Yasal

Yasal

Son dakika yasal haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yasal gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yasal haber sayfamızda...

Yasal

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 46.062 yasal haberi bulunmuştur.
Metaverse gözlüğü dikkat çekti! 'Ebru Polat herkesi gözetliyor'
Metaverse gözlüğü dikkat çekti! 'Ebru Polat herkesi gözetliyor' Bir süre avukat olarak görev yaptıktan sonra kariyerini bambaşka bir alan olan müzik üzerine kurmaya karar veren Ebru Polat, önceki gün Nişantaşı'nda kameralara yansıdı. Metaverse gözlüğü ile görüntülenen Polat, ayaküstü gazetecilerle konuşarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
10.05.2024 Cadde
Ceza yüzde 50 oranında artacak! Eğitimde geçit yok
Ceza yüzde 50 oranında artacak! Eğitimde geçit yok Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ayrıntılarını paylaşan Bakan Tekin, eğitimde şiddete yönelik verilecek cezanın yüzde 50 oranında artırılmasını, özel okullarda görevli öğretmenlerin de kamu görevlisi sayılmalarını teklif ettiklerini kaydetti.
10.05.2024 Eğitim
MEB’den yarın okulların tatil olduğu iddialarına açıklama
MEB’den yarın okulların tatil olduğu iddialarına açıklama Sosyal medyada "Okullar yarın tatil" iddiasına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, yarın okulların tatil olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.
9.05.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan kira davalarıyla ilgili açıklama
Bakan Tunç'tan kira davalarıyla ilgili açıklama Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi tarafından organize edilen, ‘Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi’ projesi kapsamında düzenlenen 'Uzlaştırma Uluslararası Sempozyumu', Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un katılımıyla gerçekleştirildi.
9.05.2024 Gündem
Dijital telifte ilk meşaleyi yaktı! Hüseyin Yayman: Bizim için tarihi bir görev
Dijital telifte ilk meşaleyi yaktı! Hüseyin Yayman: Bizim için tarihi bir görev TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, seçim sonrası ilk toplantısını 'dijital telif' gündemiyle yaptı. Yayman, “Fikri Sanat Eserleri Kanunu’nu yayıncıların telif haklarını korumaktan çok uzak. Bunu mutlaka güncellememiz gerekiyor. Komisyonumuza bu dönem tarihi bir görev düşüyor.” ifadelerini kullandı.
9.05.2024 Gündem
Dersimiz şiddet! Çocuklar öfkelerini yönetemiyor mu?
Dersimiz şiddet! Çocuklar öfkelerini yönetemiyor mu? Okullarda öğrencinin öğretmenini silahla vurarak öldürmesine kadar varan şiddet olaylarının önüne bir türlü geçilemiyor. Uzmanlara göre çocukların öfkesini yönetememesi, aileden yeterince sevgi görememeleri, dijital oyunlar ile filmler sorunun başlıca nedenleri.
9.05.2024 Gündem
Adalet Bakanı Tunç: Adli görüşme odalarının sayısını artırıyoruz
Adalet Bakanı Tunç: Adli görüşme odalarının sayısını artırıyoruz Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi hususu bütün dünyanın da problemi, sadece ülkemizin değil. İstatistiklere baktığımız zaman, tabi bunu bir istatistik meselesi olarak da görmemek lazım, bir kadınımızın bile kötü muameleye maruz kalması hepimizin yüreklerini acıtan bir durum” dedi.
8.05.2024 Gündem
Dursun Özbek'ten sert çıkış: Bana 'peşkeş çekiyor' diyemezsin!
