Kronik prostatit kısırlığa neden olabilir mi?
Kronik prostatit kısırlığa neden olabilir mi? Kronik prostatit hastalığının özellikle genç erkeklerin yaşamını ciddi boyutta etkilediğini ve uzun süreli bir organ iltihabı olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Zafer Oyman, dünyanın pek çok yerinden hastanın tedavi için Türkiye'ye geldiğini belirtti. Kronik prostatitin yarattığı en büyük problemin kısırlık olduğunu ifade eden Oyman, "Hastalar genellikle bu nedenle tüp bebek yöntemine başvurmakta. Fakat asıl sorun kronik prostatitten kaynaklanmaktadır" dedi.  
22.06.2021 Genel Sağlık
Kronik Prostatit Nedir, Belirtileri Nelerdir? Kronik Prostatit Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kronik Prostatit Nedir, Belirtileri Nelerdir? Kronik Prostatit Tedavisi Nasıl Yapılır? Erkeklerde mesanenin altında bulunan küçük bir bez olan prostat bezinin iltihaplanması prostatit olarak tanımlanmaktadır. İdrar yollarının üretra olarak adlandırılan bölgesini prostat çevreler ve erkek üreme sisteminin bir kısmını oluşturur. Prostatit, bazen bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklansa da çoğu zaman hastalığın nedeni bilinmemektedir. Kronik prostatit nedir, belirtileri nelerdir ve kronik prostatit tedavisi nasıl yapılır tüm detaylarıyla derledik...
19.02.2021 Sağlık
Kronik prostatit belirtileri, teşhisi ve tedavisi nasıldır?
Kronik prostatit belirtileri, teşhisi ve tedavisi nasıldır? Prostatın bulaşıcı olmayan ancak uzun süren tedaviye dirençli bir hastalığıdır. Kronik prostatit diyebilmek için bulguların en az 3 ay süre ile olması gerekmektedir. Belirtiler daha siliktir ve belirsizdir. Çeşitli bulgular görülebilir. Sık idrara çıkma, yanma karın alt kısmında ağrı, sürekli idrar hissi olması gibi bulgular olur. Teşhis klinik bulgular, muayene ve tetkikler ile konulur. Kan ve idrar örneklerinde genelde belirti ortaya çıkmaz. Bazen prostat masajı ile alınan örnek incelenir ve bulgular ortaya konmaya çalışılır. Tedavisi bazen zordur ve nedene göre değişiklik göstermektedir. Bakteri varlığında antibiyotikler kullanılır. Prostat gevşetici ilaçlar gerekebilir. İlaç tedavisinin başarısız olduğu hastalarda prostat içine botox enjeksiyonu veya termoterapi gibi işlemler gerekebilir.
2.09.2020 Sağlık