Mühendisliği bırakıp memleketine döndü! Yetiştirdiği ürüne sipariş yağıyor
Mühendisliği bırakıp memleketine döndü! Yetiştirdiği ürüne sipariş yağıyor İstanbul'da bir firmada çalışan tekstil mühendisi Tuğçe Duman, büyük şehirden bunalınca kariyerini geride bırakıp eşiyle memleketi Hatay'a dönerek, aile mesleği ipek böcekçiliğini sürdürmeye başladı.
19.05.2021 Yaşam
İzmir'de ipek böcekçiliğini kadınlar canlandıracak
İzmir'de ipek böcekçiliğini kadınlar canlandıracak İzmir'in Ödemiş ilçesinde 14 kadın, ipek böceklerinden elde ettikleri kozaları satarak ev ekonomisine katkı sunacak. İpek böcekçiliği yapan vatandaşlar ortalama 3-6 bin TL arasında aylık ücret kazanıyorlar.
21.05.2020 Ekonomi
İstanbul'dan kaçıp İpek Böcekçiliğine başladı!
İstanbul'dan kaçıp İpek Böcekçiliğine başladı! İstanbul'da yaşarken şehrin kargaşasından kaçarak Manisa'nın Gördes İlçesi'nde dededen kalma 80 dönüm arazinin 60 dönümüne 10 bin dut ağacı diken 32 yaşındaki Zeki Diri, ipek böceği üretimine başladı. Türkiye'de ipek böcekçiliğinde üretim açığı olduğunu kaydeden Diri, bu işi yapmaya karar verdiğinde elinde hiçbir bilgi bulunmadığını anlattı. Zeki Diri, şöyle dedi: "Ancak, bir sene olmadan ürünü ürettik. Tırtılları ürettik, koza haline gelmesi için 40 güne ihtiyacı var. İpek böceğinde tohum ve ilaç maliyeti yok. Biz sadece dut yapraklarını kesip böceklere vererek üretimi yapmayı sağlıyoruz. Böceğin büyümesi için yaşam şartlarını oluşturuyoruz. Bizim tek ihtiyacımız olan şey dut yaprağı. Bu bahçeye 10 bin adet dut ağacı diktik. Türkiye'de şu anda kapama dut bahçesi olarak tek alanda bizim bahçemiz kadar büyük bir bahçe kayıtlarda yok. Tek alanda 10 ton üretim kapasitesi hedefimiz var. 4-5 yıl içinde bu hedefe ulaşmayı bekliyoruz."
11.09.2019 Haberler
40 günde 5 bin 500 lira kazandırıyor
40 günde 5 bin 500 lira kazandırıyor İnegöl ilçesinde, damızlık ipek böcekçiliğinin yoğun olarak yapıldığı İhsaniye Mahallesi'nde yaşayan aileler, kazancı yüksek olan bu iş sayesinde 40 günde 5 bin 500'er lira gelir elde edebiliyor. - AA
2.07.2014 Kariyer