Dursun Özbek'ten sert çıkış: Bana 'peşkeş çekiyor' diyemezsin! Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Toplantısı'nda sert açıklamalarda bulundu
8.05.2024 Galatasaray
Facia böyle önlendii: Uçak 371 metre sürüklendi, kıvılcımlar 12 saniyede söndürüldü
Facia böyle önlendii: Uçak 371 metre sürüklendi, kıvılcımlar 12 saniyede söndürüldü İstanbul Havalimanı'nda FEDEX şirketine ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmadığı için gövdesi üstüne indi. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda uçağın kurtarma çalışmaları sırasında açıklamalarda bulunan İstanbul Havalimanı İşletmesi İGA Hava Tarafı Operasyon Direktörü Ozan Karakış, "Hidrolik arızası sebebiyle burun iniş dikmesini açamaması sebebiyle bir kargo uçağı, 1-6 sağ pistimize acil iniş gerçekleştirdi. Yaklaşık 371 metre gövde üzerinde ilerleyerek, pistte tam merkez noktada kaldı" dedi.
8.05.2024 Haberler
Facia böyle önlendi: Uçak 371 metre sürüklendi, kıvılcımlar 12 saniyede söndürüldü
Facia böyle önlendi: Uçak 371 metre sürüklendi, kıvılcımlar 12 saniyede söndürüldü İstanbul Havalimanı'nda FEDEX şirketine ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmadığı için gövdesi üstüne indi. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda uçağın kurtarma çalışmaları sırasında açıklamalarda bulunan İstanbul Havalimanı İşletmesi İGA Hava Tarafı Operasyon Direktörü Ozan Karakış, "Hidrolik arızası sebebiyle burun iniş dikmesini açamaması sebebiyle bir kargo uçağı, 1-6 sağ pistimize acil iniş gerçekleştirdi. Yaklaşık 371 metre gövde üzerinde ilerleyerek, pistte tam merkez noktada kaldı" dedi.
8.05.2024 Gündem
Bakan Tekin'den yeni müfredatla ilgili açıklama: Kademeli bir geçiş öngörüyoruz
Bakan Tekin'den yeni müfredatla ilgili açıklama: Kademeli bir geçiş öngörüyoruz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen Eğitim Meclisi Toplantısı'na katıldı.
8.05.2024 Gündem
Bakan Tekin açıkladı: Öğretmene yönelik şiddetin cezai yaptırımlarına 'yasal düzenleme'
Bakan Tekin açıkladı: Öğretmene yönelik şiddetin cezai yaptırımlarına 'yasal düzenleme' Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili olarak yaptığımız hazırlık çalışmaların içerisinde öğretmene yönelik şiddetin ceza yaptırımları konusunda daha farklı değerlendirilmesine yönelik hukuki tedbirlerimizi aldık, yasal düzenlememiz de metnin içerisinde var" ifadelerine yer verdi.
8.05.2024 Eğitim
İstanbul'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesiyle ilgili Bakan Tekin ve Vali Gül'den peş peşe açıklamalar
İstanbul'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesiyle ilgili Bakan Tekin ve Vali Gül'den peş peşe açıklamalar İstanbul'da okul müdürü İbrahim Okutan'ın öldürülmesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve İstanbul Valisi Davut Gül açıklamalarda bulundu.
8.05.2024 Gündem
Finansal teknoloji sektöründe 87 milyon dolarlık satın alma
Finansal teknoloji sektöründe 87 milyon dolarlık satın alma Yerli finansal teknoloji şirketi iyzico, Türk finansal teknoloji şirketi Paynet’i 87 milyon dolara Arena Bilgisayar’dan satın almak için anlaşmaya vardı.
8.05.2024 Teknoloji
CHP'den, AYM'ye '8. Yargı Paketi' başvurusu
CHP'den, AYM'ye '8. Yargı Paketi' başvurusu CHP, kamuoyunda 8. Yargı Paketi olarak bilinen '7499 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' ile düzenlenen bazı maddelerin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
