Koyun etinde kokuya son! Sevmeyen bile bayılarak yiyecek, lokum gibi yöntemKoyun eti, Anadolu mutfağının en özel lezzetlerinden biridir. Ancak, koyun etinin kendine has yoğun kokusu, bu lezzeti tüketmek isteyenlerin önünde bir engel olabilir. “Tadı güzel ama kokusu ağır” diyenlerdenseniz, doğru yerdesiniz. İşte, etin hazırlanmasından pişirme sürecine kadar her alanda uygulayabileceğiniz püf noktalar.
Kırmızı et üretimi azaldı2023 yılında 2 milyon 384 bin 47 ton olan kırmızı et üretimi, 2024 yılında yüzde 11,7 azalarak 2 milyon 105 bin 895 ton olarak tahmin edildi.
ESK marketlerle kasaplara 'ithal kuzu ve koyun eti' satacakEt ve Süt Kurumu tarafından, ulusal ve yerel market zincirlerine veya tedarikçilerine, marketlere, Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu ve Gıda Perakendecileri Derneği üyelerine, kırmızı et sanayi işletmelerine ve kasaplara ithal kuzu ve koyun eti satışı yapılacak. İthal taze karkas toklu etinin kilogram satış fiyatı 27 lira artı KDV, ithal taze karkas kuzu etinin kilogram satış fiyatı da 28 lira artı KDV olacak.