The Marmara Taksim’de Palamut GünleriThe Marmara Taksim Tuti Restaurant, en lezzetli mevsiminde“Palamut Günleri” düzenliyor. Özel soslar, garnitür ve salatalar ile zenginleştirilmiş palamut menüsü,sezon boyunca lezzet avcılarını bekliyor.
Ebru'dan 'Dön Ne Olur'Bu akşam Ebru Gündeş, eğlenceseverlerin ve medyanın koruyup kollaması gereken, İstanbul'un tek gazinosu olarak ayakta kalma savaşı veren Günay Müzikhol'de...
Lezzet ve eğlence Kokosh'daTepebaşı'nda trafik bir felaket, alışveriş öncesi ya da sonrası Bella Pizza Osmanbey'de, The Plaza Hotel Lokantası'nda zengin mönü, Kafes Garden'da haftasonları fasıl, pazarları brunch keyfi, Sait Halim Paşa Yalısı'nda davet...
Tatlı şaraba iade-i itibarDömisek (yarı tatlı) ve tatlı şaraplar son yıllarda hayli demodeydi. Yeni çıkan buram buram çiçek kokulu, tatlı Misket şarapları sayesinde tatlı şaraplar yeniden hatırlandı
Deniz hamamları ve İstanbul’un eski plajlarıDeniz hamamları ahşap iskeleler üzerine kurulmuş kapalı mekanlardı. Kadınların bu mekanlardan dışarı çıkması kesinlikle yasaktı. Tarabya’da açılan plajlarda kadın ve erkeklerin bir arada denize girmeleriyle beraber deniz hamamları şehrin hafızasında detay olarak kaldı.
MasterChef All Star'da 4. ceketin sahibi belli olduMasterChef All Star'da final heyecanı doludizgin devam ediyor. Adını finale yazdırmak isteyen yarışmacılar kıyasıya bir mücadele içerisinde. Pazartesi akşamı ilk ceketin sahibi Tahsin olurken Salı akşamı ikinci ceketin sahibi Barbaros oldu. Üçüncü ceketi kazanan isim ise Esra oldu. Ve 4. ceket de sahibini buldu. Geriye son ceket kaldı. İşte detaylar...
İstanbul'da balık fiyatları gerilediİstanbul'lu balık fiyatları geçen seneye göre geriledi. Balıkçılar, soğuk hava ve kar yağışının etkili olması halinde fiyatların daha da düşmesini bekliyor. Geçen sene bol olan palamut bu sene daha az çıkıyor tane fiyatı 130 lira. En bol olan balık ise, hamsi. Hamsinin kilosu, 50 liraya kadar düştü. Balık halinde kalkan balığının kilosu bin 500 bin 600 liradan satılırken, ıstakozun fiyatı ise 2 bin lira.
Ekim ayında sofranızda olması gereken o balıklar! Tam bir şifa deposuEkim ayı, denizlerin bolluğu ve zenginliği ile sofralarımızı süsleyen lezzetli balık çeşitlerinin tadına varabileceğimiz bir dönemdir. Bu ayda, denizlerdeki mevsimsel hareketler ve balıkların avlanma dönemleri, balık severlere harika seçenekler sunar. Peki ekim ayından hangi balıklar tüketilir? İşte detaylar…
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye CevaplarıA Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Haftanın mekanları...SERCAN KISMET / Lezzet ve müzik bir aradaBeyoğlu’ndaki Citycenter Hotel’in terasında 360 derece İstanbul manzarasına sahip Haydigel Teras, haftanın yedi günü hizmet veriyor...
Bunu kimse bilmiyor! Elinizi bastırınca izi kalmalı...15 Nisan’da başlayan balık avı yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle birlikte pek çok kişi sofrasında balığa yer vermek istiyor. İşte bu noktada hangi balığın hangi ayda yenilirse daha lezzetli ve sağlık için faydalı olacağı büyük önem taşıyor. “Eylül ayında hangi balık yenir?”, “Eylül ayında hangi balık daha lezzetli olur?” diye soranlar için Uzman Diyetisyen Olcay Barış, listeyi açıkladı. Olcay, balığın taze olup olmadığını anlamanın ve balık pişirmenin püf noktalarını da paylaştı.
Boğaz lüferine hasret kalmayalımYıllardır ihmal edilmesinin yanı sıra endüstriyel balıkçılık nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşıya kalan lüfer, şu anda balık tezgâhlarında ateş pahası
Bir lezzet deniziYine büyük umutlarla balık sezonu açıldı. Yedi buçuk ay süreyle tekneler denizlerimizde balık avlayacak. İlk avda palamut balığı dikkat çekti. Benim en çok sevindiğim konu yerli ve milli balığımız sardalyaya ilginin artışı. Bol balıklı, sağlıklı bir sezon dileğiyle.
Uzmanından balık yeme rehberiİstanbul’da yüzlerce yıllık balık kültürünü yaşatmak için her İstanbullunun Boğaz balıklarını tanıması gerektiğine dikkat çeken deniz ürünleri gurmesi Süleyman Dilsiz, “Boğaz’ın balıklarını; mevsimlerini, pişirilmesini ve boyunu posunu bilmek İstanbullu olmanın koşulu olmalı” diyor...
Fiyatı öyle bir düştü ki, yurt dışından bile yemeye geliyorlar!Karadeniz'in İğneada sahili açıklarında Trakyalı balıkçılar tarafından avlanan palamut, tanesi 15 liradan satılıyor. Balıkçı Emekcan Taşdelen "Bir palamut çekirdek aileyi doyurur. Fiyatı 30 liraydı, 25'e düştü şimdi de 15 liradan satılıyor. İnsanımız bol bol balık yesin. Bizim vatandaşımızın yanı sıra Yunanistan ve Bulgaristan'dan günübirlik gelen turistler de palamuda ilgi gösteriyor" dedi.
Fiyatı öyle bir düştü ki, yurt dışından bile yemeye geliyorlar!Karadeniz'in İğneada sahili açıklarında Trakyalı balıkçılar tarafından avlanan palamut, tanesi 15 liradan satılıyor. Balıkçı Emekcan Taşdelen "Bir palamut çekirdek aileyi doyurur. Fiyatı 30 liraydı, 25'e düştü şimdi de 15 liradan satılıyor. İnsanımız bol bol balık yesin. Bizim vatandaşımızın yanı sıra Yunanistan ve Bulgaristan'dan günübirlik gelen turistler de palamuda ilgi gösteriyor" dedi.
Balık çok yiyen yokTarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin, “Hep et değil, biraz da balık, tavuk ve hindi yiyelim” çağrısına destek veren gıda sektörü, “Balık, tavuk tüketimi artarsa et fiyatı da düşer” dedi.
ALSANCAK LİMAN MEYHANESİ: Lezzet, kalite, keyifBugün Lezzet Durağımız şehrin merkezinde... Alsancak’ta, Liman Meyhanesi’ndeyiz. Bu özel lezzetler için uzaklara gitmenize gerek yok. Huzurlu, sakin, keyifli bir mekân arıyorsanız, tam yerindesiniz...