Boyun, sırt ve bel ağrılarının nedeni yanlış uyku pozisyonu olabilir
Boyun, sırt ve bel ağrılarının nedeni yanlış uyku pozisyonu olabilir Boyun, sırt ve bel ağrılarının, yaşam kalitesini düşüren ve en sık doktora başvuru sebepleri arasında yer alan problemler olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özaras, dinlendirmeyen gece uykusu ve sabah ağrılı uyanmanın da günlük hayatı ve iş hayatını olumsuz etkilediğini kaydetti.
3.12.2023 Genel Sağlık
Uyurken gençleştiren yastık olur mu? İşin sırrı ne tarafa döndüğünüzde saklı
Uyurken gençleştiren yastık olur mu? İşin sırrı ne tarafa döndüğünüzde saklı Kadın erkek fark etmeksizin herkesin hayali geçip giden yıllara rağmen genç, sağlıklı ve ışıl ışıl cilde sahip olmak. İyi beslenmek ve su içmenin yanı sıra yaşlanmaya karşı savaşta alınacak önlemlerden biri de uyku şekli. Peki diri mi diri, kırışıksız bir yüze ve vücuda sahip olmak için hangi uyku pozisyonunu tercih etmek gerekiyor? Piyasadaki kırışıklık karşıtı yastıklar işe yarıyor mu? Güzellik Uzmanı Pervin Dinçer'e sorduk.
12.11.2023 Güzellik
Gece uykusunda ağızdan salya akması hangi hastalığın işareti?
Gece uykusunda ağızdan salya akması hangi hastalığın işareti? Gece uykusunda ağızdan salya gelmesinin birçok rahatsızlığın habercisi olabilir! Ağızdan salya akması nasıl geçer, nasıl tedavi edilir? "Yanlış uyku pozisyonu, reflü, bazı diş ve ağız problemleri, kafa travmaları, Parkinson, alerjiler, yemek borusu kanserleri, bazı ilaçlara ait yan etkiler, sinir sistemi bozuklukları ve bağırsak parazitleri gece uykusunda ağızdan su gelmesine neden olabilir" diyen Prof.Dr. Vedat Göral açıklamalarda bulundu.
20.05.2021 Genel Sağlık
Yanlış uyku pozisyonu bu hastalıklara neden oluyor!
Yanlış uyku pozisyonu bu hastalıklara neden oluyor! Sabah kalktığınızda beliniz, sırtınız veya boynunuz ağrıyorsa yanlış pozisyonda uyuyor olabilirsiniz. Ağrılara veya bozukluklara çözüm bulabilmek adına öncelikle bilinçli olmak gerekir. Unutmayalım ki yanlış yatış-uyku pozisyonu fıtıklara hatta kireçlenmelere bile neden olabilmektedir. Bel ağrısı uyku kalitesini bozabildiği gibi yanlış yatış pozisyonu da bel veya boyun ağrısına hatta fıtıklara neden olabilmektedir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.
12.09.2020 Sağlık
En zararlı uyku pozisyonu
En zararlı uyku pozisyonu Uyku, hayatımızı olumlu yönde değiştiren, yaşam kalitemizi artıran en önemli fiziki yöntemdir. Genelde az bir uykuyla sağlıklı olarak yaşayabilenlerin sayısı çok düşük seviyelerde kalıyor. Uykunun yanında uyku çeşitleri de büyük önem taşıyor. 'Nasıl uyumamak gerekir?'sorusunu bilim insanları yanıtladı. İşte en zararlı uyku pozisyonu...
26.09.2018 Genel Sağlık
Yanlış pozisyonda uyumak bacak kaslarını kısaltıyor
Yanlış pozisyonda uyumak bacak kaslarını kısaltıyor Geceleri yüzüstü uyumak bel ve boyun zedelenmelerine sırtüstü ise bacak kaslarında kısalmaya neden oluyor. En sağlıklısı ve ideali, bacakların karına doğru çekilerek cenin pozisyonunda yatmak.
12.03.2014 Güzellik