Eğitim Case Study Nedir, Nasıl Yapılır? Vaka Çalışması Nerelerde Kullanılır?

Case Study Nedir, Nasıl Yapılır? Vaka Çalışması Nerelerde Kullanılır?

08.02.2022 - 14:38 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz ama anlam veremediğimiz Case Study, bir tür çalışma metodu olarak bilinir. Türkçeye “Vaka Çalışması ve Analizi” olarak geçen bu terim, çeşitli analizler ile birlikte vakanın durumunu ortaya koyan bir tür araştırma metodudur. Case study nedir, nasıl yapılır sizler için derledik.

Case Study Nedir, Nasıl Yapılır Vaka Çalışması Nerelerde Kullanılır

Özellikle de dijital dünya ve arama motorları ile ilgili olan kişilerin sıkça kullandığı bu terim, yapılan çalışmaların tam anlamı ile başarısızlıkla sonuçlanması ve başarıya ulaşması bu çalışmanın aşamalarını ortaya koymamıza yarar. 

Haberin Devamı

 Case Study Nedir?

 Case Study, üzerinde çalıştığımız bir projenin başarı ve başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra başlangıçtan proje bitişine kadar geçen süre içinde hangi aşamalarda ne gibi çalışmalar yapıldığına dair de bazı bilgiler verir. Aynı zamanda nelerin doğru yapıldığı nelerin yanlış yapıldığına dair net belgelerle çalışma süreci ortaya konulur.

 Case Study Nasıl Yapılır?

 Case Study ise, vaka Analizi, bir veriler bütünü olarak bilinir. Projeye ait olan bütün verilerin toplanarak analiz yapılması, analizler yapıldıktan sonra da çeşitli veri görselleştirme araçları ile bir düzen içinde sunulması ile meydana gelir.

  Vaka Çalışması Nerelerde Kullanılır?

 Case Study çalışmaları, hizmet sektöründen, pazarlama alanına çok geniş bir skalada kullanılabilir. Örneğin; konakladığınız bir otelden çıkarken katıldığınız anket bir çalışması bile aslında Case Study çalışmalarına örnek oluşturacak bir geri bildirim yaratır. Dijital alanda da benzer bir şekilde kullanıcıların site içinde geçirdikleri zamanı referans alarak site içinde yapacağınız düzenlemeler ise, Case Study için yine alternatif bir şekilde geri bildirim oluşturur.