Elektron

Elektron

Son dakika elektron haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan elektron gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan elektron haber sayfamızda...

Elektron

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 351 elektron haberi bulunmuştur.
Einstein'ın 'foton teorisi'ni Türk profesör ispatladı
Einstein'ın 'foton teorisi'ni Türk profesör ispatladı Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Einstein'ın 119 yıl önce ortaya koyduğu ışığın doğasıyla ilgili 'foton teorisi'ni geliştirdiği nanoteknolojik sistemle ispatladı.
28.01.2024 Gündem
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımı
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımı YKS ÖSYM tarafından uygulanan üniversite giriş sınavıdır. Lise mezunu veya lise son sınıf öğrencileri lisans eğitimi almak için bu sınava girebilir. YKS toplamda 3 oturumdan oluşur. Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği YKS’nin 1. Oturumu TYT’dir. TYT sınavına giren öğrenciler AYT ve YDT’ye girme hakkına sahip olurlar. AYT sınavı alan bilgisi ölçerken, YDT ise yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler içindir. TYT ve AYT konuları arasında matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih, felsefe ve din kültürü yer almaktadır. YDT sınavına Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden herhangi biri tercih edilerek girilir. 2024 TYT, AYT VE YDT konuları ve soru dağılımı için “2024 YKS Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya Konuları
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya Konuları AYT lisans eğitimi almak isteyen lise son sınıf veya lise mezunu kişilerin girdiği sınavdır. YKS’nin 2. Oturumu olan AYT sınavına girmek için öncelikle TYT sınavına girmek şarttır. AYT sınavı öğrencilerin kendi alanlarında sahip olduğu başarıyı ölçmektedir. Toplamda 160 soru bulunur ve öğrencilerin toplam süresi 180 dakikadır. YKS’nın 2. Oturumu olan AYT konuları arasında matematik, edebiyat, fizik, biyoloji, kimya, tarih, coğrafya, felsefe, geometri ve din yer almaktadır. 180 sınav barajını geçen öğrenciler 4 yıllık lisans tercihi yapmaya hak kazanırlar. 2024 AYT konularını merak ediyorsanız konu ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
11.12.2023 Dünya
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu! Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi...
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu! Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi... Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
10.12.2023 Dünya
6 bin depremzedenin yaşadığı bölge incelendi, asbest çıktı
6 bin depremzedenin yaşadığı bölge incelendi, asbest çıktı Türk Tabipleri Birliği ile Türk Hava Hakkı Platformu 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu. İncelemeler sonucuna bölgede asbest tespit edildi.
5.11.2023 Gündem
Yeni Savunma Sanayii anlayışı...
Yeni Savunma Sanayii anlayışı... 1990-2000 yılları arasında tedarik yaklaşımı da hazır alımdan ortak üretime doğru değişiklik göstermiş, bu süreçte Zırhlı Muharebe Aracı, Hafif Nakliye Uçağı, Başlangıç Eğitim Uçağı, Cougar Helikopteri gibi projeler öne çıkmıştır.
28.10.2023 Gündem
Cambridge’de fizik Atatüre’ye emanet
Cambridge’de fizik Atatüre’ye emanet Türk bilim insanı Prof. Dr. Mete Atatüre, İngiltere’nin Cambridge Üniversitesi’nin Fizik Bölümü olan Cavendish Laboratuvarı’nın bölüm başkanı olarak atandı.
4.10.2023 Gündem
Son dakika... 2023 Nobel Fizik Ödülü'nü kazananlar belli oldu
Son dakika... 2023 Nobel Fizik Ödülü'nü kazananlar belli oldu 2023 Nobel Fizik Ödülü'nü elektron dinamikleri ile ilgili yaptıkları çalışmalar sebebiyle Pierre Agostini, Ferench Krausz ve Anne L'Huillier kazandı.
3.10.2023 Dünya
Bilim insanları antimaddenin gizemini çözmeye bir adım daha yaklaştı
Bilim insanları antimaddenin gizemini çözmeye bir adım daha yaklaştı Bilim insanları, Evren ilk oluştuğunda bolca bulunan gizemli antimaddeyle ilgili önemli bir keşif yaptı.
28.09.2023 Dünya
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır? Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Başından girdi, burnundan çıktı! Bir fili öldürecek kadar radyasyona dayanma sırrı
Başından girdi, burnundan çıktı! Bir fili öldürecek kadar radyasyona dayanma sırrı Her zamanki gibi ilgilenmesi gereken cihazlar üzerinde çalışıyordu. O anda bir aksaklık yaşanınca neyin yanlış olduğunu görmek isteyen genç fizikçi, içinden yoğun şekilde güçlü proton ışınının geçtiği kanalın içine başını soktu. İşin en korkutucu tarafı parçacık hızlandırıcısı hâlâ çalışıyordu ve radyasyon en yüksek seviyedeydi. Sonrasında yaşananlar ise akıllara durgunluk verdi.
