Selülitler neden ve nasıl oluşur?
Selülitler neden ve nasıl oluşur? Yağ hücrelerinin deri tabakalarının arasına çıkmasıyla oluşan ve cilt yüzeyinde çukurlu- tümsekli portakal kabuğu benzeri görünüme neden olan selülitler kadınları en çok rahatsız eden estetik cilt problemlerinden biri. Yaz aylarına girerken selülitlerden kurtulmak isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Reha Yavuzer selülitleri oluşturan faktörler ve çözüm yolları hakkında bilgi verdi.
4.05.2021 Estetik
Daha hızlı ve daha derin bir yöntem ile ''hücre yenileme''
Daha hızlı ve daha derin bir yöntem ile ''hücre yenileme'' Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Reha Yavuzer, dokularda hasar yaratmayan yeni 'Proionik Radyoferans' sisteminin ameliyatsız estetik tedavilerde olumlu sonuç verdiği gibi ameliyatlar sonrası iyileşme sürecini de hızlandırıcı etkisi olduğunu vurguladı ve yeni yöntemi anlattı.
4.08.2020 Estetik
Zamanı durdurun: Cildinizin yaşlanmasını bu yöntemler ile engelleyin
Zamanı durdurun: Cildinizin yaşlanmasını bu yöntemler ile engelleyin Günümüzün hızlı dünyasında geleceği öngörmek ve buna göre plan yapıp hareket etmek başarının en önemli anahtarı. Peki bu proaktif yaklaşımı hayatımızda yaşlanma sürecimiz için nasıl uygulayabiliriz? Yoksa hala yaşlanmayı bekleyip ardından da “anti-aging” çaba içerisine mi girmeliyiz? Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Reha Yavuzer, hayatın normal akışına dönme sürecine yavaş yavaş geçmeye başladığı bu günlerde deri yaşlanmasına karşı neler yapılabileceğini anlattı.
15.06.2020 Cilt Bakımı
Cildinizi yenilemeye hücrelerinizden başlayın
Cildinizi yenilemeye hücrelerinizden başlayın Yaşlanma, kalıtsal unsurlar ve dış etkenlerin etkisi ile cildimiz hücresel düzeyde canlılığını kaybeder. Cildin kalınlığı, elastikiyeti, nemi yani kısaca cilt kalitesi azalır. Bu da ciltte sarkmalara, kırışıklıklara ve parlaklık kaybına sebebiyet verir. İyi yaşlanmak, yaş alma sürecinin kontrollü meydana gelmesini sağlamak bugün estetik tıbbın belirlediği en önemli hedeftir. Bu hedefe giderken hem tüm beden hem de deri sağlığımızın en üst düzeyde olması için düzenli bakım çok önemlidir. İstenilen etkiler ise artık 'saflaştırılmış dna' yöntemi ile sağlanıyor.
22.04.2020 Cilt Bakımı