Türkpatent

Türkpatent

Son dakika türkpatent haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan türkpatent gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan türkpatent haber sayfamızda...

Türkpatent

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 98 türkpatent haberi bulunmuştur.
Türkiye’nin sınai haklar haritası! İstanbul lider
Türkiye’nin sınai haklar haritası! İstanbul lider Türk Patent ve Marka Kurumu 2023 yılına ait sınai haklar verilerini açıkladı.
27.03.2024 Ekonomi
AB'den coğrafi işaret alan türk ürünleri 20'ye çıktı! Aroma ve tat için işaret fişeği
AB'den coğrafi işaret alan türk ürünleri 20'ye çıktı! Aroma ve tat için işaret fişeği Bir nektarinin tadını Bayramiç'in doğası nasıl etkileyebilir? Maraş'ın yöresel kültürü tarhananın işlenmesine neler kazandırabilir? Aromasını, tadını, kokusunu, hatta şeklini... Gelin birlikte AB'den coğrafi işaretli ürünlerle bu yolculuğun izini sürelim...
11.03.2024 Milliyet Executive
Ayaş domatesinin tescili için son aşamaya gelindi
Ayaş domatesinin tescili için son aşamaya gelindi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ayaş domatesinin Avrupa Birliği (AB) nezdinde tescil alması için son aşamaya gelindiğini duyurdu.
13.08.2023 Ekonomi
İzmir- İstanbul- Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı
İzmir- İstanbul- Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı Türkiye’nin inovasyon ekosistemini çağ atlatacak Mega Teknoloji Koridoru kuruldu. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla 2019’da hayata geçirilen Bilişim Vadisi; Kocaeli’den İstanbul’a, oradan İzmir ve Bakü’ye ulaştı. Bilişim Vadisi İzmir, Bilişim Vadisi İstanbul ve Bilişim Vadisi Bakü’nün resmi açılışları için İzmir’de tören düzenlendi.
2.05.2023 Ekonomi
Antakya künefesine AB tescili geliyor
Antakya künefesine AB tescili geliyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında Antakya künefesinin Avrupa’da tescil aşamasına geldiğini açıkladı. Varank, komisyona verilen arada milletvekillerine Antakya künefesi ikram etti.
23.11.2022 Ekonomi
Bilişim Vadisi ile TÜRKSMD arasında iş birliği
Bilişim Vadisi ile TÜRKSMD arasında iş birliği Bilişim Vadisi’nde yer alan 50 start-up, marka değerleme hizmeti alacak. Değerleme çalışmasıyla firmaların yatırım alması kolaylaşacak, satın alma ve birleşme gibi süreçlerde işletmelere büyük avantajlar sağlanacak.
21.10.2022 Teknoloji
Coğrafi işaretli ürün başvurusu %120 arttı
Coğrafi işaretli ürün başvurusu %120 arttı Destek Patent tarafından yorumlanan TÜRKPATENT verilerine göre, coğrafi işaret başvuruları, 2022’nin ilk 6 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 120 artış gösterdi.
2.09.2022 Ekonomi
Selçuk Bayraktar'dan 'ambargo' mesajı!
Selçuk Bayraktar'dan 'ambargo' mesajı! TEKNOFEST Karadeniz ile TÜRKPATENT 7. Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'22'nin açılış töreninde TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar açıklamalarda bulundu.
30.08.2022 Haberler
Selçuk Bayraktar: Dünyada bir numarayız, 24 ülkeden talep geldi
Selçuk Bayraktar: Dünyada bir numarayız, 24 ülkeden talep geldi TEKNOFEST Karadeniz ile TÜRKPATENT 7. Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'22'nin açılış töreninde TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar açıklamalarda bulundu.
30.08.2022 Ekonomi
Bakan Özer: Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı birimlerden 8 bin 269 ürünümüz tescil edildi
Bakan Özer: Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı birimlerden 8 bin 269 ürünümüz tescil edildi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yılbaşında 7 bin 500 ürünün tescilinin alınması konusunda hedef koyduklarını belirterek, “Şu an 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birimlerden Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ürün tescili yapılan ürün sayısı, 8 bin 269'dur. bu süreçler otuz kırk yıl önce yapılmış olsaydı Türkiye'nin gelebileceği rekabet gücünün ne kadar kuvvetli olacağını düşünün” dedi.
16.08.2022 Gündem
Patent başvurusunda üçüncü sırada yer aldı
Patent başvurusunda üçüncü sırada yer aldı Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Ocak-Haziran 2022 dönemine ilişkin sınai mülkiyet başvuruları verilerini açıkladı.
1.08.2022 Ege
Medicana’nın kapıları Egeli hemşirelere açıldı
