Unıcef

Unıcef

Son dakika UNICEF haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan UNICEF gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan UNICEF haber sayfamızda...

Unıcef

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.793 unıcef haberi bulunmuştur.
Gazze ve Sudan'de kıtlık riski: Resmen kıtlık ilan edilmesi nedir ve ne zaman bu yola başvurulur?
Gazze ve Sudan'de kıtlık riski: Resmen kıtlık ilan edilmesi nedir ve ne zaman bu yola başvurulur? Gazze'de yiyecek bulamayan milyonlarca kişi kıtlığın eşiğinde. Birleşmiş Milletler (BM) ayrıca, Sudan'da süren savaşın da dünyanın en büyük açlık krizini tetikleyebileceğini söylüyor.
21.03.2024 Dünya
Dünya Mutluluk Raporu ortaya koydu: Gençler mutsuzlaşıyor
Dünya Mutluluk Raporu ortaya koydu: Gençler mutsuzlaşıyor İngiltere, Avrupa, ABD ve Avustralya'daki 15-24 yaş arası gençleri baz alarak hazırlanan Dünya Mutluluk Raporu'na göre, gençlerin giderek daha fazla mutsuz oldukları bildirildi. Raporda, gençler ve yaşlılar arasındaki ekonomik eşitsizliğin, eğitim, beceri eğitimi ve uygun fiyatlı konut sorununun da gençlerin mutsuzluğunda etkili olduğu aktarıldı. Yanı sıra, sosyal medyanın gençlerde özsaygının azalmasında ve gençlerin refahının düşmesinde büyük etkisi olduğuna dikkat çekildi.
20.03.2024 Dünya
Gazze’de gıda krizi: Çocuklarda yetersiz beslenme iki katına çıktı
Gazze’de gıda krizi: Çocuklarda yetersiz beslenme iki katına çıktı Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yürütülen araştırmalar sonucu Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki çocuklarda yetersiz beslemenin iki katına çıktığı ortaya kondu.
16.03.2024 Dünya
BM: Çocuk ölümleri tarihin en düşük seviyesinde
BM: Çocuk ölümleri tarihin en düşük seviyesinde Çad, Nijerya veya Somali gibi ülkelerde doğan bir bebeğin, beşinci yaşına gelmeden ölme olasılığı, Finlandiya, Japonya ve Singapur gibi ülkelerde doğan bir bebeğe göre 80 kat daha fazla.
14.03.2024 Dünya
Kadınlar doğaları gereği iyi yönetici olur
Kadınlar doğaları gereği iyi yönetici olur “Kadınlar doğaları gereği iyi yönetici olamazlar” yargısını 10 yıl önce Türkiye toplumunun yüzde 23’ü doğru bulurken, bu oran 13 puan azalarak yüzde 10’a geriledi.
11.03.2024 Ekonomi
Dünya genelinde 230 milyon kadın ve kız çocuğu sünnet edildi
Dünya genelinde 230 milyon kadın ve kız çocuğu sünnet edildi Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), dünya genelinde hayatta olan 230 milyon kız çocuğu ve kadının, genital mutilasyona (kadın sünnetine) maruz kaldığını bildirdi.
8.03.2024 Dünya
Bakan Göktaş: Kadın istihdamı oranını yüzde 25'e çıkardık
Bakan Göktaş: Kadın istihdamı oranını yüzde 25'e çıkardık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "8 Mart'ta açıklayacağımız 'Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı' ile de kadınların değişen iş gücü piyasasına tam, eşit ve etkin katılımlarını artıracağız" dedi.
6.03.2024 Ekonomi
Ateşkes yok tartışması var
Ateşkes yok tartışması var Gazze’de yeni ateşkes çabaları, güç dengeleri ve uyuşmazlıklar nedeniyle sonuçsuz kalıyor. BMGK’da Cezayir’inkini veto eden ABD’nin kendi tasarısının nasıl karşılanacağı merak konusu.
22.02.2024 Dünya
500’üncü oyun çocuklar için
500’üncü oyun çocuklar için Fırat Tanış, 500’üncü kez sahnelediği ‘Gelin Tanış Olalım’ gösterisinin gelirini deprem bölgesindeki çocuklar yararına kullanılmak üzere UNICEF’e bağışlayarak, takdir topladı.
11.02.2024 Cadde
Deprem en çok çocukları vurdu
Deprem en çok çocukları vurdu Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen felaketin çocuklar üzerindeki etkileri devam ediyor.
8.02.2024 Eğitim
Kongo'da Kolera paniği: En az 14 asker öldü
Kongo'da Kolera paniği: En az 14 asker öldü Kolera salgını, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin güneydoğusunda 14 askerin yaşamını yitirmesine yol açtı.
7.02.2024 Dünya
1.3 milyon çocuğa aşılama
1.3 milyon çocuğa aşılama Birleşmiş Milletler ve kuruluşları, 6 Şubat depremleri sonrası Türkiye’nin insani yardım ve toparlanma çalışmalarını desteklemek üzere ilk günden bu yana sahada faaliyette buluyor. Depremlerin yıl dönümünde de Türkiye ile dayanışma içinde çalışmaya devam kuruluşların, bölgede geniş kapsamlı çalışmalarını sürdürüyor.
6.02.2024 Gündem
UNICEF: Gazze'de 17 bin çocuk refakatsiz veya ailesinden ayrı
UNICEF: Gazze'de 17 bin çocuk refakatsiz veya ailesinden ayrı Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’na (UNICEF) göre Gazze'de 17 bin çocuğun refakatsiz kaldığı ya da ailesinden ayrıldığı tahmin ediliyor.
