Kışın sarma sarmak isteyen yazdan saklasın! Tuza gerek yok, yapraklar ilk günki gibiAsma yapraklarını kışa hazırlamak denildiği zaman birçok kişinin aklına tuzlu suyla yapılan salamura yöntemi gelir. Ancak bu yöntemin yanı sıra kullanılan başka bir uygulamanın daha pratik ve sağlıklı olduğu söyleniyor. Doğallığı koruyan ve tuz kullanmadan yapılan bu yeni tekniği mutlaka deneyin.
Asma yaprakları aile ekonomisine büyük katkı sağlıyorManisa'da üreticilerin en büyük geçim kaynağı olan Çekirdeksiz Sultaniye üzümünün yaprakları da ailelerin ekonomilerine büyük katkı sağlıyor. Bağcılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı ilçelerden biri olan Sarıgöl'de kadınlar tarafından toplanan bağ yapraklarının kilosu 30 TL'den alıcılara satılıyor.