Kesilen para cezaları iptal edilecek: 'Bu karar verilmemiş olsaydı binlerce dava olacaktı'
Kesilen para cezaları iptal edilecek: 'Bu karar verilmemiş olsaydı binlerce dava olacaktı' Pandemi döneminde kesilen para cezaları iade edilecek. Peki ceza ücretlerini geri almak isteyen vatandaşların nasıl bir yok izlemesi gerekiyor? Avukat Kerem Olcayto cevapladı.
25.05.2023 Ekonomi
Mahkemeden 'telefonu arızalanan tüketiciye' ücret iadesi kararı
Mahkemeden 'telefonu arızalanan tüketiciye' ücret iadesi kararı Aydın'da cep telefonu garanti süresi içerisinde arıza yapan ve yetkili servise gönderen tüketici, kendisine kullanılmış ve bataryası değiştirilmiş başka bir telefon gönderilmesi üzerine başlattığı hukuk mücadelesini kazanarak ödediği ücreti geri aldı. Alınan bu karar diğer mağdur olan tüketiciler için ise örnek oldu.
21.06.2021 Haberler
Özel okullardan ücret iadesi kararı
Özel okullardan ücret iadesi kararı Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), 13 Mart’ta, okullarda yüz yüze eğitime ara vermesiyle birlikte, özel öğretim kurumları da uzaktan eğitime geçti. O günden itibaren velilerden, okulların aldıkları ücretleri iade etmeleri yönünde talepler geliyordu.
15.05.2020 Eğitim
AB'de 12 ülke, uçuş ücret iadelerinin askıya alınmasını istedi
AB'de 12 ülke, uçuş ücret iadelerinin askıya alınmasını istedi Avrupa Birliği (AB) üyesi 12 ülke, yeni tip corona virüs (covid-19) nedeniyle iptal edilen uçuşların ücret iadesine ilişkin kuralların askıya alınmasını talep etti.
29.04.2020 Ekonomi