Pozitif Ayrımcılık Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Pozitif Ayrımcılık Kimlere Yapılır?
Pozitif Ayrımcılık Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Pozitif Ayrımcılık Kimlere Yapılır? Toplumdaki belli başlı gruplara, mesleklere ve kişilere karşı ön yargıyla yaklaşmaya ayrımcılık denir. Eşitlik kavramıyla taban tabana zıt olan ayrımcılıkta imtiyazlı sınıflar ile temel haklarından yoksun bırakılmış kişiler çatışma içindedir. 2000'li yılların başında literatüre giren Pozitif ayrımcılık kavramı ise dezavantajlı konumda olan kişilere öncelik tanınması anlamına gelir. Pozitif Ayrımcılık nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Pozitif ayrımcılık kimlere yapılır tüm detayları ile derledik.
30.08.2021 Eğitim
Banyoda düşerek ölmüştü! Covid-19 testi pozitif çıktı
Banyoda düşerek ölmüştü! Covid-19 testi pozitif çıktı Samsun'da banyoda düşerek hayatını kaybederken yabancı uyruklu bir kişinin yapılan test sonucu koronavirüslü olduğu ortaya çıktı.
15.11.2020 Gündem
Şırnak Belediye Başkanı koronaya yakalandı
Şırnak Belediye Başkanı koronaya yakalandı Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.
15.10.2020 Gündem
Bakan Albayrak: Pozitif ayrımcılık yapacağım!
Bakan Albayrak: Pozitif ayrımcılık yapacağım! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar programında konuştu. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada, "Başta kendi bakanlığım olmak üzere kadın çalışanlara pozitif ayrımcılık yapacağım." ifadelerini kullandı.
11.09.2019 Haberler
"Pozitif ayrımcılığa devam edeceğiz"
"Pozitif ayrımcılığa devam edeceğiz" AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İslahiye İlçesi’nde Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temel atma törenine katıldı. Şahin, "Ben bu şehrin bakanı olarak, hem ilçelerimizin ihtiyacı olan sosyal konuttan, sosyal hizmet merkezlerinden neye ihtiyacı varsa onu yapacak şekilde pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. Çünkü, ben bu toprakların evladıyım. Benim mezarım gelip bu topraklarda konacak. Benim evlatlarım gelip bu topraklarda bize sıla-i rahim yapacak" dedi.
20.07.2013 Siyaset