Lokal Ekspres 7: Esin İris, Şekersiz, Turaç Berkay
Lokal Ekspres 7: Esin İris, Şekersiz, Turaç Berkay Lokal Ekspres'in 7'nci konukları rap'ten pop'a, alaturka'dan elektronik'e her telden, her türden yaptığı üretimlerle kendi sınırlarını genişletmeye adeta ant içen Esin İris'in yeni single'ı 'N'olur Ağla', özellikle radyolarda rotasyona girmeyi başaran 'Peki Yasemin' şarkılarıyla isimlerini duyuran Şekersiz grubunun yeni şarkısı 'Unuturum Mükemmel Kokunu' ve bugüne kadar başka vokalistlerle yaptığı ortak işlerle adını duyursa da ilk defa kendi şarkısını kendi seslendiren prodüktör Turaç Berkay'tan 'bir ilk' olan 'Gece Gibi'... 'Lokal Ekspres'te yerel yıldızları son sürat keşfetme zamanı!
26.09.2023 Müzik
Şekersiz lokuma talep yağıyor
Şekersiz lokuma talep yağıyor 35 yıllık lokum ustası Abdullah Demir, uzun yıllar yaptığı araştırmalar neticesinde, içinde şeker pancarından yapılmış şekerin bulunmadığı lokum imâl etmeyi başardı. Demir, 8 ayrı meyvenin konsantresinden Afyon lokumu yaptı. Diğer lokumlara nazaran tadı biraz değişik olan lokuma bilhassa Bursa'ya ziyarete gelen Arap turistler rağbet gösteriyor. 150 kilo meyveden 25 kilo lokum elde eden usta piyasaya yeni bir lokum kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. Ürettiği şekersiz lokumla ilgili bilgi veren Abdullah Demir, "Ürettiğim bu lokum tamamen bana ait. 8 meyveyi karıştırıyorum. Bu meyvelerin belirli oranlardaki karışımlarıyla şekersiz lokum imâl etmeyi başardım. Lokumun içinde sakkaroz oranı 0.84. Bu lokumda şeker yerine meyvelerin verdiği tatları kullandım. Normal lokumun fiyatı 35-40 lira. 150 kilo meyveden 25 kilo lokum elde ediyorum. Şekersiz lokumun kilosunu 40-50 lira arasında satmaktayım. Şekersiz lokumdan günlük 250 kilo satıyorum. Normal lokumdan ise günlük 700 kilo satıyoruz" dedi.
11.09.2019 Haberler
Şekerin zararları ve şeker bağımlılığı
Şekerin zararları ve şeker bağımlılığı Gerçek bir zehir olarak adlandırılan şeker bağımlılığından nasıl kurtulacağız?
5.02.2016 Sağlık
Yediklerimiz o kadar kötü mü?
Yediklerimiz o kadar kötü mü? Hepimiz biliyoruz ki hafif, taze ve şekersiz şeyler yemeliyiz; ama hiçbirimiz cam fanusta yaşamıyoruz. Size iyi bir haber: yediklerimiz o kadar da korkunç sonuçlar yaratmayabilir!
6.07.2021 Bilgi