakal kabuğu oldu.
5.02.2018 Ekonomi
Grip ve nezle olanlara çözüm mutfaktan
Grip ve nezle olanlara çözüm mutfaktan Kış mevsiminin gözde meyvesi olan “portakal” turunçgiller familyasının C vitamini açısından zengin üyelerindir. Bu sebepten dolayı soğuk havaların davetiye çıkardığı grip hastalığının, devasını portakalda arayabilirsiniz.
22.01.2018 Alternatif Tıp
Portakal kabuğunun bilmediğimiz kullanımları
Portakal kabuğunun bilmediğimiz kullanımları Dişleri beyazlatmaktan fırın temizlemeye, hatta stresinizi azaltmaya kadar portakalın pratik kullanım yerleri çok çeşitli. Portakal kabuğunu hem evinizde hem sağlınız için kullanabileceğiniz alanlar...
13.06.2016 Püf Noktası
Portakal kabuğunun bilmediğiniz faydaları
Portakal kabuğunun bilmediğiniz faydaları Portakalı soyup veya suyunu sıkıp kabuklarını çöpe attığınıza pişman olacağınız bilgiler...
17.11.2015 Kendin Yap
Portakal kabuğu öldürdü
Portakal kabuğu öldürdü Gümüşhane'de 60 yaşındaki polis memuru Mahmut Başdemir'in ölümü ailesini şoka soktu. Portakal yiyen Başdemir...
8.02.2013 Gündem