Son dakika: Libya’dan 'Vatiyye Üssü' açıklaması: Hafter’in sahip olmadığı ileri teknoloji uçaklarla vuruldu!
Son dakika: Libya’dan 'Vatiyye Üssü' açıklaması: Hafter’in sahip olmadığı ileri teknoloji uçaklarla vuruldu! Son dakika haberine göre, Libya Savunma Bakanlığı, başkent Trablus'un batısındaki Vatiyye Askeri Hava Üssü'ne düzenlenen hava saldırısında kullanılan uçakların "ileri teknoloji" olduğunu ve yabancı bir güç temin etmediği sürece ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'in bunlara sahip olamayacağını belirtti. Öte yandan başkenti ele geçirmek için başlattığı saldırılarda başarısızlığa uğrayan Halife Hafter, isyancı çeteler, soykırımla suçlanan milis gruplar ve yabancı paralı askerlere daha fazla bel bağlamaya başladı.
7.07.2020 Dünya
Vatiyye üssüne saldırı
Vatiyye üssüne saldırı Libya’daki stratejik Vatiyye Üssü’ne “kimliği belirsiz savaş uçakları tarafından” hava saldırısı düzenlendi. Üste askeri teçhizatın zarar gördüğü, ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.
6.07.2020 Dünya
Son dakika | Hafter'in hadsiz tehditlerine Türkiye son noktayı koydu! Çok ağır sonuçları olur
Son dakika | Hafter'in hadsiz tehditlerine Türkiye son noktayı koydu! Çok ağır sonuçları olur Libya'daki savaş ağası Hafter'in Rusya'nın verdiği savaş uçaklarının ardından Türkiye'yi tehdit etmesi anında karşılık buldu, Ankara peş peşe yaptığı açıklamalarla darbeci general ve destekçilerine meydan okudu. Öte yandan; Libya ordusu, başkentin güneyindeki Esabia beldesini Hafter milislerinden kurtardığını açıkladı.
21.05.2020 Dünya