A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Künefe Peyniri Nedir, Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?
Künefe; şerbetle ıslatılan tatlı türüdür. Orta Doğu'da çok sevilen lezzetlerin içerisinde bulunan Künefe; ülkemiz çapında en fazla Hatay'da tüketilir. Künefe hem tatlı hem de tuzlu tadıyla çok lezzetlidir. Künefe için; özel bir peynir kullanılmaktadır. Peki, künefe peyniri nedir, nasıl yapılır? İçindekiler nelerdir tüm detayları ile derledik.
Fıstık ile kaymağın buluştuğu tat: Cennet çamuru
Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil yapılan Kilis’e özgü cennet çamuru tatlısı, lezzetiyle Türkiye’nin en çok beğenilen tatlıları arasında yer alıyor.
Cennet çamuru-kaymaklı kırma künefe isimleriyle bilinen tatlının coğrafi işareti tescili geçen yıl Türk Patent tarafından yapıldı.
Kilis’e özgü tatlı, adı ve tadı dolayısıyla yılın her mevsiminde tüketiliyor. Kilisli ustaların özenle hazırladığı tatlı Türkiye’nin her tarafında büyük ilgi görüyor. Yapımı zor olan tatlıda, kırma künefe, bol fıstık, şeker, pudra şekeri ve tarçın kullanılıyor.
Dünyada eşi benzeri olmayan tatlı: "Cennet Çamuru"
Kilis'e özgü cennet çamuru tatlısı, lezzetiyle Türkiye'nin en çok beğenilen tatlıları arasında yer alıyor. Cennet çamuru-kaymaklı kırma künefe isimleriyle bilinen tatlının coğrafi işareti tescilinin yapılması için Türk Patent ve Marka Kurumuna Valilik adına başvuruda bulunuldu. Kilis’e özgü tatlı, adı ve tadı dolayısıyla yılın her mevsiminde tüketiliyor. Ustaların özenle hazırladığı tatlı Türkiye’nin her tarafında büyük ilgi görüyor. Yapımı zor olan tatlıda bol fıstık, tereyağı, şeker, pudra şekeri ve tarçın kullanılıyor.
Uçuran kartlar
Uçakla seyahatin daha erişilebilir olmasıyla seyahat edenlerin sayısı da arttı. Sektördeki bu ilgiyi gören havayolu şirketleri ve bankalar müşterilerine aldıkları biletler ve yaptıkları alışverişlerde puan kazandıran kartlar sunuyor. Bu puanlar, uçak biletinin yanı sıra sigorta, otel rezervasyonu, araç kiralama gibi birçok seyahat harcamasında kullanılabiliyor
'Cennet Çamuru'na yoğun talep
Eskişehir'de Ayten Çetin'in kurmuş olduğu Ayten Usta Gurme Restorant'da yapılan Cennet Çamuru isimli Halep tatlısı, müşteriler tarafından yoğun ilgi görüyor. Kadayıf ile yapılan ve içerisine bol miktarda fıstık konulan 400 yıllık lezzet, Eskişehir'de vatandaşın beğenisine sunuluyor. "Cennet Çamuru isminden dolayı çok merak ediliyor" İşletmecisi Ayten Çetin, Cennet Çamuru'nun isminden dolayı çok merak edilen bir tatlı olduğunu ifade ederek,"Cennet Çamuru, 400 yıllık bir Halep tatlısı. Biliyorsunuz bizim çok zengin bir yemek kültürümüz var. Bu zengin yemek kültürünün arasında tatlılar da büyük yer almakta. Cennet Çamuru, görüntü olarak da çok güzel bir görüntüsü var. Kadayıf ile yapılıyor. Ama tabağa serbest bir halde bırakıyoruz. Çamur görüntüsü evet var ama kadayıf ve fıstıkla birleşmiş bir tatlı. Çok da tercih ediliyor. Misafilerimiz hemen adından dolayı ‘Cennet Çamuru Tatlısı nedir? Nasıl yapılır?’ diye bize soruyor. Biz de misafirlerimize bu tatlıyı veriyoruz. Sıcak olarak sunuluyor. Dondurma ile de sunuluyor. Halep yöresinin bir tatlısı çünkü kadayıf ilk önce o taraflarda yapılmış" dedi. "Kadayıfla yapılıp, adında da Cennet geçtiği için çok tercih edilen bir tatlı" Tatlının isminde cennet geçtiği için çok tercih edildiğini söyleyen Çetin, "Daha önceki yıllarda savaş çıkmadan önce Türkiye’den de Suriye’ye geziye gidildiğinde ilk önce insanlar tatlı dükkanlarını soruyorlardı. Bu tatlı dükkanlarında da kadayıfla yapılmış çok çeşitli tatlılar var. O yüzden o bölgeden bize geçmiş ve çok sevilen bir tatlı olmuş. Kadayıfla yapılıp, adında da Cennet geçtiği için çok tercih edilen bir tatlı. Kadayıf olmasından dolayı künefe çağrışımı yapıyor. Künefe değil. Arasında peynir farkı var. Künefenin yapımı çok daha farklı. Künefeyi Hatay tarafında yemek gerekiyor. Cennet Çamuru künefeyi andırıyor sıcak olması nedeniyle. Fıstık çok ayrı bir lezzet veriyor. O yüzden bizde de oldukça fazla tercih ediliyor" şeklinde konuştu.
En moda en yeni
De Facto’nun bahar ayları için tasarladığı koleksiyonları Green Mind ve Tropical Fruits’ta, meyve desenleri, bağlamalı gömlekler ve çiçek desenli mini şortlar yer alıyor.
ANTAKYA: HER ŞEYiN YEMEK ETRAFINDA DÖNDÜĞÜ KENT
Geçen hafta Antakya’ya düştü yolum. Bunca yıldır neden gezip görmediğime hayıflandım açıkçası. Ne başka hayatlar, ne başka tatlar varmış meğer güzide ülkemin bu sıcak topraklarında
Boğazda et keyfi Kaşıbeyaz ile yaşanıyor
Boğazın büyüleyici manzarasına sahip Yeniköy’de açtığı Kaşıbeyaz Bosphorus’da misafirlerine sunuyor. 1.850 metrekare alan üzerine kurulan ve 4 kattan oluşan restoran Mimar Eren Yorulmazer imzası taşıyor.
Sadrazam Mahmut'un kuzu uykuluk ızgarası nefis
Sütlüce'deki Sadrazam Mahmut Et Lokantası'nda yediğim kuzu uykuluk ızgara çok iyiydi. Fazla pişip kurumamış. Büyük parçalar halinde ızgara edildiğinden dokusu bozulmamış...
"Türkiye'de 130'dan fazla peynir türü var"
Türkiye'de üretilen peynirlerle ilgili araştırmalarını "Geleneksel Anadolu Peynirleri" adıyla kitaplaştıran Yrd. Doç. Dr. Ufuk Kamber: "Türkiye pazarında beyazpeynir, kaşar, tulum, lor, çökelek gibi birkaç tür peynirin egemen olduğu görülse de, halkımızın ağız tadına yanıt verecek 130 çeşit bulunuyor"
Buyrun iftar sofralarına
Kariye Otelin içindeki Asitane Restaurantta yemek yiyene hediye veriyorlar, Malta Köşkünde başbakanı görebilirsiniz ve eşsiz manzarası ile Kızkulesi...
İzmire yıldız yağacak
Boğazın gülleri Laila, Reina, Safran & Salomanje, New Yorker, Anjelique, Shu Bar & Lounge, Mets@Socia, A Plus, He-De, Mia Mense, Mori & Redroom...