Case Study Nedir, Nasıl Yapılır? Vaka Çalışması Nerelerde Kullanılır?
Case Study Nedir, Nasıl Yapılır? Vaka Çalışması Nerelerde Kullanılır? Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz ama anlam veremediğimiz Case Study, bir tür çalışma metodu olarak bilinir. Türkçeye “Vaka Çalışması ve Analizi” olarak geçen bu terim, çeşitli analizler ile birlikte vakanın durumunu ortaya koyan bir tür araştırma metodudur. Case study nedir, nasıl yapılır sizler için derledik.
8.02.2022 Eğitim
Yol çalışmasında ortaya çıktı
Yol çalışmasında ortaya çıktı Rize'nin Pazar ilçesinde başlatılan yol ve istinat duvarı çalışması sırasında, bir dönem çöp dökülen ve daha sonra üzeri toprak ve betonla kapatılan eski katı atık depolama alanı ortaya çıktı. Çöplerin dere kenarında çevreye yayıldığı alanda kirlilik oluştu. Belediye ekipleri, spor kompleksi yapımı planlanan alandaki çöplerin taşınması için çalışma başlattı.
11.09.2019 Yaşam
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden aşağı atladı
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden aşağı atladı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne çıkan kimliği belirsiz bir kişi, kendisini boğazın serin sularına attı. İhbar üzerine harekete geçen ekiplerin şahsı arama çalışmaları sürüyor.Olay, saat 17.00 sıralarında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, FSM Köprüsü’ne çıkan kimliği öğrenilemeyen bir kişi, bir süre bekledikten sonra bir anda kendini boğazın serin sularına attı. Şahsı gören vatandaşlar durumu ekiplere bildirdi. İhbar üzerine Sahil Güvenlik, deniz polisleri ve kıyı emniyetine bağlı ekipler harekete geçerken, sağlık ekipleri ise hazır bekletildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekiplerin şahsı arama çalışmaları sürüyor.
11.09.2019 Yaşam
Sulama kanalına giren iki kardeş boğuldu
Sulama kanalına giren iki kardeş boğuldu Adana'da serinlemek için sulama kanalına giren Suriye uyruklu iki kardeş boğuldu. Olay yerine gelen kardeşlerin yakınları büyük üzüntü yaşadı.Adana'nın Ceyhan ilçesinde serinlemek için girdiği sulama kanalında boğulma tehlikesi geçiren Suriyeli Abdulaziz İden (20) ve onu kurtarmak için suya atlayan ağabeyi İmad İden (25) akıntıya kapılarak kayboldu. İki kardeşi kurtarmak için çalışma başlatıldı. Ceyhan ilçesine bağlı Değirmendere mevkiinde buğday tarlasında saman toplayan Suriyeli iki kardeşten Abdulaziz İden, sıcak havada serinlemek amacıyla sulama kanalına girdi. Bir süre kanalda yüzen genç, akıntıya kapılınca İman İden de kardeşini kurtarmak için kanala atladı. Akıntıya kapılan kardeşler, bir süre sonra gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ceyhan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler ile Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, iki kardeşi arama kurtarma çalışmalarına katıldı. DSİ çalışanları da bölgelerinde Abdulaziz İden ve İmad İden'i bulmak için çalışma başlattı.
11.09.2019 Yaşam
Tıbbiye caddesi trafiğe kapatıldı
Tıbbiye caddesi trafiğe kapatıldı Haydarpaşa-Gebze banliyö hattı yenileme çalışmaları kapsamında Tıbbiye Caddesi üzerindeki karayolu köprüsünün yıkılıp yenilenmesi için Üsküdar’dan Kadıköy’e giden ana arter kapatıldı.Köprü, Ulaştırma Bakanlığı’nın yenileme çalışmaları kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün UTK2018/15-27 sayılı kararı ile 19 Nisan Perşembe akşamı (Cuma’ya bağlayan gece) araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Tıbbiye Caddesi üzerindeki köprünün kapatılmasının ardından bölge trafiğinin olumsuz etkilenmemesi için ise Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı ve köprüdeki taşıt trafiğinin verileceği geçici yol güzergâhları belirlendi. Araç trafiği; Behiçbey Sokak’tan, Dr. Eyüp Aksoy Caddesi istikametinde Tek Yön olarak sağlanacak. Araçların, Kadıköy sahile paralel olarak Rıhtım Caddesi’ne ulaşabilmeleri için ise Orgeneral Şahap Gürler Caddesi, 2 x 2 bölünmüş yol olarak hizmet verecek. Dr. Eyüp Aksoy ve Orgeneral Şahap Gürler Rıhtım Caddesi istikametinde yeni açılacak yolu sadece toplu taşıma araçları (otobüs minibüs taksi servis) kullanabilecek. Rıhtım Caddesi’ne gitmek isteyen diğer araçlar ise Taşköprü Caddesi ve Söğütlüçeşme Caddesi güzergâhını kullanarak Rıhtım Caddesi’ne ulaşabilecekler. Tıbbiye Caddesi ve Rıhtım Caddesi’ni kullanan yayalar için de yeni yaya yolu düzenlenecek. Tıbbiye Köprüsü yenileme çalışmasının, yaklaşık 1 yıl süreceği belirtildi.
