Paris'te gidilmesi gereken 16 yer
Paris'te gidilmesi gereken 16 yer Paris, uzun süredir dünyanın en çok ziyaret edilen kenti olma unvanına sahip. Sanatın ve romantizm başkenti olarak kabul edilen Paris'in müzeleri, kafeleri ve giyim mağazaları turistlerin kuşkusuz en çok ilgi gösterdiği yerler. İşte bu özel kente gidince mutlaka görmeniz gereken yerler...
19.07.2019 Tatil
Louvre Müzesi rekor kırdı
Louvre Müzesi rekor kırdı Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Louvre, 2018'de dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi oldu. Leonardo da Vinci'nin ünlü tablosu Mona Lisa'ya da ev sahipliği yapan Louvre, yılı rekorla kapattı.
8.01.2019 Tatil
Orsay, en iyi müze seçildi
Orsay, en iyi müze seçildi Paris'in ünlü müzelerinden Museé d'Orsay, dünyanın en iyi müzesi seçildi. TripAdvisor oylamasına göre belirlenen listenin zirvesinde yer alan Orsay, çok sayıda ünlü ressamın eserlerine ev sahipliği yapıyor.
22.11.2018 Tatil
Paris'te mutlaka yapılması gereken 16 şey
Paris'te mutlaka yapılması gereken 16 şey Paris... Aşkın, sanatın, eğlencenin ve modanın başkenti. Yaklaşık iki yüzyıldır dünyaya yön veren pek çok akımın ortaya çıktığı bu kent, günümüzde de dünya turizminin bir numaralı durağı konumunda. Adeta bir açık hava müzesi olan Paris'e öyle iki üç günlük turların yetmeyeceğini en baştan belirtelim. Bu kent güzelce sindirilmeyi hak ediyor. İşte ışıklar kenti Paris'te mutlaka yapılması gereken 16 şey...
21.06.2019 Tatil
Paris'in göbeğinde plaj keyfi
Paris'in göbeğinde plaj keyfi Paris, Seine nehriyle hayat bulur. Kentin en önemli mekanları Seine nehri kıyılarına en doğudan en batıya sıralanmıştır. Paris'i ikiye ayıran bu nehir yaz mevsiminde bir plaja da dönüşüyor...
8.06.2018 Tatil
Paris'in sıfır noktası Notre Dame Katedrali
Paris'in sıfır noktası Notre Dame Katedrali Notre Dame Katedrali, romanlara, şiirlere, şarkılara konu olmuş bir yapı. Paris'in en önemli simgelerinden biri olan Notre Dame Katedrali'nde kralların taç giyme törenleri de gerçekleştiriliyordu. Uzaklık hesaplamalarında Paris'in sıfır noktası olarak kabul edilen Notre Dame Katedrali hakkında bilinmesi gerekenler aşağıda.
30.03.2018 Tatil
Nehirle bütünleşmiş kentler
Nehirle bütünleşmiş kentler İnsanlar tarih boyunca yerleşecekleri bölgeni su kaynaklarına yakın olmasına dikkat etti. Günümüzdeki kentlerin birçoğu bu nedenle deniz, göl veya nehir kıyılarında yer almaktadır. Üstelik bu kentler deniz, göl ya da nehirlerle özdeşleşmiş durumda., onun bir parçası haline de gelmiştir. İşte nehirle bütünleşmiş kentler.
15.03.2018 Tatil
Seine nehri taştı, Paris sular altında!
Seine nehri taştı, Paris sular altında! Paris, yoğun yağışın etkisi altında. Etkili olan yağış Paris'i ikiye ayıran Seine Nehri'nde taşkınlara yol açtı. Su seviyesindeki artış Paris'in nehir kıyılarının tamamen suyla dolmasına neden oldu.
29.01.2018 Tatil
Paris seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler
Paris seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler Paris, dünyanın kuşkusuz en çok tanınan kenti. Şöhreti Fransa'nın da üstüne çıkan Paris, pek çok yönüyle insanları cezbediyor. İşte Paris seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerler.
23.10.2017 Tatil
Eiffel Kulesi hakkında bilmeniz gerekenler
Eiffel Kulesi hakkında bilmeniz gerekenler Eiffel Kulesi hakkında neler biliyoruz? Öyle bir yapı düşünün ki değil bulunduğu kenti, ülkeyi dahi şöhretiyle sollasın. Bugün dünyanın en uzak yerinde bile maketini ya da fotoğrafını gösterdiğinizde Eiffel Kulesi'ni tanıyanlar çıkacaktır. İşte Eiffel Kulesi hakkında ortamlarda işinize yarayacak bilgiler...
17.08.2017 Tatil

Benzer Haber Etiketleri