Yaz Lastiği

Yaz Lastiği

Son dakika yaz lastiği haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yaz lastiği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yaz lastiği haber sayfamızda...

Yaz Lastiği

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 186 yaz lastiği haberi bulunmuştur.
Kış lastiği uygulaması bitti
Kış lastiği uygulaması bitti Türkiye genelinde 1 Nisan itibarıyla şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari ve özel araçlarda kış lastiği uygulaması sona erdi.
8.04.2023 Ekonomi
Yaz lastiği uygulaması başladı, uzmanı uyardı: "Yakıt tüketimini artırıyor"
Yaz lastiği uygulaması başladı, uzmanı uyardı: "Yakıt tüketimini artırıyor" Türkiye genelinde şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari ve özel araçlarda kış lastiği uygulaması, 1 Nisan günü itibarıyla sona erdi. Kırıkkale'de oto lastik tamircisi Furkan Özmert, yaz mevsiminde kış lastiğinin yakıt tüketimini artırdığını belirterek, "Kışın yaz lastiği, yazın da kış lastiği kullanmak hem yakıtı artırıyor hem de ses yapıyor" dedi.
4.04.2023 Ekonomi
Lastikçilerde kış lastiği mesaisi başladı
Lastikçilerde kış lastiği mesaisi başladı Kocaeli'de, ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulamasına günler kala oto lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor. Oto lastik firması servis sorumlusu İrfan Acar, "1 Aralık itibarıyla ticari araçlar için kış lastiği zorunlu ama biz sadece ticari araçlarla sınırlı kalmayın diyoruz kullanıcılara. Kış koşullarında maksimum performansla araçlarını kullanabilmeleri için lastiklerini değiştirmelerini öneriyoruz" dedi.
25.11.2021 Ekonomi
e-Ticarette bayram hareketliliği yaşanıyor
e-Ticarette bayram hareketliliği yaşanıyor Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı ve PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, düğün sezonuna da denk gelen Kurban Bayramı nedeniyle bu ay kıyma makinesi, bıçak setleri, kahve makinesi, mutfak robotu, saklama kabı, mangal, derin dondurucu gibi ürünlerin e-Ticaret platformlarındaki satışlarında aylık bazda yaklaşık yüzde 35 artış olduğunu bildirdi.
15.07.2021 Ekonomi
Son dakika: Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Yapmayan pişman...
Son dakika: Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Yapmayan pişman... Son dakika haberine göre MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Nisan ayı itibarıyla havalar ısınmaya başladığı için yaz lastiği dediğimiz geleneksel lastik kullanımına geçmek gerekiyor. Çünkü yaz döneminde, kış lastiği kullanımı da aynı risklere yol açabiliyor." dedi.
2.04.2021 Otomobil
Kontrolden çıkan aracın altında kalmaktan son anda kurtuldu
Kontrolden çıkan aracın altında kalmaktan son anda kurtuldu Belarus'ta kontrolden çıkan aracın altında kalmaktan son anda kurtulan yaya ölümden döndü. O anlar işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
2.12.2020 Haberler
Son dakika: Milyonları ilgilendiriyor! Saatler sonra yasak başlıyor
Son dakika: Milyonları ilgilendiriyor! Saatler sonra yasak başlıyor Kış lastiği takma zorunluluğu nedeniyle İstanbul'da lastik bayileri önlerinde yoğunluk oluştu. Yarın itibarıyla yaz lastiği takmanın yasak olduğunu belirten uzmanlar kış lastiği takmayan sürücüleri para cezalarının beklediğini söylüyor. İşte kurallara uymayan sürücülere verilecek para cezası...
30.11.2020 Ekonomi
Kış lastiği değiştirme ücreti 60 liradan başlıyor
Kış lastiği değiştirme ücreti 60 liradan başlıyor Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kullanılması gereken kış lastiğini değiştirme ücreti, ebada göre 60 ile 125 lira arasında değişiyor.
29.11.2020 Ekonomi
Pirelli’den yeni lastik!
