Vanuatu

Vanuatu

Son dakika Vanuatu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Vanuatu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Vanuatu haber sayfamızda...

Vanuatu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 224 vanuatu haberi bulunmuştur.
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı?
Derin deniz madenciliği yarışı neden hızlandı? Okyanus yüzeyinin binlerce metre altında, devasa maden yatakları bulunuyor. Bu madenlerin birçoğu, iklim değişikliğine karşı mücadelede dünyanın kritik olarak ihtiyaç duyduğu temiz enerji dönüşümü için kilit önemde.
27.03.2024 Dünya
Dünya Nüfusu 2024: Dünyada Kaç İnsan Var? Ülkelere Göre Dünya Nüfus Sıralaması
Dünya Nüfusu 2024: Dünyada Kaç İnsan Var? Ülkelere Göre Dünya Nüfus Sıralaması Dünya üzerinde yaşayan insan sayısı anlamına gelen dünya nüfusu her geçen gün artış gösteriyor. Bu artışlar yıldan yıla ölüm, doğum ve göçlere göre farklılık gösterebiliyor. Dünya üzerinde bu artış bazı ülkelerde daha fazla artış gösteriyor. Ülkelere göre dünya nüfus sıralamasında Çin başı çekerken ikinci sırada Hindistan ve üçüncü sırada Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yer alıyor. Kadın ve erkek doğum, ölüm oranları da ülke içerisinde farklılıklar gösteriyor. Dünyada kaç insan var? Ülkelere göre güncel dünya nüfus sıralaması ve tablosu ile ilgili detaylı bilgilere “Dünya Nüfusu 2024” içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Dünya
Vanuatu Hakkında Bilgiler; Vanuatu Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Vanuatu Hakkında Bilgiler; Vanuatu Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı 83 adadan oluşan Vanuatu, bozulmamış plajlara ve ilgi gören doğaya sahiptir. Dünyanın en mutlu insanlarının yaşamış olduğu ülke seçilen Vanuatu, Büyük Okyanus'un güney tarafında bulunan ada ülkesidir. Vanuatu nerede, para birimi ne, resmi dili hangisi, ülkemiz ile Vanuatu arası saat farkları ne kadar gibi soruları yanıtladık. 
2.01.2024 Gündem
Fiji Hakkında Bilgiler; Fiji Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Fiji Hakkında Bilgiler; Fiji Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Fiji Adaları Cumhuriyeti, 215 tanesi ıssız ada toplamda 322 adadan ve adacıktan oluşur. Yönetim olarak 9 ada olmak üzere bölgelere ayrılır. Fiji nüfusu ne kadar, ülke hangi kıtada, başkenti neresi, resmi dili hangisi gibi soruların cevaplarını derledik.
2.01.2024 Tatil
Vanuata'da 7.1'lik deprem
Vanuata'da 7.1'lik deprem Pasifik'teki ada ülkesi Vanuata'da yerel saatle 23.56'da 7.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
7.12.2023 Dünya
Kemer, 4,2 milyon turist ağırladı
Kemer, 4,2 milyon turist ağırladı Antalya'nın ,Kemer ilçesi, 1 Ocak- 31 Ekim tarihleri arasında 195 milletten 4 milyon 241 bin 925 yerli ve yabancı turist ağırladı. Bu sayı tüm zamanların rekoru olurken, Kemer'e en çok turist yollayan ülke Rusya oldu.
2.12.2023 Ekonomi
‘Yalnızlık 15 sigaranın zararına bedel’
‘Yalnızlık 15 sigaranın zararına bedel’ Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yalnızlığı “küresel bir halk sağlığı sorunu” ilan etti. DSÖ, yalnızlık sorunuyla mücadele için 11 kişilik uluslararası bir komisyon kurdu
17.11.2023 Dünya
Avrupa’nın çatısı Mont Blanc eriyor
Avrupa’nın çatısı Mont Blanc eriyor İklim krizi, okyanuslarda olduğu gibi dağlarda da büyük değişimi beraberinde getirdi. Batı Avrupa’nın en yüksek dağı olan Mont Blanc, son 2 yılda 2 metre küçüldü.