7.05.2024 Gündem
İmar Barışı düzenlemesi komisyonda
İmar Barışı düzenlemesi komisyonda İmar Barışı Kanun teklifini değerlendiren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Teklif özellikle yapının depreme dayanıklılığını belirli şartları karşılayan yapıların kapsamına alınması hedefliyor. Bu şartlar arasında zemin etüt raporları, fay hattı araştırmaları, depreme dayanıklılık raporları ve ilave kat yapılmışsa teknik rapor alınması gibi koşullar bulunuyor'' dedi.
7.05.2024 Ekonomi
Tarım Bakanı Yumaklı'dan kurbanlık fiyatlarına ilişkin açıklama
Tarım Bakanı Yumaklı'dan kurbanlık fiyatlarına ilişkin açıklama Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemenin TBMM tatile girmeden görüşülmesini beklediğini belirterek "Her kurumun sorumlulukları var. Herkes sorumluluklarını yerine getirecek" dedi.
7.05.2024 Ekonomi
'Pes' dedirten oyun! 'E-Devlet'ten onaylı ehliyetiniz hazır’
'Pes' dedirten oyun! 'E-Devlet'ten onaylı ehliyetiniz hazır’ Dolandırıcıların yeni hedefi, ehliyet almak isteyenler oldu. İnsanları sosyal medya üzerinden 'Sınavsız ehliyet' paylaşımlarıyla hedef alıyor. Dolandırıcılar, ağına düşürdüğü kişilerden önce para talep ediyor ardından ise ‘E-devletinize düşecek, kapınıza belge gelecek’ vaadiyle kayıplara karışıyor.
7.05.2024 Gündem
Trump’a 'sus payı' davasında yeni para cezası! Hapis yolu gözüktü...
Trump’a 'sus payı' davasında yeni para cezası! Hapis yolu gözüktü... Eski ABD Başkanı Donald Trump “sus payı” davası kapsamında konulan basına konuşma yasağını bir kez daha ihlal ettiği gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı. Yasağı ihlal etmeyi sürdürmesi halinde Trump'a hapis cezası verileceği açıklandı.
7.05.2024 Dünya
Kadınlar istihdamda daha yolun başında
Kadınlar istihdamda daha yolun başında Altınbaş Üniversitesi Yayınları tarafından İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gülçin Taşkıran editörlüğünde hazırlanan “Emeğin Kadın Suretleri”, Türkiye’de kadın emeğinin durumunu çok yönlü bir şekilde ele alıyor.
6.05.2024 Ekonomi
100 maddelik yeni Anayasa acil ihtiyaç
100 maddelik yeni Anayasa acil ihtiyaç Nevşehir’in ilk kadın milletvekili, ilk kadın belediye başkan adayı ve ilk kadın rektörlüğünün ardından, MHP’nin ilk kadın Grup Başkanvekili olan Filiz Kılıç, Milliyet’e özel açıklamalarda bulundu.
7.05.2024 Gündem
Esenler Erokspor'un rakibi sahaya U19'la çıkınca, Vanspor sahadan çekildi
Esenler Erokspor'un rakibi sahaya U19'la çıkınca, Vanspor sahadan çekildi Vanspor, Serik Belediyespor'un lider Esenler Erokspor maçına U19 takımı ile çıktığını öğrenince Bursaspor deplasmanında sahadan çekildi. Vanspor, Esenler Erokspor ile arasında sadece 2 puan vardı. Deplasmanda 6-0 galip gelen Erokspor puanını 83'e yükselterek 1. Lig'e adını yazdırdı.
4.05.2024 2.Lig
Süper Lig ekibinden Alex de Souza bombası! Başkan resmen açıkladı
Süper Lig ekibinden Alex de Souza bombası! Başkan resmen açıkladı Brezilya'da Avai'yi çalıştırdıktan sonra yaklaşık 1 yıldır bir takımla anlaşmayan Alex de Souza, Süper Lig ekibinin başına geçebilir. İşte detaylar...
4.05.2024 Antalyaspor

Benzer Haber Etiketleri

Yasal ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.