Son dakika... Türkiye'den Kavala için çağrı yapan 10 ülkeye sert tepki
Son dakika... Türkiye'den Kavala için çağrı yapan 10 ülkeye sert tepki Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığı, Osman Kavala'nın yargılama sürecine ilişkin açıklamaları nedeniyle bakanlığa çağırdığı 10 ülkenin diplomatik misyon temsilcilerine, bu açıklamanın hadsiz ve kabul edilemez olduğunu iletti.
19.10.2021 Gündem
TBMM yerleşkesindeki bir ağaca yıldırım düştü
TBMM yerleşkesindeki bir ağaca yıldırım düştü TBMM yerleşkesindeki bir ağaca yıldırım düşmesi sonucu kısa süreli panik yaşandı. Ağacın kopan parçası seyir halindeki bir ağacın üzerine düştü.
22.03.2021 Haberler
Teröristlerin yaktığı tarihi kasrın benzeri Şırnak Üniversitesi yerleşkesine yapıldı
Teröristlerin yaktığı tarihi kasrın benzeri Şırnak Üniversitesi yerleşkesine yapıldı Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) tarafından yerleşkede yapımı tamamlanan, PKK'lı teröristlerin saldırılarında tahrip olan tarihi kasrın benzeri açıldı.
17.11.2020 Gündem
Hayvancılığın kalbi Bayburt’ta atacak
Hayvancılığın kalbi Bayburt’ta atacak Ekonomisi büyük oranda tarım ve hayvancılığa bağlı olan Bayburt’ta inşaatı hızla süren Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesi kenti bu konuda bölgenin yıldızı haline getirecek. Bulunduğu bölgenin ilk tarım kompleksi olma özelliğine sahip proje, tüm bölgeye hizmet edecek. İçerisinde tarımla ilgili her şeyin yer alacağı kompleksin, ilk etabında mezbahane, zahire pazarı, teknik alan, hayvan konaklama birimleri, paket arıtma ünitesi, dezenfeksiyon alanı, müşahede binası, büyükbaş hayvan ahırı, küçükbaş hayvan ağılı, idari bina, at ahırı, kaba yem deposu, veteriner binası, saman satış pazarı, tahıl deposu, deri toplama merkezi, gübre toplama alanı ve antrenman parkuru olacak. Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’de kenti hayvancılık konusunda cazibe merkezi haline getirecek projeyle ilgili bilgi veren Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, projenin 125 dönüm alana kurulduğunu ve yaklaşık maliyetinin 40 milyon TL olduğunu söyledi. Bayburt’ta tarım ve hayvancılığın en önemli sektörlerden biri olduğunu dile getiren Memiş, bu sektörün daha da canlı hale gelmesi ve faaliyetlerini daha iyi ve modern bir şekilde yürütülmesi için böyle bir proje başlattıklarını söyledi. 2018 Temmuz’da tamamlanacak Projeyle Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’in bağlantı noktasında bir cazibe merkezi oluşacağını kaydeden Memiş, “Projenin toplam maliyeti 39 milyon TL. Bu proje Kalkınma Bakanlığından onaylandı. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) aracılığıyla da yapılacak. Ajansın bize katkısı 4.5 milyon lira civarında olacak. Proje büyük olduğu için biz bunu üçe böldük. Birincisi 3 Mart 2017 tarihinde ihalesi yapıldı ve şu anda çalışmalar sürüyor. Fiziki olarak ta yüzde 60-65 arası bir tamamlama yapıldı. İnşallah 2018 Haziran, Temmuz gibi de projemiz tamamlanacak.” Projenin içerisinde neler var? İçerisinde tarım ve hayvancılk konusunda akla gelen herşeyin olduğunu kaydetti.
11.09.2019 Haberler
Erdoğan’dan 'yerli otomobil' eleştirisi
Erdoğan’dan 'yerli otomobil' eleştirisi Harp ve silah sistemleri alanında Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının karşılayan ASELSAN’ın Gölbaşı Yerleşkesi, törenle açıldı. Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin 1975’ten 2002’ye kadar savunma sanayinde yüzde 80 oranında dışarı bağımlı olduğunu ifade ederek, “Savunma Sanayinde bugün 1 milyar dolarlık AR-GE çalışması yapabiliyoruz. 5 milyar dolar yatırımlara ayırabiliyoruz. Şu anda ihracat yapan bir konuma geldik” dedi. Başbakan, savaşmadan savaşı kazanmanın bir yönünün de caydırıcılık olduğunu, ASELSAN’ın ifa ettiği görevin bu yüzden çok önemli olduğunu kaydetti. "YERLİ OTOMOBİL İÇİN KAPI KAPI DOLAŞIYORUZ" Yerli otomobil konusunda hâlâ adım atılmamasını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Devrim arabasında proje benzin olmadığı için yolda kaldı diye iptal ediliyor. Yıl oldu 2015 biz hâlâ yerli otomobil için kapı kapı dolaşıyoruz” dedi. “Bu millet çok zor şartlarda kazandığı birikimlerini yıllarca yurtdışından alınan uçaklara, tanklara harcadı” diye devam eden Cumhurbaşkanı, “Üretmekte ürkek davrananlar, ithal etmekte pek cesur çıktılar. Sıkıntı burada” ifadelerini kullandı.
11.09.2019 Haberler