7.10.2023 Dünya
Son 6 yılda afetler nedeniyle 43.1 milyon çocuk yerinden edildi
Son 6 yılda afetler nedeniyle 43.1 milyon çocuk yerinden edildi UNICEF, hava koşullarına bağlı afetler nedeniyle geçmiş 6 yılda 44 ülkede, 43.1 milyon çocuğun ülke içinde yerinden mecburen ihraç edildiğini bildirdi.
6.10.2023 Dünya
Vanuatu açıklarında 6.4 büyüklüğünde deprem
Vanuatu açıklarında 6.4 büyüklüğünde deprem Güney Pasifik Okyanusu’nda yer alan Vanuatu açıklarında 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
26.07.2023 Dünya
Pasifik'te 7,7 büyüklüğünde deprem! Tsunami alarmı verildi
Pasifik'te 7,7 büyüklüğünde deprem! Tsunami alarmı verildi Güney Pasifik’te 7,7 büyüklüğünde saat 05.57’de deprem meydana geldi. Sarsıntının ardından bölgede tsunami alarmı verildi.
19.05.2023 Haberler
Pasifik'te 7,7 büyüklüğünde deprem! Tsunami alarmı verildi
Pasifik'te 7,7 büyüklüğünde deprem! Tsunami alarmı verildi Güney Pasifik’te 7,7 büyüklüğünde saat 05.57’de deprem meydana geldi. Sarsıntının ardından bölgede tsunami alarmı verildi.
19.05.2023 Dünya
Türk sahipli gemi Herson’da isabet aldı
Türk sahipli gemi Herson’da isabet aldı Birinci yılını doldurmak üzere olan Rusya - Ukrayna savaşı nedeniyle Dinyeper nehri kıyısındaki Herson (Kherson) Limanı’nda mahsur kalan Türk sahipli Tuzla gemisi saldırıya uğradı.
26.01.2023 Gündem
Son dakika... Vanuatu'da 7 büyüklüğünde deprem
Son dakika... Vanuatu'da 7 büyüklüğünde deprem Karaya yalnızca 23 kilometre uzaklıkta gerçekleşen sarsıntı, geniş bir alanda hissedildi. USGS, depremin bir tsunami uyarısını tetiklediğini duyurdu.
8.01.2023 Dünya
Vanuatu’da açıklarında 6 büyüklüğünde deprem
Vanuatu’da açıklarında 6 büyüklüğünde deprem Güney Pasifik Okyanusu’nda yer alan Vanuatu açıklarında 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
28.12.2022 Dünya
Ege'de film gibi operasyon! İfadeleri ortaya çıktı: Gaz kolu takılı kaldı, duramadık
Ege'de film gibi operasyon! İfadeleri ortaya çıktı: Gaz kolu takılı kaldı, duramadık Muğla'nın Bodrum ilçesinde ABD bayraklı yatın, Yunan karasularına girmek üzereyken durdurulduğu uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen 81 kilo kokain ile 3 kilo skunk, Bodrum Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği bahçesinde basına gösterildi. Gözaltındaki 4 şüphelinin polisteki ifadelerinde, kaçmadıklarını, yatın gaz kolunun takılı kalması nedeniyle duramadıklarını söyledikleri öğrenildi.