Medicana’nın kapıları Egeli hemşirelere açıldı Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesi ile Medicana International İzmir Hastanesi arasında, başta araştırma geliştirme faaliyetleri olmak üzere etkin çalışmalar yapmayı, yürütülen projelere süreklilik kazandırmayı ve hemşirelik öğrencilerinin uygulamalı derslerinin Medicana International İzmir Hastanesi’nde almalarını amaçlayan bir işbirliği protokolü imzalandı.
26.07.2022 Ege
Türkiye’nin en çok patent başvurusu yapan şirketi Turkcell oldu
Türkiye’nin en çok patent başvurusu yapan şirketi Turkcell oldu Bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki Ar-Ge faaliyetlerini yürüten Turkcell Teknoloji şirketi, geçtiğimiz yıl toplam 565 ulusal patent başvurusu yaparak ulusal başvuru sayısında Türkiye’nin patent şampiyonu oldu.
9.05.2022 Kobi
Genç turizmcilere istihdam sağlayacak
Genç turizmcilere istihdam sağlayacak Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi, dünyanın önde gelen otel zinciri TUI grubuyla fakülte tarihinin en büyük staj ve iş protokolünü imzaladı.
21.01.2022 Ege
Parmak izinden ayak boyunu bulacak
Parmak izinden ayak boyunu bulacak Bartın Üniversitesi’nde geliştirilen yapay zekâ destekli sistemle dünyada ilk defa olay yerinde bulunan parmak izi sahibinin ayak boyu tahmin edilerek zanlının tespitinde önemli bir adım daha atılmış olacak.
10.12.2021 Eğitim
MEB, bu yılki patent tescil alma hedefini aştı
MEB, bu yılki patent tescil alma hedefini aştı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), fikri mülkiyet hakları çalışmaları kapsamında bu yılki 753 patent tescil hedefini aşarak 1441 tescil aldı.
20.11.2021 Ekonomi
TÜRKPATENT'e 7 personel alınacak
TÜRKPATENT'e 7 personel alınacak Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), sınai mülkiyet uzman yardımcısı kadrosunda istihdam etmek üzere 7 personel alacak.
1.11.2021 Teknoloji
Tescillenen 'Yalova kivisi' üreticisine kazandıracak
Tescillenen 'Yalova kivisi' üreticisine kazandıracak Türk Patent ve Marka Kurumu'nca coğrafi işaret olarak tescil edilen Yalova kivisinde yaklaşık 29 bin ton rekolte bekleniyor.
16.09.2021 Ekonomi
E-ticarette yapay zekâya yatırım
E-ticarette yapay zekâya yatırım Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fonların Türkiye’ye ilgisi olduğunu görebildiklerini belirterek, “Hepsiburada ile olduğu gibi Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren bütün firmalarımızla da yakın ilişkide bulunmayı sürdüreceğiz ve şirketlerimizin değerini artırarak onları birer global marka haline getireceğiz” dedi.
13.09.2021 Ekonomi
Bölgenin 24 ayar altını! Yaşlanmayı geciktiriyor...
Bölgenin 24 ayar altını! Yaşlanmayı geciktiriyor... "Yalova aronyası" adıyla bu yıl coğrafi işaret tescili yapılan meyvenin hasadına hazırlanan üreticiler yüksek verim bekliyor. TÜRKPATENT tarafından haziranda tescili yapılan "süper meyve"nin Yalova'da 150 dekar olan üretim alanının yıl sonuna kadar tesis edilecek sahalarla 300 dekarın üzerine çıkarılması hedefleniyor.
19.08.2021 Ekonomi
Coğrafi işaret tescilli 'Yalova aronyası' hasada hazırlanıyor
Coğrafi işaret tescilli 'Yalova aronyası' hasada hazırlanıyor "Yalova aronyası" adıyla bu yıl coğrafi işaret tescili yapılan meyvenin hasadına hazırlanan üreticiler yüksek verim bekliyor.
19.08.2021 Ekonomi
Afyonkarahisar'ın dolgulu köftesi ile yumurtalı pidesi tescillendi
Afyonkarahisar'ın dolgulu köftesi ile yumurtalı pidesi tescillendi Gastronomi şehri Afyonkarahisar'ın dolgulu köftesi ile yumurtalı pidesine Türk Patent ve Marka Kurumu'nca (TÜRKPATENT) coğrafi işaret belgesi verildi.
6.07.2021 Yöresel Tarifler
Fikri mülkiyet teminat olacak
Fikri mülkiyet teminat olacak Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Habip Asan, “Türkiye Kredi Garanti Fonu ile bankaların fikri mülkiyet değerlemelerini teminat olarak kabul edebilmesi için bir Fikri Mülkiyet Sigortası sistemi kurma sürecindeyiz” dedi. “KOBİ’lerde Fikri Mülkiyet Yönetiminin Kalitesinin Artırılması” başlıklı uluslararası seminer video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.
4.05.2021 Kobi
Marka ve patente hücum
Marka ve patente hücum Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bu yılın ilk çeyreğinde pandemiye rağmen başvurularda önemli bir artış yaşadık, yurt içi patent başvuruları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28, marka başvuruları yüzde 47 ve tasarım başvuruları yüzde 15 arttı” dedi.
27.04.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türkpatent ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.