Pirelli’den yeni lastik! Pirelli’nin yüksek performanslı yaz lastiği yeni Cinturato P7, artırılmış güvenlik, verimlilik ve sürdürülebilirlik özellikleriyle öne çıkıyor. Pirelli’nin yetmiş yıllık geçmişe sahip Cinturato geleneğini ileriye taşıyan yeni lastik, önceki nesil P7’nin sürekli geliştirilmesinden edinilen tecrübelerden de yararlanıyor. Pirelli, yaz mevsimine girmeye hazırlandığımız bu günlerde yeni lastiği tüm Avrupa ve Asya pazarlarında satışa sunduğunu duyurdu.
2.06.2020 Otomobil
Kış lastiğini değiştirecek sürücülere uyarı
Kış lastiğini değiştirecek sürücülere uyarı Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Nisan itibarıyla sona erecek.
30.03.2020 Ekonomi
Otoyolda ölüm tuzağı!
Otoyolda ölüm tuzağı! İstanbul'da yol kenarında fıskiyelerden yola akan su sürücüler için ölüm tuzağına dönüşüyor. Sancaktepe'de dün bir polis memuru yola akan suyun kayganlaştırdığı yolda kaza yaparak hayatını kaybetti. Uzmanlar, bu durumun özellikle motosiklet sürücüleri için büyük tehlike oluşturduğunu kaydediyor.
11.09.2019 Haberler
Otoyolda ölüm tuzağı!
Otoyolda ölüm tuzağı! İstanbul'da yol kenarında fıskiyelerden yola akan su sürücüler için ölüm tuzağına dönüşüyor. Sancaktepe'de dün bir polis memuru yola akan suyun kayganlaştırdığı yolda kaza yaparak hayatını kaybetti. Uzmanlar, bu durumun özellikle motosiklet sürücüleri için büyük tehlike oluşturduğunu kaydediyor.
15.08.2019 Gündem
Continental’den yaz kampanyası
Continental’den yaz kampanyası Continental, gelenekselleşen yaz kampanyalarıyla tüketicilerinin hayatını kolaylaştırmaya devam ettiğini açıkladı.
1.05.2019 Ekonomi
Uzmanlar uyardı: “Kış lastikleri, yaz aylarında..."
Uzmanlar uyardı: “Kış lastikleri, yaz aylarında..." Kış aylarında, sürücülerin can ve mal güvenliğini sağlayan kış lastikleri, yaz aylarında kullanılmaya devam ettiği takdirde, fren mesafesini uzatarak kazalara sebebiyet verebiliyor, yakıt sarfiyatını arttırıp, konforu da etkileyebiliyor. Türkiye’de yaklaşık 23 milyona ulaşan kayıtlı motorlu araç sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için, 1 Aralık tarihinde başlayan kış lastiği takma zorunluluğu, 1 Nisan tarihinde sonra erdi. Kış aylarında araçların yol tutuşunu ve güvenliğini sağlayan kış lastikleri ticari araçlarda olduğu kadar hususi araçlarda da son derece önemli. Ancak soğuk havalarda kar ve buza etkili olan kış lastikleri, yaz mevsimde kullanılmaya devam edildiği sürece, başta fren mesafesini uzatmak gibi çeşitli tehlikeleri de beraberinde getirebiliyor. Yetkililer, her lastiğin mevsiminde kullanılması yönünde sürücüleri uyarırken, yakıt tasarrufu açısından da yaz aylarında kışlık lastiklerin söktürülmesi gerektiğini belirtiyor.
11.09.2019 Yaşam
En iyi spor otomobil lastiği Pirelli P Zero seçildi
En iyi spor otomobil lastiği Pirelli P Zero seçildi Pirelli P Zero performans lastiği, Alman dergisi Auto Bild tarafından en iyi spor otomobil lastiği seçildi.
26.03.2019 Otomobil
Emniyet'ten çok kritik uyarı! Twitter'dan paylaşıldı...
Emniyet'ten çok kritik uyarı! Twitter'dan paylaşıldı... Emniyet Genel Müdürlüğünce, araçlarda kış lastiği  kullanmanın önemine ilişkin bir video yayımlandı.
1.12.2018 Gündem
Bayramda trafiğe dikkat
Bayramda trafiğe dikkat Ramazan Bayramı’nda tatile ve akrabalarını ziyarete gidecekler hazırlıklarına şimdiden başladı. Continental, yollarda araç trafiğinin arttığı Ramazan Bayramı’nda güvenli bir yolculuk için sürücülere tavsiyelerde bulunuyor.