11.09.2019 Yaşam
Otomobil dereye uçtu
Otomobil dereye uçtu Adana’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ıslah edilmiş dereye uçan otomobildeki 2 kişi yaralandı. Arka koltukta camdan fırlayarak 10 metre derinlikteki dereye düşen şahsı ekipler ummalı çalışma sonucu kurtardı. Meraklı vatandaşlar ise kurtarma esnasında cep telefonlarından canlı yayın yaptı. Kaza, Yüreğir ilçesine bağlı Sarıçam Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 33 BSN 47 plakalı İbrahim Durmaz yönetimindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ıslah edilmiş içerisinde su bulunmayan Sarıçam Deresi’nin kaldırımına uçtu. Otomobil, derenin kenarındaki kaldırımda asılı kalırken arka koltukta bulunan şahıs pencereden aşağı düştü. Şoför Durmaz kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, yaklaşık 10 metre yükseklikten derenin içerisine düşen şahıs olay yerine gelen ekiplerin ummalı çalışması sonucu kurtarıldı. Kurtarma sırasında ise vatandaşlar cep telefonlarıyla canlı yayın yapmak için birbiriyle yarıştı. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralı şahısların durumun iyi olduğu öğrenildi. Görgü tanığı bir kişi ise, “Araba giderken birden uçtu işte. Arkadaki şahısta pencereden düştü” dedi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
11.09.2019 Yaşam
Nisan ayında karla mücadele çalışması
Nisan ayında karla mücadele çalışması Ordu'nun yaylalarında Nisan ayında yapılan karla mücadele çalışması doğuyu aratmıyor. Kar kalınlığı yer yer 5 metreyi bulan bölgede beyaz engel iş makineleri ile aşılıyor. Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası'nda karla kapalı yayla yolları yaylacıların obalarına, evlerine ulaşması için Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerince açılıyor. Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu Çambaşı Yaylası'nda çalışmaları yakından takip eden vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, havaların ısınması ve baharın gelmesiyle birlikte Çambaşı Yaylası'na yaylacıların gelmeye başladığını söyledi. Çambaşı Yaylası'nın oba yollarının Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından açıldığını belirten Başkan Kaya, “Yaylacılarımız baharla birlikte yaylaya gelmeye başladılar. Karla kapalı yolları Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerimizce yaylacıların evlerine, yaylalarına ulaşması için açma çalışmaları yapılıyor” dedi.
11.09.2019 Yaşam
Baharda 6 metre karla kaplı yolu açmaya çalışıyorlar
Baharda 6 metre karla kaplı yolu açmaya çalışıyorlar Ardahan'da, kışın kapatılan ve halen bazı bölümlerindeki kar kalınlığı 6 metreyi bulan Ardahan-Ardanuç yolunun ulaşıma açılması için karayolları ekiplerince çalışma başlatıldı.Ardahan'da kışın kar dolayısıyla kapatılan Ardahan-Ardanuç karayolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı. Karayolları 183. Şube Şefliği ekipleri, kış mevsiminde kar yağışı ve trafik yoğunluğunun olmaması sebebiyle ulaşıma kapalı tutulan Ardahan-Ardanuç karayolunu ulaşıma açmak için Bağdeşen köyünün 2 bin 580 rakımlı Bilbilan yaylası mevkisine gitti. Greyder, rotatif ve kepçeden oluşan 5 ekip, yolu ulaşıma açmak için söz konusu mevkideki karla mücadele çalışmalarına başladı. Kar kalınlığı, bahar olmasına rağmen bazı bölümlerinde yer yer yaklaşık 6 metreye ulaşan yoldaki ekiplerin çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 9 kilometrelik bölümü karla kaplı olan yolun 4 günlük çalışmayla açılması planlanıyor.