30.07.2022 Haberler
Ege'de film gibi operasyon! İfadeleri ortaya çıktı: Gaz kolu takılı kaldı, duramadık
Ege'de film gibi operasyon! İfadeleri ortaya çıktı: Gaz kolu takılı kaldı, duramadık Muğla'nın Bodrum ilçesinde ABD bayraklı yatın, Yunan karasularına girmek üzereyken durdurulduğu uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen 81 kilo kokain ile 3 kilo skunk, Bodrum Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği bahçesinde basına gösterildi. Gözaltındaki 4 şüphelinin polisteki ifadelerinde, kaçmadıklarını, yatın gaz kolunun takılı kalması nedeniyle duramadıklarını söyledikleri öğrenildi. Adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
30.07.2022 Gündem
Ege'de film gibi operasyonun detayları ortaya çıktı!
Ege'de film gibi operasyonun detayları ortaya çıktı! Muğla'nın Bodrum ilçesinde "dur" ihtarına uymayan lüks yat ve Sahil Güvenlik arasında yaşanan film gibi operasyonda detaylar ortaya çıktı.
29.07.2022 Haberler
Ege'de film gibi operasyonun detayları ortaya çıktı!
Ege'de film gibi operasyonun detayları ortaya çıktı! Muğla'nın Bodrum ilçesinde 'dur' ihtarına uymayan lüks yat ve Sahil Güvenlik arasında yaşanan film gibi operasyonda detaylar ortaya çıktı.
29.07.2022 Gündem
The Guardian: Çin'in Pasifik ülkelerine ziyaretlerinde gazeteciler engellendi
The Guardian: Çin'in Pasifik ülkelerine ziyaretlerinde gazeteciler engellendi Çin Dışişleri Bakanı Wang, Pasifik'teki ada ülkeleri turuna çıktı ancak Fiji'deki bölgesel zirvede hedeflenen anlaşma imzalanamadı. İngiliz gazetesi, Çinli yetkililerin turu izleyen medya mensuplarının basın kartlarının iptal edildiğini bildiriyor.
1.06.2022 Dünya
Son dakika haberler: Küresel hezimet! Çin'in yeni dönemi başlamadan bitti
Son dakika haberler: Küresel hezimet! Çin'in yeni dönemi başlamadan bitti Son dakika haberlere göre, Pekin yönetiminin liderlik ettiği 10 ülke bugün buluştu ancak Çin istediğini elde edemedi. Gizli anlaşmanın taslağını ele geçiren AFP altı ya da yedi sıfırlı dolar teklifleri olduğunu bildiriyor. ABD ve müttefiklerinin tüyleri diken diken.
30.05.2022 Dünya
Vanuatu, iklim değişikliğini Lahey’e götürecek
Vanuatu, iklim değişikliğini Lahey’e götürecek Küresel ısınma nedeniyle batma tehlikesi ile karşı karşıya olan Vanuatu, konuyu Uluslararası Adalet Divanı’na götürmeye hazırlanıyor.
30.04.2022 Gündem
‘Peynirli sandviç Dünya’yı öldürüyor’
‘Peynirli sandviç Dünya’yı öldürüyor’ Gazeteci Alex Renton’ın kitabına göre, çok masum görünen peynirli sandviç aslında Dünya’ya büyük zarar veriyor. Renton “Modern süt çiftçiliği iklimi bozan emisyonlara neden oluyor” dedi.
30.04.2022 Dünya
Dev fay hattı Pasifik Ateş Çemberi'nde peş peşe depremler
Dev fay hattı Pasifik Ateş Çemberi'nde peş peşe depremler Birkaç saat içerisinde büyüklükleri Vanuatu'da 5.8, Endonezya'da 5.4 ve Kermadec Adaları'nda 5'i bulan çok sayıda deprem kaydedildi.
17.04.2022 Dünya
UNICEF açıkladı: Covid kapanmaları hala 400 milyon öğrenciyi etkiliyor
UNICEF açıkladı: Covid kapanmaları hala 400 milyon öğrenciyi etkiliyor Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF), Covid salgını nedeniyle 23 ülkedeki 405 milyon öğrencinin okullarının hala kısmen ya da tamamen kapalı olduğunu açıkladı.
30.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Vanuatu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.