Gündem100 maddelik yeni Anayasa acil ihtiyaç

100 maddelik yeni Anayasa acil ihtiyaç

05.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Nevşehir’in ilk kadın milletvekili, ilk kadın belediye başkan adayı ve ilk kadın rektörlüğünün ardından, MHP’nin ilk kadın Grup Başkanvekili olan Filiz Kılıç, Milliyet’e özel açıklamalarda bulundu.

100 maddelik yeni Anayasa acil ihtiyaç

COŞKUN ERGÜL / ANKARA -  Kılıç, yeni anayasa tartışmaları ve partisinin bu konudaki görüşünün sorulması üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Cumhuriyet’in 100. yılına sivil Anayasa temasıyla hazırlanan ve muhataplarına ulaştırılan Anayasa’ya, ‘Allah’ın lütfu, kardeşlik ruhu ve vatan sevgisiyle varlık bulmuş biz Türk milleti’ düsturuyla giriş yapılmıştır. 4 ana bölümden oluşan 100 maddelik yeni Anayasa acil ihtiyaçtır. Darbeler ülkeyi, milleti hep geriye götürdü. FETÖ artıkları hala çevrede. Yeni Anayasa sadece sivil Anayasa olmayacak, aynı zamanda Türkiye’nin de tam koruma altına alındığı bir Anayasa olacak. Korumadan kastımız, bir daha darbelerin olamayacağı, sızmaların gerçekleşmeyeceği bir yasal düzeyde oluşturulan Anayasa metninden bahsediyoruz.”

 

KEŞFETYENİ
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!

Cadde | 03.05.2025 - 07:13

Survivor All Star 2025'e sürpriz bir şekilde veda eden isim Yiğit Poyraz olmuştu. İlk paylaşımını yapan Poyraz'ın 'Usta' ifadesi dikkat çekti.

Yazarlar