LGS tercihleri ne zaman yapılacak? MEB duyuru: 2022 LGS lise tercih kılavuzu ve merkezi/yerel yerleştirme
LGS tercihleri ne zaman yapılacak? MEB duyuru: 2022 LGS lise tercih kılavuzu ve merkezi/yerel yerleştirme Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları açıklandı. MEB tarafından erişime açılan LGS sonuçlarının ardından adaylar tercih işlemleri ile ilgili detayları araştırıyor. İstediği liseye yerleşebilmek için okulların kontenjan ve yüzdelik dilimlerini sorgulayan adaylar LGS tercih kılavuzuna göre tercih işlemlerini yapacak. Peki, LGS tercihleri ne zaman, nasıl yapılacak? İşte LGS lise haberleri.
1.07.2022 Gündem
LGS SINAVI SAAT KAÇTA? LGS 2022 sınavı ilk oturumu kaçta başlayacak? MEB LGS sınav başlangıç ve bitiş saatleri...
LGS SINAVI SAAT KAÇTA? LGS 2022 sınavı ilk oturumu kaçta başlayacak? MEB LGS sınav başlangıç ve bitiş saatleri... LGS 2022 sınavı için artık kısa bir süre kaldı. 5 Haziran tarihinde yüz binlerce öğrenci Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'de ter dökecek. İki oturumda gerçekleştirilecek olan LGS sınavında adaylar Sözel ve Sayısal alandan yöneltilen soruları kendilerine verilen süre zarfında yanıtlamaya çalışacak. Peki LGS ilk oturumu saat kaçta başlayacak? Sınavda adaylara hangi derslerden kaç soru yöneltilecek?
4.06.2022 Gündem
LGS NE ZAMAN 2022? LGS başvuru nasıl yapılır, başvurular başladı mı?
LGS NE ZAMAN 2022? LGS başvuru nasıl yapılır, başvurular başladı mı? LGS 2022 tarihi geçtiğimiz haftalarda belli olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sınav kılavuzu ile birlikte LGS ile ilgili merak edilen detaylar da açıklandı. Peki, LGS ne zaman yapılacak? LGS başvuru nasıl yapılır, süreç nasıl işleyecek?
6.04.2022 Gündem
2022 LGS başvuru tarihi belli oldu! İşte detaylar...
2022 LGS başvuru tarihi belli oldu! İşte detaylar... Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kapsamında 5 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın başvurularıyla ilgili son dakika açıklaması yaptı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı da 2022 LGS kapsamındaki merkezi sınav kılavuzunu yayımladı.
29.03.2022 Gündem