11.06.2018 Tatil
Mart sonunda kar sürprizi
Mart sonunda kar sürprizi Mart ayının sonuna gelinirken Düzce'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji dün Pazar günü yaz sıcaklarının geleceğini açıklamıştı.
29.03.2018 Gündem
Mart sonunda kar sürprizi
Mart sonunda kar sürprizi Mart ayının sonuna gelinirken Düzce'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji dün Pazar günü yaz sıcaklarının geleceğini açıklamıştı.
29.03.2018 Gündem
Kar yağdı, kış lastiği yoğunluğu erken başladı
Kar yağdı, kış lastiği yoğunluğu erken başladı Elazığ'da ilk karın düşmesi nedeniyle lastikçilerde yoğunluk erken başladı. 1 Aralık tarihi ile birlikte, şehirlerarası yollarda seyahat eden tüm araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu başlıyor. Ancak kar yağışının Türkiye genelinde bir çok ilde olduğu gibi Elazığ'da da erken başlaması lastikçilerde yoğunluğu erkenden başlattı. Yasağa 10 gün kala, kar yağışı ile birlikte sürücüler, araçlarının lastiğini değiştirmeye başladı.Öteyandan 1 Aralık'tan itibaren kış lastiğini taktırmayanlara trafik ekipleri tarafından 715 lira ceza kesileceği bildirildi.18 yıldır lastikçi olduğunu belirten Abbas Yeşilkaya, “1 Aralık itibariyle kış lastiklerinin değişimi zamanı geldi. Bizde de yoğunluk başladı. Hava sıcaklığı eksinin altına düştüğü zaman araçta kış lastiğine ihtiyaç duyulur. Aracın lastiği kışın değişilmesi gerekiyor. Nisan ayında ise yaz lastiği takılması gereklidir. 1 Aralık itibariyle kış lastiği takmayan ticari gruplara ceza geliyor. Binek araçlarda ise ceza yok ama kış lastiği takılmasına gerek var. Çünkü aracın yere sağlam basması için 4 lastiğinin değişime ihtiyacı vardır. Kışın yolda kalmamak için kış lastiği takılmalıdır” dedi.
11.09.2019 Haberler
‘Yanlış hava basıncı kazayı davet eder’
‘Yanlış hava basıncı kazayı davet eder’ Pirelli, bayram tatili için araçlarıyla yola çıkacak sürücülere tavsiyelerde bulundu. Pirelli Otomobil Lastikleri CEO’su Gian Paolo Gatti Comini, “Türkiye’de özellikle bayram tatillerinde trafik kazalarında ciddi artışlar yaşanıyor.
24.08.2017 Gündem
Kış lastiği uygulaması sona eriyor
Kış lastiği uygulaması sona eriyor Kış lastiğini saklarken ve yaz lastiğine geçerken bunlara dikkat!
22.03.2017 Otomobil
17 aydır gaz kesmedi!
17 aydır gaz kesmedi! Opel, ihtiyaç duyduğu dizel/otomatik kombinasyonlu modelleri sayesinde 17 aydır hız kesmeden büyüyor. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, bu yıl 65 bin adetlik satışa ulaşacaklarına inandıklarını söyledi...
12.06.2016 Ekonomi
Kış lastiği değiştirirken neye dikkat etmek gerekir?
Kış lastiği değiştirirken neye dikkat etmek gerekir? Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği Genel Sekreteri Bahadır Ünsal, 'Sıcaklıkların 7 derecenin altına düştüğü  bölgelerdeki sürücülerimiz hemen yazlık lastiklerine geçmesin' uyarısında bulundu
1.04.2016 Ekonomi
Petlas’ın Avrupa Çıkarması: Autopromotec 2015
Petlas’ın Avrupa Çıkarması: Autopromotec 2015 Petlas, tüm Dünya’daki otomotiv sektörü ekipman üreticilerinin heyecanla takip ettiği Autopromotec 2015 Fuarı’nda, yepyeni ürünlerini Avrupalı müşterilerine tanıttı.
12.06.2015 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Yaz Lastiği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.