Surlar

Surlar

Son dakika surlar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan surlar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan surlar haber sayfamızda...

Surlar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 476 surlar haberi bulunmuştur.
Sirkeci-Kazlıçeşme hattı açıldı! Erdoğan: 5 yılda hiçbir şey yapmadılar
Sirkeci-Kazlıçeşme hattı açıldı! Erdoğan: 5 yılda hiçbir şey yapmadılar Sirkeci- Kazlıçeşme tren hattı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut İBB yönetimine tepki göstererek, "Kaldığımız yerden yeniden işe koyulacak aziz İstanbul'un fetret devrini sona erdireceğiz." dedi. Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın 15 gün ücretsiz olacağını da açıkladı.
26.02.2024 Haberler
Sirkeci-Kazlıçeşme hattı açıldı! Erdoğan: 5 yılda hiçbir şey yapmadılar
Sirkeci-Kazlıçeşme hattı açıldı! Erdoğan: 5 yılda hiçbir şey yapmadılar Sirkeci- Kazlıçeşme tren hattı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut İBB yönetimine tepki göstererek, "Kaldığımız yerden yeniden işe koyulacak aziz İstanbul'un fetret devrini sona erdireceğiz." dedi. Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın 15 gün ücretsiz olacağını da açıkladı.
26.02.2024 Gündem
Galata Kulesi’nde nefes kesen an! 5 saat sürdü tam 270 kilo
Galata Kulesi’nde nefes kesen an! 5 saat sürdü tam 270 kilo Galata Kulesi'nde 1 Kasım 2023 tarihinde başlayan restorasyon çerçevesinde indirilen 63 metre yükseklikteki 270 kiloluk bakır alem 4 parça halinde takıldı. Tarihi kule tekrar eski görünümüne kavuşurken, dev alemin yaklaşık 5 saat süren operasyonla takılma anları görüntülendi.
21.02.2024 Haberler
Galata Kulesi’nde nefes kesen an! 5 saat sürdü tam 270 kilo
Galata Kulesi’nde nefes kesen an! 5 saat sürdü tam 270 kilo Galata Kulesi'nde 1 Kasım 2023 tarihinde başlayan restorasyon çerçevesinde indirilen 63 metre yükseklikteki 270 kiloluk bakır alem 4 parça halinde takıldı. Tarihi kule tekrar eski görünümüne kavuşurken, dev alemin yaklaşık 5 saat süren operasyonla takılma anları görüntülendi.
21.02.2024 Gündem
Murat Kurum'dan Fatih Karagümrük'e ziyaret!
Murat Kurum'dan Fatih Karagümrük'e ziyaret! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük'ü ziyaret etti.
16.02.2024 Karagümrükspor
Dört taçlı kent: İznik
Dört taçlı kent: İznik 8500 yıl öncesine kadar uzanan tarihi ve barındırdığı eserlerle İznik, bir açık hava müzesi... Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’dan izler taşıyan kentte sur, kapı, tiyatro, kilise, cami gibi kültür varlıklarını kentin her köşesinde görebilirsiniz. Tarihin hediyesi taşınabilir kültür varlıkları ise Nilüfer Hatun İmareti Türk İslam Eserleri Müzesi ve İznik Müzesi’nde meraklılarını bekliyor.
21.01.2024 Arkeoloji
Bir zamanlar dünyanın dördüncü büyük şehriydi
Bir zamanlar dünyanın dördüncü büyük şehriydi Kocaeli tarihi 5 dönemde incelenebilir. Tarih öncesi-Nicomedia dönemi, Roma-Bizans dönemi, Selçuklu dönemi, Osmanlı dönemi, Cumhuriyet dönemi.
29.10.2023 Gündem
Şehirlerin Yüzyılı! Üç imparatorluğa başkentlik yapan şehir: İstanbul
Şehirlerin Yüzyılı! Üç imparatorluğa başkentlik yapan şehir: İstanbul Yenikapı’da yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkan bulgular, İstanbul’un tarihinin 8 bin 500 yıl öncesine dayandığını ortaya koyuyor. Kuruluşundan itibaren İstanbul, tarihte birçok devletin egemenliği altında gelişti ve çeşitli kültürlerin merkezi oldu.
29.10.2023 Gündem
Hamas, İsrail sınırını nasıl aştı? Bölgede güçlenen ihtimal
Hamas, İsrail sınırını nasıl aştı? Bölgede güçlenen ihtimal Hamas'ın İsrail'e karşı son yılların en büyük saldırısını düzenlemesinin ardından bölgede gerilim sürüyor.
9.10.2023 Dünya
Çin Seddi yıkıldı! Bu sefer Türkler değil, dünya şaşkın
Çin Seddi yıkıldı! Bu sefer Türkler değil, dünya şaşkın Çin yerel basınında çıkan haberlerde yüzyıllardır ayakta kalmayı başarmış Çin Seddi'nin bir bölümünün akılalmaz bir nedenden ötürü yıkıldığı yazıldı.
5.09.2023 Dünya
Surlar ve Hevsel tehlike altında
Surlar ve Hevsel tehlike altında UNESCO, Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır surları ve Hevsel Bahçeleri’nin, “Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi”ne alınmasına hazırlık yapıyor.
1.09.2023 Kültür Sanat
Elinde bıçakla tarihi surlara çıktı! Korku dolu anlar
Elinde bıçakla tarihi surlara çıktı! Korku dolu anlar Tarihi Kayseri Kalesi surlarına çıkan ve elinde bıçak olan şahıs, polisi alarma geçirdi. Şahıs, ekiplerin uğraşları sonucu ikna edildi.
15.08.2023 Gündem
Harput Kalesi’nin hedefi UNESCO
Harput Kalesi’nin hedefi UNESCO Tarihi MÖ 3000 yılına kadar uzanan Elazığ’daki Harput Kalesi, Eti Bakır’ın desteklediği arkeolojik kazılarla Doğu Anadolu’nun kültür turizmine katkı sağlayacak. Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç “Harput Kalesi’nin UNESCO Asıl Listesi’ne girmesini, Türkiye’nin bu çok önemli değerinin kültür tarihinde hak ettiği yere kavuşmasını istiyoruz” dedi.
31.07.2023 Kültür Sanat
Liberalizmin kalesi Hollanda’da surlar çatırdıyor
Liberalizmin kalesi Hollanda’da surlar çatırdıyor Ege Doğaç Erdoğan - Lahey (Den Haag) sokaklarında dolaşırken insan gerçekten kendini özgür hissediyor...
16.07.2023 Dünya
Tarihi surlarda ‘mezarlık’ gizemi! 'Çok ilginç bir grup var'
Tarihi surlarda ‘mezarlık’ gizemi! 'Çok ilginç bir grup var' Bursa’nın İznik ilçesinde yapımı 2300 yıl öncesine uzanan tarihi surların gizemi, arkeolojik kazılarla gün yüzüne çıkıyor
18.06.2023 Gündem
2500 yıllık tarihi yapıya çirkin saldırı! 'Mesaj güzel ama yeri burası değil'
2500 yıllık tarihi yapıya çirkin saldırı! 'Mesaj güzel ama yeri burası değil' Bursa'da bulunan ve 4 medeniyete başkentlik yapmış dünyaca ünlü tarihi ilçe olan İznik'te, 2500 yıllık surlara sprey boyalar ile “dünyanın en güzel annesi” yazdılar.
27.04.2023 Gündem
Bergama Nerede, Nereye Bağlı? Kısaca Bergama İlçesi Hakkında Bilgiler
Bergama Nerede, Nereye Bağlı? Kısaca Bergama İlçesi Hakkında Bilgiler Halk arasında Bergama olarak bilinen bu yerin gerçek adı Pergamon’dur. Kültürel ve tarihi yapısı ile birlikte oldukça önemli yere sahiptir. Bergama antik kenti mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Bergama nerede, nereye bağlı? Bergama hakkında merak edilen tüm detaylar.
27.04.2023 Tatil
Anadolu tarihinin değişmeyen acısı
Anadolu tarihinin değişmeyen acısı Anadolu, pek çok kez büyük depremlerle sarsıldı. Depremler İstanbul’dan İznik’e, İzmir’den Denizli’ye, geçmişte birçok kentte yıkımlara neden olurken, yaşadığımız son deprem felaketinde büyük hasar alan Antakya ve Kahramanmaraş gibi şehirler de tarihte defalarca yerle bir oldu.
20.03.2023 Arkeoloji
Şanlıurfa’nın tarihi sel baskınıyla dolu
Şanlıurfa’nın tarihi sel baskınıyla dolu Tarihi Neolitik döneme kadar uzanan Şanlıurfa, coğrafi olarak yüksekliği fazla olmayan, engebeli inişli-çıkışlı “Tektek” dağları üzerine oturur. Dolayısıyla kentte tarih boyunca sel baskınları yaşanmıştı. 834’te yaşanan selde 3 bin kişi boğulmuştur...
19.03.2023 Gündem
Ölümü göze alıp kar manzarası fotoğrafı çektiler
Ölümü göze alıp kar manzarası fotoğrafı çektiler Diyarbakır’da kar etkisini göstermeye devam ederken, bazı vatandaşlar ölüm riskini göze alıp, çıkılması yasak olan surlara tırmanıp fotoğraf pozu verdi.
4.02.2023 Gündem
Diyarbakır'da surlara tehlikeli tırmanış kamerada
Diyarbakır'da surlara tehlikeli tırmanış kamerada Diyarbakır'da, bir kişinin tarihi surlara tırmandığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kayda alındı.
1.02.2023 Haberler
Diyarbakır’da surlara tehlikeli tırmanış!
Diyarbakır’da surlara tehlikeli tırmanış! Diyarbakır’da, bir kişinin tarihi surlara tırmandığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kayda alındı.
1.02.2023 Gündem
Sarayburnu sahili yenilendi
Sarayburnu sahili yenilendi İstanbul’da Gülhane Parkı, Tarihi Surlar, Topkapı Sarayı gibi pek çok alana yürüme mesafesinde bulunan İstanbul, Sarayburnu yeni çehresine kavuşuyor.
27.12.2022 Gündem
Pegai, görkemli günlerine dönmeyi bekliyor
Pegai, görkemli günlerine dönmeyi bekliyor Çanakkale’nin kuzey kıyılarında, Biga ilçesinde yer alan Pegai Kalesi’nde, Doç...
18.12.2022 Arkeoloji
Tehlikenin ucunda fotoğraf çılgınlığı! 5 bin yıllık surlarda akılalmaz anlar
Tehlikenin ucunda fotoğraf çılgınlığı! 5 bin yıllık surlarda akılalmaz anlar Diyarbakır'da UNESCO listesinde yer alan tarihi surlar eşsiz manzarası ile büyülerken, yaklaşık 2 yıldır restorasyondan ötürü bırakılan bariyerler kaldırıldı. Vatandaşlar, tehlikeye aldırış etmeden fotoğraf çekmeye başladı.
28.11.2022 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Surlar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.