3.02.2024 Dünya
Futbola çılgın para! 9.6 milyar dolar, 94 milyon çocuğa çare olabilirdi
Futbola çılgın para! 9.6 milyar dolar, 94 milyon çocuğa çare olabilirdi FIFA 2023 Global Transfer Raporu’nu yayınladı. Rapora göre, uluslararası transfer ücretlerine 9,63 milyar dolar harcanarak 2022 yılına kıyasla yüzde 48,1’lik bir artış kaydedildi. Başarıyı transfere odaklı düşünen kulüpler, bonservis bedeli ödemekten çekinmedi ve futbol tarihinde rekor rakamlara ulaştı.
1.02.2024 Futbol
Göçmenin umudu kâbus ile masal arasında geziniyor
Göçmenin umudu kâbus ile masal arasında geziniyor İtalya’nın bu seneki Oscar adayı “Io Capitano/Kaptan Benim”, ‘Avrupa kıyılarına varmak gerçekten de bir umut mu yoksa yaşanması muhtemel ırkçılığın ilk basamağı mı?’ sorusunu seyircinin önüne çıkarıyor
28.01.2024 Kültür Sanat
Liselilerden sudaki ağır metal kirliliğine çözüm
Liselilerden sudaki ağır metal kirliliğine çözüm Lise öğrencileri Naz Kurtuluş ve Melis Ata, Charify projeleriyle Habitat Derneği ve UNICEF ortaklığında düzenlenen Geleceği Eşitle Projesi kapsamındaki Genç Girişimciler Fikir Maratonu yarışmasını kazandı.
28.01.2024 Eğitim
Fırat Tanış'ın 500. oyun heyecanı
Fırat Tanış'ın 500. oyun heyecanı Fırat Tanış, önceki gün Trump AVM'de objektiflere yansıdı. Sekiz yıldır oynadığı müzikal oyun 'Gelin Tanış Olalım' için anlamlı bir özel gösterim gerçekleştirmeye hazırlanan Fırat Tanış, prova için Trump Sahne’ye geldi.
26.01.2024 Cadde
Fırat Tanış'tan takdir alan hareket! Oyununun gelirini deprem bölgesi için bağışlayacak
Fırat Tanış'tan takdir alan hareket! Oyununun gelirini deprem bölgesi için bağışlayacak Fırat Tanış, 'Gelin Tanış Olalım' adlı oyunu için 500'üncü kez sahneye çıkacak. Ünlü isim, bu oyundan elde edilecek tüm geliri deprem bölgesinde kullanılması için UNICEF'e bağışlayacak. Levent’te görüntülenen Tanış, sekiz yıldır rol aldığı oyun hakkında konuşurken, 'tatil' sorusuna da dikkat çeken bir cevap verdi.
24.01.2024 Cadde
Bakan Fidan'dan Kızıldeniz yorumu: Savaşın girdaba dönüşeceğinin ön habercisi
Bakan Fidan'dan Kızıldeniz yorumu: Savaşın girdaba dönüşeceğinin ön habercisi Kızıldeniz, Irak ve Suriye'de yaşanan saldırıların ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hırvat mevkidaşıyla düzenlediği basın toplantısında önemli mesajlar verdi.
16.01.2024 Dünya
Usta oyuncu Ayla Algan'ın vefatından günler önce çektiği video yürek burktu
Usta oyuncu Ayla Algan'ın vefatından günler önce çektiği video yürek burktu Türk sanatının duayen ismi, tiyatro ve sinema oyuncusu Ayla Algan; hayatını kaybetti. Yarın son yolculuğuna uğurlanacak olan Algan'ın 2024 yılı için çektiği video ortaya çıktı. Ünlü ismin vefatından günler önce yayınlanan videosu yürek burktu.
5.01.2024 Magazin
Usta oyuncu Ayla Algan'ın vefatından günler önce çektiği video yürek burktu
Usta oyuncu Ayla Algan'ın vefatından günler önce çektiği video yürek burktu Türk sanatının duayen ismi, tiyatro ve sinema oyuncusu Ayla Algan; hayatını kaybetti. Yarın son yolculuğuna uğurlanacak olan Algan'ın 2024 yılı için çektiği video ortaya çıktı. Ünlü ismin vefatından günler önce yayınlanan videosu yürek burktu.
5.01.2024 Cadde
Sanat dünyasını yasa boğan ölüm! Usta oyuncu Ayla Algan hayatını kaybetti
Sanat dünyasını yasa boğan ölüm! Usta oyuncu Ayla Algan hayatını kaybetti Usta oyuncu Ayla Algan geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.
4.01.2024 Cadde
Anneler, aç çocuklarına uyku ilacı veriyor!..
Anneler, aç çocuklarına uyku ilacı veriyor!.. Afganistan’da Taliban’ın yönetimi devralmasının ardından son bir yıldır ülkede yoksulluk had safhaya ulaşırken, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’ndan (WFP) aldığı acil gıda yardımı kesilenlerin sayısı da 10 milyonu buldu.
31.12.2023 Dünya
Yer: Yemen! Çöpten yemek toplarken yaşamını yitirdi, konteynerin altında kaldı
Yer: Yemen! Çöpten yemek toplarken yaşamını yitirdi, konteynerin altında kaldı Yemen’de küçük bir kız çocuğu çöp konteynerinden yemek toplamak isterken yaşamını yitirdi. Korkunç görüntüler dünya medyasında ses getirdi.
27.12.2023 Dünya
Çöpten yemek toplarken yaşamını yitirdi! Konteynerin altında kaldı, korkunç görüntü
Çöpten yemek toplarken yaşamını yitirdi! Konteynerin altında kaldı, korkunç görüntü Yemen’de küçük bir kız çocuğu çöp konteynerinden yemek toplamak isterken yaşamını yitirdi. Korkunç görüntüler dünya medyasında ses getirdi.
27.12.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Unıcef ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.