11.09.2019 Yaşam
Üniversite kampüsündeki kazılar tarihe ışık tutacak
Üniversite kampüsündeki kazılar tarihe ışık tutacak 3 yıl önce 1. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenen Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kampüsü’ndeki alanda ilk çalışma nisan ayında başlayacak . Sit alanı ilan edilen bölgenin antik çağda 'kutsal alan' olarak kullanıldığı düşünülüyor Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kampüsü’nde antik döneme ait bir tarihi alanın tespit edilmesi ve 3 yıl önce 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescillenmesinin ardından yaşanan süreçte kazı çalışmalarının nisan ayında başlayacağı açıklandı. Aigai Antik Kenti'nin Kazı Heyeti Başkanı olan Doç. Dr. Yusuf Sezgin, antik çağda 'Kutsal alan' olarak kullanılmış olabileceğini düşündükleri alanın yapılacak çalışmaların ardından tarihe ışık tutacağını söyledi. Manisa CBÜ Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kampüsü içerisinde antik döneme ait olduğu tespit edilerek, 3 yıl önce 1. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenen tarihi alanda ilk çalışmanın nisan ayında başlayacağı ve çalışmaların yaklaşık 3 yıl süreceği öğrenildi. Kazı çalışmalarının, Manisa Müzesi Müdürlüğü ile Manisa CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü işbirliğinde yapılacağı öğrenildi. 2 bin 5 yıl öncesine dayanan tarihi bulgulara rastladıklarını alanın antik çağda 'Kutsal alan' olarak kullanılmış olabileceğini düşündükleri belirten Aigai Antik Kenti’nin Kazı Heyeti Başkanı ve Manisa CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Sezgin bu yıl yapılacak çalışmalarının ardından, alanda 2019 yılında arkeolojik kazı çalışmaları yapmayı planladıklarını söyledi. Alanda yürütülecek olan çalışmalarda yer alan öğrencilerin arazi tecrübesi sağlanacağını bildiren Sezgin, şöyle konuştu: “Nisan ayında başlatılması planlanan çalışmalarda öncelikle alanın temizlenmesi ve kültür varlıklarının tespiti gerçekleştirilecektir. Kalıntılar fotoğraflanıp mimari çizimleri yapılarak kayıt altına alınacaktır. Alanda yapılacak çalışmalar tarihe ışık tutacak.”
11.09.2019 Yaşam
Osmaniye'de tarihi taş köprü bulundu
Osmaniye'de tarihi taş köprü bulundu OSMANİYE Belediyesi tarafından Musa Şahin Bulvarı'nda sürdürülen alt geçit çatışmasında 400 yıllık olduğu sanılan tarihi kemerli taş köprü ortaya çıkartıldı. Belediye tarafından Musa Şahin Bulvarı'nda 'Alt Geçit, Devlet Bahçeli Meydanı ve Yayalaştırma Projesi' çalışmalarına başlandı. Bulvarda yapılan kazı sırasında tarihi kemerli taş köprüye ulaşıldı. Çalışmalar sırasında bulunan ve tarihi olduğu düşünülen yapıya zarar verilmeden iş makineleri durdurulup, müze müdürlüğü yetkililerine haber verildi. Olay yerinde detaylı inceleme yapan ekipler, titizlikle ortaya çıkartılan kemerli yapı kalıntısının fotoğraflarını çekip rapor tuttu. Polis ise bölgede önlem aldı. Tarihi taş köprüde inceleme yapan Adana Müze eski Müdürü İsmet İpek ise köprünün 400 yıllık olduğu iddia etti. Söz konusu kemerli yapı kalıntısını incelediğini ifade eden İpek, Belediye alt geçit inşaatında çıkan köprünün eni 3 metre, boyu 6 metre, yüksekliği 2 metreye kadar olduğu tespit edilmiştir. Kesme taşlardan örülü kemerli ve tonoz örtülü bu köprüde tonozun iç yüzeyindeki sıvanın çimento olmadığını, çimentoya çok benzeyen Horasan harcı olduğunu düşünüyorum. Belediye Alt Geçit inşaatında çıkan köprü, 16. YY'da Osmaniye'nin yerindeki Kınık şehri devrine ait bir eserdir. Köprünün geleceği ile ilgili karar, Kültür Varlıkları Adana Koruma Kurulu'na aittir. Osmaniye kentinin geleceği için önemli olan modern alt geçit inşaatının devam etmesi için muhtemelen köprünün fotoğrafı alındıktan ve rölevesi çıkarıldıktan sonra sökülmesine karar verilecektir dedi.