9.06.2023 Dünya
Çığır açacak keşif! Bilim insanları zamanı geriye sardı
Çığır açacak keşif! Bilim insanları zamanı geriye sardı Uluslararası bir araştırma ekibi, kuantum dünyasının alışılmadık özelliklerinden yararlanarak belirli bir sistemin saatini hızlandırmanın, yavaşlatmanın ve hatta tersine çevirmenin yolunu bulduğunu iddia ediyor.
1.03.2023 Dünya
Bilim insanları, bataryaları ultra hızlı şarj etmenin önündeki engeli kaldırdı
Bilim insanları, bataryaları ultra hızlı şarj etmenin önündeki engeli kaldırdı Bilim insanları, ultra hızlı batarya şarjının önündeki büyük bir engeli nasıl aşacaklarını nihayet çözdüklerini belirtiyor.
1.02.2023 Dünya
'Artık saniye' uygulamasına son veriliyor
'Artık saniye' uygulamasına son veriliyor Teknolojik altyapıda problemlere yol açan artık saniye uygulaması son buluyor. Uluslararası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu'nun (BIPM) cuma yaptığı oylamada, artık saniyelerin 2035'e kadar kaldırılmasına karar verildi.
22.11.2022 Dünya
Bakteriler insanların ağzında yaşayacak şekilde evrimleşiyor
Bakteriler insanların ağzında yaşayacak şekilde evrimleşiyor Bilim insanları, Latince adı Neisseriaceae olan bir bakteri ailesinin, insanların ağızlarında yaşayacak şekilde evrimleştiğini tespit etti.
25.08.2022 Dünya
Kısa kısa Cadde
Kısa kısa Cadde Çocuklarıyla tatilde Alessandra Ambrosio, şu sıralar çocuklarıyla tatil yapıyor...
16.08.2022 Cadde
Atomlar ilk kez sıvı içinde yüzerken görüntülendi
Atomlar ilk kez sıvı içinde yüzerken görüntülendi Bilim insanları, Manchester Üniversitesi'ndeki bir deneyde elde edilen görüntü için "Bu bir dönüm noktası ve sadece başlangıç" diyor.
4.08.2022 Dünya
Güçlü Etkileşim Nedir? Güçlü Etkileşimler Hangileridir?
Güçlü Etkileşim Nedir? Güçlü Etkileşimler Hangileridir? Güçlü etkileşim son zamanlarda çok sık araştırılan konular arasında bulunmaktadır. Kuarklar ve gluonlar arası etkilemişe güçlü etkileşim adı verilir. Kuark maddenin temel bileşiminden birini temsil etmektedir. Gluon ise kuarklar arasındaki etkileşimi sağlayan temel parçacık olmaktadır. Güçlü etkileşim nedir? Güçlü etkileşimler hangileridir? İşte, tüm detaylar.
24.07.2022 Eğitim
Tropikal bölge üzerinde 'devasa' ozon deliği keşfedildi
Tropikal bölge üzerinde 'devasa' ozon deliği keşfedildi Ozonun tükendiği alan, Antarktika üzerindeki delikten 7 kat daha büyük ve Dünya nüfusunun yüzde 50'sini etkileyebilir.
7.07.2022 Dünya
‘Karanlık madde’ için rekor kırıldı
‘Karanlık madde’ için rekor kırıldı CERN’deki bilim insanları enerjinin çoğunu oluşturan “karanlık madde”nin sırlarını keşfedebilmek amacıyla protonları rekor bir enerji seviyesinde çarpıştırdı.
7.07.2022 Dünya
Histopatoloji Nedir, Neden Yapılır? Histopatolojik Bulgular Nelerdir?
Histopatoloji Nedir, Neden Yapılır? Histopatolojik Bulgular Nelerdir? Patolojik histoloji ya da histopatoloji, hastalıklı dokunun histolojik incelenmesi konusunda uzmanlaşan bir patoloji dalıdır. Anatomik patoloji bakımından da önemli bir araç olarak bilinen histopatoloji, aynı zamanda kanser ve diğer hastalıkların da doğru ve kesin teşhis edilebilmesi için kullanılır ve bu nedenle de çok önemlidir. Histopatoloji nedir, neden yapılır sizler için derledik.
6.07.2022 Sağlık
AYT Fizik’te bir soru hatalı iddiası
AYT Fizik’te bir soru hatalı iddiası Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT) Fizik’te yer alan bir sorunun hatalı olduğuna yönelik iddialar var.
22.06.2022 Gündem
Elektron Taşıma Sistemi (Ets) Nedir, Ne İşe Yarar? Ets Nerede Görev Yapar?
Elektron Taşıma Sistemi (Ets) Nedir, Ne İşe Yarar? Ets Nerede Görev Yapar? Elektron taşıma sistemi, biyoloji alanında sıklıkla karşılaşılabilen bir ifadedir. Elektron taşıma sistemi aynı zamanda elektron taşıma zinciri olarak da bilinmektedir. ETS, oksijenli solunumun üçüncü ve sonuncu evresi olarak ifade edilebilir. Elektron taşıma sistemi, mitokondrinin iç zarına gömülü bir halde bulunan elektron taşıyıcı moleküllerden oluşmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
1.06.2022 Eğitim
CRT Teknolojisi Nedir, Nasıl Uygulanır? CRT Artık Neden Kullanılmıyor?
CRT Teknolojisi Nedir, Nasıl Uygulanır? CRT Artık Neden Kullanılmıyor? CRT teknolojisi, eski nesil görüntü teknolojisi olarak adlandırılmaktadır. Elektronların tüp içerisinde yüksek hız ile fırlatılmaları, bu etkinin sonucunda ışık oluşturmaktadır. Peki, CRT teknolojisi nedir? CRT teknolojisi nasıl uygulanır? CRT artık neden kullanılmıyor sizler için ayrıntıları ile derledik.
20.04.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Elektron ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.