'Tarihi geçti' diye çöpe atmayın! Bozulmuş baharatlar halıları çiçek gibi yapıyor
'Tarihi geçti' diye çöpe atmayın! Bozulmuş baharatlar halıları çiçek gibi yapıyor Son kullanma tarihi geçmiş baharatların tadı, etkisi ve renk canlılığı gözle görülür biçimde daha az olur. Ancak bu onlardan tamamen yararlanamayacağınız anlamına gelmez. Tarihi geçmiş baharatlardan neler yapabileceğinizi açıklıyoruz.
18.04.2024 Püf Noktası
Tarihi geçmiş şampuan kafada saç bırakmıyor! Kimsenin bilmediği gerçek
Tarihi geçmiş şampuan kafada saç bırakmıyor! Kimsenin bilmediği gerçek Her ürünün bir son kullanma tarihi vardır. Çoğu kişinin evinde yarısı boş şampuan ve saç kremi şişeleri bulunur ve son kullanma tarihlerini kimse bilmez. İşte bir süredir kullanmadığınız bir ürünün son kullanma tarihinin geçmiş olup olmadığını veya hala kullanıma uygun olup olmadığını belirlemenin yolu.
22.02.2024 Saç Bakımı
Sonsuza dek bozulmayan 10 yiyecek! Doğru saklama koşuluyla tazelik mümkün
Sonsuza dek bozulmayan 10 yiyecek! Doğru saklama koşuluyla tazelik mümkün Çoğu yiyeceği satın alırken de tüketirken de son kullanma tarihine özen gösteririz. Ancak bazı besinlerin son kullanma tarihi yoktur ve doğru koşullar sağlanırsa sonsuza dek bozulmadan durabilir. İşte mutfağınızdaki ölümsüz ürünler!
28.01.2024 Püf Noktası
Tarihi geçen ürünleri evinizden uzak tutun! Çamaşır suyunun son kullanma tarihine dikkat
Tarihi geçen ürünleri evinizden uzak tutun! Çamaşır suyunun son kullanma tarihine dikkat Kozmetik ürünlerden temizlik ürünlerine evlerimizde saklı kalmış unutulmuş sayısız ürün bulunabiliyor. Tüm bu ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmek oldukça önemli. 'Bozulmaz' sanılan ürünlerin bozulması ve sağlığımızı tehdit etmesi asla göz ardı edilmemeli. İşte o ürünler!
20.11.2023 Püf Noktası
Gıdada tavsiye edilen tüketim tarihi geçerse ne olur? Yerseniz...
Gıdada tavsiye edilen tüketim tarihi geçerse ne olur? Yerseniz... Gıda ürünlerinde yer alan son kullanma tarihi ile tavsiye edilen tüketim tarihi arasındaki farkı biliyor musunuz? Peki, sırf bu farkı bilmemek yüzden tonlarca gıdanın çöpe gittiğini? Uzman Diyetisyen Eda Balcı, "Ürün üzerindeki tavsiye edilen tüketim tarihinin geçmesi, ürünün bozulduğu anlamına gelmez" diyerek gıdaların üzerindeki tarih bilgileri hakkında önemli bilgiler paylaştı
6.07.2021 Bilgi
Pet şişe su üzerinde yazan o tarihe dikkat! Eğer içerseniz...
Pet şişe su üzerinde yazan o tarihe dikkat! Eğer içerseniz... Marketlerden, büfelerden alarak içtiğiniz pet şişede satılan suların üzerine dikkatlice baktıysanız şişelenme ve son kullanma olmak üzere iki ayrı tarihin olduğunu göreceksiniz. Bu da akıllara son kullanma tarihi geçen suları içmenin ne kadar sağlıklı olduğunu getiriyor. Peki, son kullanma tarihi dolmuş pet şişe suları içmenin vücuda zararı var mı?
4.04.2020 Genel Sağlık
Son kullanma tarihini bilmediğiniz eşyalar
Son kullanma tarihini bilmediğiniz eşyalar Bazılarını her gün kullandığınız bu ev araç ve gereçlerinin son kullanma tarihi olduğunu biliyor muydunuz?
28.09.2016 Dekorasyon
Tarihi değiştirilmiş 150 bin adet ton balığı konservesi yakalandı
Tarihi değiştirilmiş 150 bin adet ton balığı konservesi yakalandı Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, kullanım süresi yıllar önce dolan on binlerce balık konservesinin son tüketim tarihini asetonla değiştirip yeni tarihli olarak piyasaya sürdüğü iddiasıyla iki firmaya baskın düzenledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın Denetim Zatıba Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Cumartesi günü gelen bir ihbarı değerlendirdi. İlçe Tarım Müdürlüğü ve jandarmadan destek isteyen ekipler, Döşemealtı ilçesindeki Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) toptancılar biriminde bitişik nizamdaki iki depoya baskın yaptı. Baskında son kullanım tarihi 2012 ve 2014 yılı olan, küflenmiş, paslanmış her biri 120’şer gramlık ton balık konservelerini temizleyip parlatan, ardından aseton ve tinerle son kullanım tarihlerini silen, dijital baskıyla bu konservelerin son kullanım tarihini 2016 yılı yaparak piyasaya sürdüğü iddia edilen şüpheliler suçüstü yakalandı. Geçmiş tarihli olmasına rağmen tarihi değiştirilmiş, dış ambalajları parlatılıp yeniden ambalajlanmış bin 546 adet koli içerisindeki 150 bin adet ton balık konservesi piyasaya sürülmek üzereyken ele geçirildi. Firmanın merkezinin Kepez’in Varsak Karşıyaka Mahallesi’nde olduğu tespit edilirken şahıslar jandarma tarafından gözaltına alındı.
11.09.2019 Yaşam
9 il, 130 adres, 70 gözaltı!
9 il, 130 adres, 70 gözaltı! Başta İstanbul olmak üzere 9 ilde sahte ilaç operasyonu yapıldı.
11.09.2019 Yaşam
Gıda etiketlerinde yeni dönem başladı
Gıda etiketlerinde yeni dönem başladı Bileşiminde alkollü içki bulunan gıdaların etiketinde "Alkol içerir" ifadesi yer alacak - Gıdalarda, bileşen ve/veya bileşik bileşen olarak domuzdan elde edilen herhangi bir madde bulunuyorsa, etikette "Domuzdan elde edilen ... içerir" ifadesi bulunacak
3.09.2013 Ekonomi
Tarihi geçen kozmetikler zehir saçıyor
Tarihi geçen kozmetikler zehir saçıyor Kendinizi profesyonel ellere bırakırken makyaj malzemelerinin saklanma koşullarını, son kullanma tarihlerini ve hangi koşullarda kullanıldığını hiç merak ettiniz mi?
17.07.2013 Güzellik
Bunun adı vicdansızlık
Bunun adı vicdansızlık Çocuklarınız tarihi geçmiş çikolata ve şekerleme tehlikesi ile karşı karşıya. Şikayetvar’ın haberine göre; Bursa’da toptan gıda dağıtımı yapan bir firma son kullanma tarihi geçmiş ürünleri iade etmek istediğinde üretici firmadan “İleri tarih yazan boş ambalajlar gönderelim. Bayat çikolataların ambalajlarını yenileri ile değiştirip satın” yanıtını aldı.
9.05.2013 Ekonomi