Akciğeri temizleyen asıl besinler bunlarmış!
Akciğeri temizleyen asıl besinler bunlarmış! Koronovirüsün akciğerde yarattığı etki, solunum almayı zorlaştırıyor. Bu nedenle de akciğer sağlığını koruyacak şekilde beslenmek önemli hale geldi. Diyetisyen Derya Zünbülcan bu dönemde sarımsak, avokado, zencefil, elma, lahana, zeytinyağı ve yoğurt gibi akciğeri temizleyen besinleri sıkça tüketerek bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
'Sağlıklı' diye satılan gıdalar hücreleri öldürüyor!
'Sağlıklı' diye satılan gıdalar hücreleri öldürüyor! Koronavirüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla beslenme alışkanlıkları da değişti. Birçok insan zararlı yiyeceklerden uzak dururken, dışarıdan sağlıklı olduğu düşünülerek alınan paketli ürünler ise tehlike saçıyor. Sağlıklı atıştırmalık adı altında satılan birçok ürün içerdiği glikoz şurubu, yüksek miktarda şeker ve katkı maddeleri ile sağlığa zarar veriyor. Diyetisyen Derya Zünbülcan, tüketicileri aldıkları ürünlerin etiketlerini okumaları konusunda uyararak, "Tükettiğimiz her ürün parçalarına ayrılıp hücrelerimize katılıyor. Tükettiğimiz besinler hücrelerimiz için birer mesajcı haline geliyor" dedi. 
Pandemi sürecinde metabolizmayı hızlandıracak beslenme önerileri
Pandemi sürecinde metabolizmayı hızlandıracak beslenme önerileri Pandemi sürecinde beslenmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Kaliteli Yaşam Uzmanı Doç. Dr. Haluk Saçaklı, "Dengeli ve doğal beslendiğimiz sürece bağışıklık sistemini güçlendirme şansı yakalamış oluruz. Koronavirüse karşı savaşacak olan birtakım askerlerimizi son teknolojik silahlarla donatmak zorundayız. Özellikle gençlere seslenmek istiyorum fast food alışkanlığından uzak durun. Her bakımdan bağışıklık sisteminizin çökmesine neden oluyor. Anneler, yaşadığımız bu süreç içerisinde tencere yemeklerini önemsesinler" diye konuştu.
Evde geçirilen süre boyunca nasıl beslenmeliyiz?
Evde geçirilen süre boyunca nasıl beslenmeliyiz? Koronavirüs vaka sayılarının artış göstermesiyle birlikte kısıtlama tedbirleri yeniden uygulamaya konuldu. Evlerde geçirilen süre uzarken, birçok kişi abur cubur gibi sağlıksız ve zararlı yiyeceklere yöneldi. Uzman Diyetisyen Büşra Tezgel, "Mutluluğu mutfaklarda aramayın" dedi.
Koronavirüsü atlatmış kişiler için beslenme önerileri
Koronavirüsü atlatmış kişiler için beslenme önerileri Son dönemlerde Covid 19 ile ilgili yapılan çalışmalar, virüse yakalanıp iyileştikten sonra tekrar hasta olunabildiğini ortaya koyuyor. Bu sebeple koronavirüsü atlatmış kişilerin de bulaş yollarına çok dikkat etmesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi gerekiyor. Vücut direncini artırmanın en önemli yollarından biri de sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Uz. Dyt. Aslıhan Altuntaş, koronavirüs hastalığını atlatmış kişilerin beslenme düzeninde dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Kış döneminde virüslere karşı tüketmeniz gereken gıdalar
Kış döneminde virüslere karşı tüketmeniz gereken gıdalar Koronavirüs salgını nedeniyle dünyada ve ülkemizde binlerce insan bu salgınla mücadele ediyor. Kış döneminde beslenme ve bağışıklığı güçlendirmeye ilişkin detayları ve merak edilenleri Uzman Diyetisyen Esra Işıkdemir paylaşıyor.