11.09.2019 Yaşam
Kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Kar ulaşımı olumsuz etkiledi ARDAHAN'ın Posof İlçesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar yağışı ardından belediye ekipleri şehir merkezinde kar temizleme ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Şehir merkezinde 10 santime ulayan kar yağışı nedeniyle vatandaşlar ev ve işyerlerinin önünün karını temizleme telaşına düştü. Uzun bir süreden sonra kar yağışının başlamasının sevindirici olduğunu belirten Bekir Öztürk Mevsim kurak geçiyordu. Keşke biraz daha fazla yağsa, ihtiyacımız var. Allah herkese fırsat versin. Kara kışın biraz zorlukları oluyor, ama buna da katlanmak zorundayız dedi. Öte yandan Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü, Erzurum'un kuzeyi ile Ardahan çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin edildiğini bildirdi. Uzmanlar,bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin, vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Meteoroloji, dik ve eğimli yamaçlarda çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
11.09.2019 Yaşam
Sultangazi'de toprak kayması
Sultangazi'de toprak kayması Sultangazi'de bir inşaat alanında yapılan çalışmada toprak kayması meydana geldi. Toprak altında kalanların olduğunu öne sürülmesi üzerine kurtarma çalışması başlatıldı.
11.09.2019 Yaşam
40 derece sıcakta çalışarak tarihi gün yüzüne çıkarıyorlar
40 derece sıcakta çalışarak tarihi gün yüzüne çıkarıyorlar Kars’a 42 kilometre uzaklıkta bulunan Ani Ören Yeri’nde 40 derece sıcağa aldırış etmeden tarihi gün yüzüne çıkarıyorlar. Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fahriye Bayram Başkanlığı’ndaki 34 kişilik ekip, sıcak havaya aldırış etmeden Ani Ören Yeri’nde kazı çalışmalarını yürütüyor. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Kars’ta kazı ekibi en çok etkileyen ise sıcak hava ile birlikte etkili olan rüzgarın savurduğu toprak, Prof. Dr. Fahriye Bayram, ekibiyle birlikte çalışmalarını aralıksız yürütüyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Ani Ören Yeri’nde yapılan kazı çalışmalarında birçok tarihi değerin gün yüzüne çıkarılması hedeflediklerini İfade eden Prof. Dr. Fahriye Bayram, “Ani’deki kazı çalışmalarına başladığımızdan beri hedefimiz aslında ayaktaki yapıların kurtarılması ve onların daha uzun süre yaşayabilmeleri için restorasyonların gerçekleştirilmesi. Daha önce ki yıllarda biz Katedral’in etrafında çalışmıştık. Çünkü onun restorasyon projeleri hazırlanmıştı. Bu yıl Katedral’in etrafındaki çalışmalarımızı sonlandırdık” dedi. “Çok sayıda İslami sikke çıktı” Surların onarım işlerine başladıklarını belirten Prof. Dr. Bayram, “Şimdi Surların onarım işlemleri gerçekleştiriliyor. Projeleri hazırlandı onlarında, o yüzden biz Aslanlı Kapı’nın Doğu’sundan başlayarak tüm Surların önünü kazacağız. Ondan sonra da restorasyon çalışmaları başlayacak. İkinci çalışma alanımız da Büyük Hamam’dı. Ani’de iki tane hamam var şimdilik, Büyük Hamam ve Küçük Hamam. Bu Selçuklular döneminde yapılmış. Anadolu’daki ilk hamam örnekleri, bunların plan tipleri daha sonra Anadolu’ya kaynak oluşturmuş. Büyük Hamam 1960’lı yıllarda Prof. Dr. Kemal Balkan, tarafından kazılmış ve bir de toprak çok iyi analiz edilmemiş. O yüzden biz bu toprağı sanki yeni bir kazı alanıymış gibi kademe kademe kazıyoruz. Toprağı eliyoruz. İçerisinden çok sayıda İslami sikke çıktı. Henüz deşifrelerini yapmadık. Onun dışında çok kaliteli seramikler var.
11.09.2019 Yaşam
Suriye sınırında hummalı çalışma
Suriye sınırında hummalı çalışma Suriye sınırında iş makinelerinin hareketliliği gözlendi. Suriye sınırında çalışmaya başlayan iş makineleri yolları düzeltmeye başladı.
11.09.2019 Haberler
Bornozla sokağa döküldüler!
Bornozla sokağa döküldüler! Ankara Çankaya'da ODTÜ Ormanı'ndan da geçen yol çalışması sırasında yapılan su borusu bağlantıları nedeniyle uzun süre su kesintisi yaşayan mahalleli, tepkisini bornozlarla sokağa çıkarak gösterdi.
11.09.2019 Yaşam
Dozer kepçesine obüs mermisi takıldı!
Dozer kepçesine obüs mermisi takıldı! Kars'ın Tahtacılar Caddesinde altyapı çalışması sırasında dozer kepçesine insan kemikleri ve patlamamış Rus obüs mermisi takıldı.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri