ASPERGER SENDROMU NEDİR, neden olur? Asperger Sendromu belirtileri, tanısı ve tedavisi...
ASPERGER SENDROMU NEDİR, neden olur? Asperger Sendromu belirtileri, tanısı ve tedavisi... Aspergen bozukluğu olarak da bilinen sendrom, temelde otistik spektrum bozukluklarından biridir. Aspergen sendromu, diğer otistik spektrum bozuklarından farklılık gösterir. Genellikle motor sakarlıklar ve sıra dışı diil kullanımı durumlarına rastlanır. Peki, aspergen sendromu neden olur, nasıl tedavi edilir?
4.07.2023 Bilgi Rehberi
Kuduz nasıl bulaşır, belirtileri neler? Kuduz virüsü aşısı ne zaman yapılmalı, kediden geçer mi?
Kuduz nasıl bulaşır, belirtileri neler? Kuduz virüsü aşısı ne zaman yapılmalı, kediden geçer mi? Hayvanlardan insanlara bulaşan kuduz, enfekte canlının salyasından, ısırmasından geçebilen tehlikeli bir virüstür. Hastalığa karşı aşı uygulaması olsa da zamanında yapılmayan aşı kuduz hastalığında etkili olmuyor. Tanısı zor konulabilen hastalık için temas olduğu ilk anda aşılama yapılmalı. Peki, kuduz tedavisi var mı, belirtileri neler?
10.11.2022 Bilgi Rehberi
Tüberküloz nedir, neden olur? Tüberküloz (verem) belirtileri, tanısı ve tedavisi nedir?
Tüberküloz nedir, neden olur? Tüberküloz (verem) belirtileri, tanısı ve tedavisi nedir? Halk arasında verem olarak bilinen tüberküloz, bulaşıcı bir hastalıktır. Büyük oranda ciğerde gelişen verem, diğer organları da etkiliyor. Tedavi edilmezse ölümlerle sonuçlanabilen tüberküloz tedavisi nedir, aşısı var mı?
14.10.2021 Sağlık
Elon Musk'ın hastalığı Asperger Sendromu nedir? Asperger Sendromu belirtileri ve tedavisi...
Elon Musk'ın hastalığı Asperger Sendromu nedir? Asperger Sendromu belirtileri ve tedavisi... Asperger Sendromuna sahip Elon Musk gündem oldu. Tesla'nın kurucusu Elon Musk, canlı yayında Asperger sendromu olduğunu açıkladı. Ardından asperger ne demek, asperger sendromu nedir soruları da yanıt arayan konular arasında. Vatandaşlar asperger sendromu belirtileri, tanısı ve tedavi yöntemlerini merak ediyor.
10.05.2021 Gündem
Tükenmişlik Sendromu Nedir? Belirtileri Nelerdir, Tükenmiş Sendromu Tedavisi Nasıl Yapılır?
Tükenmişlik Sendromu Nedir? Belirtileri Nelerdir, Tükenmiş Sendromu Tedavisi Nasıl Yapılır? Stresli yaşam koşulları nedeni ile ülkemizde görülme oranı giderek artan tükenmişlik sendromu, ciddiye alınması ve tedavi edilmesi gereken bir psikolojik sorundur. Bu sorun, genellikle çok yoğun ve stresli bir iş yaşantısı olanlarda daha sık görülüyor. Sürekli yorgunluk, bitkinlik, halsizlik ve başarısız olma korkusu gibi önemli belirtilerle ortaya çıkar. Belirli bir şiddete gelene kadar da genellikle fark edilmez ya da önemsenmez. İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
16.02.2021 Sağlık
SMA ne demek? SMA belirtileri, tedavisi, ilacı nedir?
SMA ne demek? SMA belirtileri, tedavisi, ilacı nedir? SMA (Spinal Muskuler Atrofi) omurilikte bulunan ön boynuz motor sinir hücrelerini etkileyerek hareket kabiliyetini kısıtlayan bir kas hastalığıdır. Peki SMA'nın ilacı nedir? SMA belirtileri nelerdir? İşte SMA hastalığı hakkında bilinmesi gerekenler...
19.08.2020 Genel Sağlık